Granlibakken 3

Karmøy
Prisantydning

2 250 000,-

 • BRA191㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1956
 • Omkostninger69 980,-
 • Totalpris2 319 980,-

Skre - Enebolig med dobbel garasje og stor tomt. Flott utsikt.

Visning

tirsdag 12 desember

16:00-17:00

Påmelding
Detaljer

Innholdsrik og praktisk bolig over 3 plan. Inneholder på hovedplan entre/gang. Del av gangen er omgjort til soverom. Nyere bad med varmekabler, våtromsplater på vegger og bred vask. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Nyere pent Ikea kjøkken med god skap og benkeplass. Spiseplass. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, fryseboks og kjøleskap. Belysning under overskap. Ventilator i børstet stål. Romslig god stue med peis og varmepumpe. God plass for sofagruppe og spisestue. Utgang til solrik terrasse. Husets andre etasje består av 3 gode soverom og stor loftstue med utgang til luftealtan. Kjeller er uinnredet og består av kjellerrom og boder. Boligen er velholdt men har samtidig behov for oppussing.

Bygningsinformasjon

Bygningstegninger fra1986 viser at dagens innredning avviker noe fra slik det fremkommer på tegninger. Bla er soverom 3 i 2. etasje tegnet inn som kjøkken og det er ikke tegnet inn soverom i hovedetasje. Dette soverom er dog tegnet inn i originale tegninger fra 1956.

Boligen er trolig oppført med grunnmur av betong. Bindingsverk veggkonstruksjon i tre. Tak tekket med betongpanner. Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport.

Takstmann har gitt TG3 (Store eller alvorlige avvik) på følgende: Vinduer, innfestingsmetode, samt alder. Etasjeskille, skjevheter. Pipe, bør ettermontere innvendig stålrør. Våtrom, våtromsplater ikke montert fagmessig og ikke dokumentasjon. Våtrom, gulv, avvik på fall samt for lav terskel. Røykvarslere skal ha permanent strøm.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 53 kvm Kjeller 1. etasje: 62 kvm Hovedplan 2. etasje: 40 kvm Loft Primærrom 1. etasje: 62 kvm Gang, soverom, stue, kjøkken og bad. 2. etasje: 40 kvm Stue og 3 soverom

Garasje Bruksareal 1. etasje: 36 kvm

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest. Tilbygg er gitt igangsettingstillatelse 25.04.1986 og tatt i bruk 27.02.1987.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Åpen peis i stuen. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et rolig og naturskjønt område på Skre/Kolnes på grensen mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund. Flott utsikt over Førresfjorden. Fra eiendommen er det korte avstander til både Amanda senteret, Aksdal senter og Haugesund med alle tilgjengelige servicetilbud. Under 10 min til Haugesund sentrum. Flotte turområder like ved, idrettsanlegg, skoler og barnehager er kun en kort kjøretur unna på Kolnes. Det er tunell under E134 slik at barn ikke trenger å krysse veien for å komme seg på skole, idrettsaktiviteter eller treffe venner.

  Adkomst

  Fra Haugesund følger du Haukelivegen mot Aksdal forbi Toskatjørn. Ta av til venstre, inn Skreestien krysset til Kolnes. Følg veien til høyre. Ta deretter inn til venstre inn Granlibakken. Boligen ligger da på høyre side av veien.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. Dog ligger hagen i område som er båndlagt av kommunen. Boligområder beliggende nord for E134, kan ikke bygges ut før det er gjennomført trafikksikringstiltak i Skrekrysset. Statens vegvesen skal ta stilling til og godkjenne de tiltak som skal gjennomføres.

  • kr 2 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 69 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 319 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 941,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  25.10.2023 og selgers Egenerklæring datert . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01230553
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.