Grasvegen 18A

Karmøy
Prisantydning

3 790 000,-

 • BRA146㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1992
 • Omkostninger108 480,-
 • Totalpris3 898 480,-

Enebolig med nydelig opparbeidet uteområde- Garasje på 96 kvm, hagestue og vinterstue.

Beskrivelse

Boligen holder gjennomgående god standard. Vindfang tilknyttet et rom som i dag blir brukt som vaskerom. Her er det muligheter for å lage et ekstra gjestetoalett om en har behov for det. Videre kommer man til en romslig hall med stor garderobe og oppbevaring. Stue og kjøkken i åpen planløsning. Robust kjøkken av god størrelse med kvalitets innredning fra Sigdal. Downlights i tak. God plass til å ha et langt spisebord for å samle venner og familie til selskaper eller andre høytidelige sammenkomster. Vinduer i stuedelen er byttet ut. Kjempekoselig vinterhage tilknyttet stuen med skiferfliser på gulv med varme, flott skiferfasade på veggen og masse dagslys fra vinduene. Vinterhagen utvider arealet og romfølelsen blir betraktelig større. Vinterhagen blir på mange måter en forlengelse av stuen som blir det naturlige værelset for å oppholde seg. Helfliset bad med fornyet baderomsinnredning og stor dusjvegg. Ellers er det vegghengt toalett.

Loftet inneholder romslige og gode soverom hvor det ene har tilgang til balkong. «Loftstuen» kan brukes som lekerom for unger eller så har en mulighet for å lage et 4.soverom, ved behov.

Innredet loft på garasjen med stue/kjøkken med enkel kjøkkeninnredning. Bad med dusjkabinett, vask og toalett. 2 oppbevaringsrom. Garasjen er på 96 kvm og er fullisolert og kledd med overflater på vegger/tak innvendig. Bod/hobbyrom inne i garasjen.

Uteområdet på eiendommen er det lagt mye penger og innsats i. Fine detaljer på «sjøhuset» med skiferfasade og natursteinsmurer ned til plattingen er detaljer som gjennomtenkt. Foldedører som kan åpnes helt opp på fine dager. I tillegg er det en kjekk elektrisk markise med opplegg for å støtte opp. Innvendig er det lagt opp strøm, så denne utestuen kan brukes hele året. Hagen er velpleid og er utformet som en oase med terrassebord som sti gjennom hagen. Det er blant annet flere trær med forskjellige plommearter og drueplanter. Uteområdet er utformet som ganske enkelt å vedlikeholde på grunn av valgene i bedene rundt huset med rullesteiner og eksklusiv dansk strandsingel. Terrassen ved stuen har en pergola med «tak» som kan festes på som gjør at du kan sitte ute her også selv om det regner. Utestue nummer 2 er også en koselig oppholdsplass med innlagt strøm og tilknytting til terrassen. 2 gode boder for vedlager eller annen oppbevaring av redskaper på eiendommen.

Bod ved innkjørsel er ikke søkt og godkjent hos Karmøy Kommune. Denne ser også ut til å være bygget noe over eiendommens grense.

Detaljer

Boligen er innredet over 2 plan: Hovedetasje: Entré, vaskerom, hall, bad, stue og kjøkken. Loft: Hall og 3 soverom.

Garasje Hagestue Vinterstue Bod

Bygningsinformasjon

Enebolig Takkonstruksjon av tre. Yttertak av betongtakstein. Renner, nedløp og beslag av plast. Yttervegger i bindingsverkkonstruksjon med liggende bordkledning.

Garasje med ringmur i betong og støpt såle i gulv. Yttervegger i isolert bindingsverk med liggende bordkledning. Betongtakstein på tak.

Det foreligger bygningstegninger. I tegningene kan vi se at dagens planløsning er endret. I hovedetasjen er det godkjent med flere soverom. Loftsetasjen er også tegnet inn med 1 til soverom og bad ved hovedsoverommet.

Følgende momenter har fått Tg 3, avvik som krever tiltak. Vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Følgende momenter har fått Tg 2, avvik som kan kreve tiltak. Karmene i utvendige dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Bad - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 98 kvm 2. etasje: 48 kvm Primærrom 1. etasje: 98 kvm Enté, vaskerom, hall, bad, stue/kjøkken. 2. etasje: 48 kvm Hall og 3 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 30.04.92. 1. Luftrør fra spillvannsledning føres over tak. Arbeidet må være utført innen 31.05.92. Det foreligger ferdigattest hagestue datert 07.04.15. Det foreligger ferdigattest nybygg garasje datert 07.04.15.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger fritt og fint til i Grasvegen med lekepark like ved. Sentral beliggenhet i forhold til barnehager, skoler, idrettsanlegg, Åkrasanden og sentrum. Det er også kort vei til flotte turområder i skogen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 108 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 898 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 555,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  63 kvm eies av gnr 15 bnr 1689. Vi er i dialog med eier som også ønsker å fikse opp i dette. Selger har fikset skaden i takvinduet (stuen utbygg.)

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 11.09.23 og selgers Egenerklæring datert 02.09.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 02220035
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.