Granvegen 32

Kopervik
Prisantydning

2 950 000,-

Solgt
 • BRA183㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1983
 • Omkostninger87 480,-
 • Totalpris3 037 480,-

Bud foreligger! Kjekk enebolig med særpreg - Praktisk planløsning - Pent kjøkken og bad - Attraktiv beliggenhet!

Beskrivelse

Etter overtagelse av dagens eier er eiendommen jevnlig vedlikeholdt, og det er pusset opp flere rom som kjøkken og bad. Det må likevel forventes utbedringer på enkelte bygningsdeler.

Boligens kjøkken ble pusset opp i 2013. Her ble det satt inn en lys og tidsriktig kjøkkeninnredning fra Ikea med integrerte hvitevarer. I denne forbindelse ble det lagt nye gulvoverflater og fliset vegger ved kjøkkeninnredning. Resterende vegger ble malt og tapetsert. Det ble anordnet plassbygget sittebenk, med oppbevaring under, som egner seg fint sammen med spisebord.

Baderommet i første etasje ble fornyet i 2013/ 2014 med gulvbelegg på gulv og baderomsplater på vegger. Her ble også vindu fornyet. Badet inneholder wc, vask i seksjon samt dusjkabinett. Baderommet i underetasjen ble pusset lettere opp i 2018 og inneholder wc, vask i seksjon samt dusjkabinett(2020). Varmtvannsbereder ble fornyet. Det er opplegg for vaskemaskin på begge bad.

Kjellerstuen var tidligere innredet som to soverom, men ble slått sammen til fordel for større areal. Stuen ble i 2013 fornyet med nye gulvoverflater av vinylkork med varmekabler under samt tapetserte og malte vegger. Rommet blir i dag benyttet som kinorom. Projektor og lerret medfølger ikke.

Boligen har godt med oppbevaringsplass i to boder, men i tillegg også store garderobeskap i mellomgang.

Soverommene ble pusset opp i 2013 med malte og tapetserte vegger. Utgang til terrasse fra gang ved soverom.

Boligens stue er av svært god størrelse og det er plass til både sofagruppe, spisebord samt øvrig møblement. Stuen har også en egen nedsenket sone som passer ypperlig til både tv- krok, lekeområde eller kontor. Her er det anordnet plassbygget sofa. Rommet er malt i moderne farger, og det originale gulvet er bevart.

Det er fornyet kledning etter behov i perioden 2019-2021. Det gjenstår en vegg som bør fornyes.

Ytterdører med glass i er fornyet.

Innvendig og utvendig stoppekrane samt utvendig vannkran ble fornyet i 2013.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Underetasje: Vindfang, gang, gang, kjellerstue, to boder, samt bad/ vaskerom. Første etasje: Gang, stue, kjøkken, tre soverom samt bad/ vaskerom

Bygningsinformasjon

Bolig med grunnmur av lettklinkerblokker(leca). Slemmet utvendig overflate. Veggene er oppført i bindingsverkkonstruksjon fra byggeår. Fasader kledd med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre, utført som saltak. Tekket med betongtakstein. Vinduer og dører av tre, isolerglass. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger av enebolig og garasje. På tegninger vises to store boder der hvor det i dag er innredet kjellerstue. Det antas derfor at kjellerstue er innredet uten å omsøkes til sitt formål. Det foreligger også tegninger av vedbod. Boden finnes ikke på eiendommen i dag.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Det ble registrert fuktighet i undertaket. - I følge opplysninger fra feier foreligger det fyringsforbud. - Bad/ vaskerom: Det ble registrert manglende membran/ tettesjikt på våtrommet. I sluken under servant av metall. Det mangler sokkelflis et sted i rommet. På samme sted er det synlig manglende tettesjikt av membran. TG2: - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/ nedløp/ beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Rennenedløp er ikke tilkoblet rør i bakken. - Det ble registrert noe råtedannelse og slitasje på eldre kledning. Det mangler museband. - Det er påvist fuktskjolder/ skader i takkonstruksjon. - Eldre vinduer fremstår med malingsflass og generell slitasje. - Eldre dører fremstår med noe slitasje. - Det ble registrert bom i fliser i gangen i underetasjen. Det er skade på fuge mellom gang og vindfang. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Det er gjennom hultaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen, men det er ikke påvist fuktskader i dette området. - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpning i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav. - Det ble registrert skade på et dørblad samt dørblad som tar i karm. - Bad/ vaskerom: Det ble registrert ufagmessig utførelse av fliser. Det er høyt vertikalt sprang mellom flisene og ujevn elastisk fuge. Det ble ikke registrert oppbrett av membran ved dørterskelen. Lite fall mot sluk. Det ble registrert ujevn list i nedre kant av våtrommsplatene. Det er vindu av tre i dusjens våtsone. Det er dusjkabinett slik at dette ikke utgjør et reelt problem. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger og avløpsledninger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. - Automatsikringer. Hovedsakelig skjult opplegg. - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger og vannledninger.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 61 kvm 1. etasje: 122 kvm Primærrom Kjeller: 51 kvm Vindfang, gang, kjellerstue/kino, bad/vaskerom. 1. etasje: 122 kvm Gang, bad/vaskerom, 3 soverom, kjøkken og stue.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.04.1983 med følgende anmerkninger: 1. Adkomst planeres og gruses. 2. Innvendig slemming murer. 3. Støp utvendig trapp terrasse. Arbeidet må være utført innen 01.10.1983.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Det er montert vedovn i underetasjen samt peis i stuen i hovedetasje. Fyringsforbud per dags dato. Det må foretas utbedringer før bruk.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært kjekt til i Granvegen i Kopervik. Et etablert og barnevennlig boligområde med gangavstand til nye Stangaland skole. Fra eiendommen er det også kort avstand til idrettsanlegg, ungdomsskole, butikker og flotte turløyper. Kopervik sentrum ligger bare noen minutter i bil fra boligen og tilbyr blant annet kino, bibliotek, gågate med handlemuligheter, cafeer og spisesteder.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse og frittliggende småhusbebyggelse.

  • kr 2 950 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 87 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 037 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 103,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 612 958,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/ konsesjon på denne eiendom.

  Det ble i 2014 oppdaget mus i konstruksjonen/ soveromsveggen. Det ble ikke utført tiltak. Selger har ikke hørt noe til dette siden.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  06.11.2022 og selgers Egenerklæring datert 21.11.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220016
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.