Gullvegen 272, 5550 Sveio

Gullvegen 272

Sveio
Prisantydning

2 850 000,-

 • BRA205㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1979
 • Omkostninger85 070,-
 • Totalpris2 935 070,-

Vikse - Enebolig med flott utsikt - Båtfeste - Stor tomt på 2334m2 - Garasje 2022!

Beskrivelse

Velkommen til Gullvegen 272, en stor, frittliggende enebolig med fantastisk utsikt! Boligen er innredet over to plan og inneholder første etasje med entré, gang, bad, vaskerom, soverom og kjellerstue. Det er i tillegg 3 store bod-rom.

Hovedetasje med gang, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Garasje under terrasse, samt nyoppført garasje fra 2021/22.

I vindfanget er det plassbygd garderobeskap. Her finner du også sikringsskapet.

Stor gang med fliser og varmekabler i gulvet. Det er opphengs muligheter til yttertøy.

Soverom i første etasje er i god størrelse. Her er det belegg i gulv med varmekabler. Plassbygd garderobeskap.

Vaskerom i god størrelse med praktisk bi-inngang. Fliser i gulvet, panel i vegg og tak. VVS og opplegg til vaskemaskin.

Bad med gulvbelegg og tapet. Her har du dusjkabinett, gulvstående toalett og en vask. Det er både varmekabler i gulvet og varmelampe montert på vegg.

Kjellerstue i god størrelse. Parkett i gulv, tapet på vegg og panel i taket. Her har du du flott utsikt mot fjorden. Vedovn med pipe og brannvegg i teglstein.

Tre boder i gode størrelser til oppbevaring.

Andre etasje har to soverom i gode størrelser. Begge med teppe i gulvet og plassbygd garderobeskap. Hovedsoverom har utgang til luftebalkong, som er delvis overbygd og i god størrelse.

Helfliset bad med varmekabler i gulv. Nyere (2019) dusjkabinett, vegghengt toalett og vask i seksjon.

Kjøkken med heltre kjøkkeninnredning i god størrelse. Det er fliser over benkeplaten. Store vindusflater med flott utsikt. Plassbygd oppvaskmaskin, frittstående stekeovn og kjøleskap.

Stuen har store vindusflater som byr på en flott utsikt. Utgang til terrasse. God plass til større spise- og sittegruppe. Vedovn.

Utvendig på tomten: Lekehytte som er vinterisolert, nytt blikktak i 2021. Veldig gode solforhold.

Ny garasje ferdig oppført i 2022. Innlagt strøm. Automatisk garasjeport. Det er støpt en såle til fremtidig bod. Det er også en garasje under terrassen. Denne i god størrelse med vippeport.

Det er for gnr.60 bnr.68 (Gullvegen 272) tinglyst båtfeste på gnr.70 bnr.6. Det er også tinglyst en gangrett over innmarka til bnr.6, som adkomst til båtfeste.

Det er avtalt med kraftselskap at Fiber-kabel med Altibox blir lagt inn til boligen i sommer.

Oppsummering av TG3 fra takstmanns tilstandsrapport:

Vaskerom – TG3: Våtrom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3. Rommet kan allikevel fungere greit til sitt bruk.

Bad kjeller – TG3: Våtrom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3. Rommet kan allikevel fungere greit til sitt bruk.

Bad hovedetasje – TG3: Flislagt bad. Våtrom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3. Rommet kan allikevel fungere greit til sitt bruk.

Branntekniske forhold – TG3: Det ble i 2010 krav om at røykvarslere skal være tilkoblet strømnett. Da denne rapporten krever dagens standard er det derfor relativt vanlig at hus får TG3 på branntekniske forhold.

Terrengforhold – TG3: Det er registrert at terreng heller ned mot boligen og videre nedover på fremsiden. Det er generelt anbefalt at terreng heller 1:50 i en lengde på 3 meter vekk fra boligen. Hvis dette ikke er utført er det en naturlig risiko for at ekstra fuktpåkjenninger av grunnmur kan oppstå. Takstmann anbefaler generelt at det gjøres tiltak for å forhindre overflate vann renner mot boligen.

Bruksareal per etasje

Kjeller - 108 kvm. Hovedetasje - 97

Primærrom

Kjeller - Entré, gang, bad, vaskerom, soverom og kjellerstue.

Hovedetasje med gang, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest ang. nybygg datert 01.06.1979.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Vedovn i kjellerstue og stue. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Landlig og flott beliggenhet på Vikse. Boligene ligger luftig til, med utsikt til sjø og har gode solforhold. Boligene ligger med gangavstand til Vikse skole, og ellers i nærheten av to barnehager på henholdsvis Rophus og Ekrene.

  Adkomst

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningsskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din start-destinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 2 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 71 250,-
  • kr 85 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 935 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 132,- Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & slamtømming, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Kostnader blir fordelt på 2 terminer. Slam faktureres hvert 2 år.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. jun. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-22-00085
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.