Høgenapvegen 15, 5563 TYSVÆR

Høgenapvegen 15

Tysvær
Prisantydning

4 890 000,-

 • BRA355㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1974
 • Omkostninger128 570,-
 • Totalpris5 018 570,-

Tomannsbolig med stor hoveddel (238 kvm) og tilleggsdel på 117 kvm fra 1991 - Meget påkostet - Like ved Nappatjørn

Beskrivelse

Her er muligheten for å sikre seg en ekstra stor og romslig familiebolig som ligger like ved det nyetablerte boligfeltet på Nappatjørn. Boligen er registrert som en tomannsbolig og består av en hoveddel på 238 kvm (BRA) og den andre delen på 117 KVM (BRA). Boligen holder en svært god standard og er usedvanlig innholdsrik. Boligen er godkjent med 2 bruksenheter og er ypperlig som generasjonsbolig eller om du ønsker en stor leilighet å leie ut. Huset ble gjort om til tomannsbolig i 1991 og i den forbindelse ble taket byttet

Boligen har en rolig og attraktiv beliggenhet i Førre Hageby like ved de nyetablerte feltene Høgahaug og Nappatjørn.

Boligen går over 2 plan og inneholder:

 1. Etasje hoveddel: Hall, 3 romslige rom/stuer, 3 soverom, vaskerom, bad, matbod og kott.

 2. Etasje hoveddel: Gang, 3 soverom, bad, kjøkken og stue.

 3. etasje utleiedel: Hall, soverom, wc og vaskerom.

 4. etasje utleiedel: Gang, soverom, bad, kjøkken og stue. Bod.

Beskrivelse av innhold og standard:

Stor hall som gir et godt førsteinntrykk.

I stuen er det en flott peisinnsats som fungerer som romdeler. Stuen er stor og flott og har utgang til terrassen. Fra stuen er det trapp ned til en ekstra stue.

Stort og solid HTH kjøkken Kjøkkenet har følgende integrerte hvitevarer: oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og integrert kjøkkenvifte i taket.

Hovedbadet er helfliset og har dusjkabinett. Badet i utleiedelen holder en enklere standard med belegg på gulv, tapet på vegger og dusjkabinett.

Stort og godt vaskerom som også fungerer som bi-inngang/grovinngang. Her er det solid innredning, opplegg til vaskemaskin og fliser på gulv.

Generell informasjon om boligen:

 • Tv og internett fra Altibox levert av Haugaland kraft.
 • Ny varmepumpe er innstallert.
 • Tekniske oppgraderinger utvendig: nytt tak i 1991 i forbindelse med påbygget(da det ble gjort om til tomannsbolig).
Bruksareal per etasje

Underetasje del 1: 135 kvm 1. etasje del 1: 103 kvm

Underetasje del 2: 37 kvm 1. etasje del 2: 80

Bygningsinformasjon

Kledning av tre. Grunnmur av betong. Panner på tak.

Innredning i underetasje del 1(hovedhus) avviker fra mottatte bygningstegninger, og er ikke omsøkt innredet som rom for varig opphold.

Informasjon fra Tysvær kommune: Det foreligger brukstillatelse for boligen fra 1975, og ferdigattest på tilbygg og frittstående garasje fra 1989 i kommunens arkiver.

Det foreligger ingen ferdigmeldinger på godkjente mindre tiltak som lite tilbygg (m/karnapp) fra 1990, og terrasse i 2010. Godkjente tegninger vedlegges.

«Frittstående» garasje er vist på godkjente tegninger av tilbygg fra 1989. Utover dette finnes ingen tegninger av frittstående garasje i kommunens arkiver.

Boligbygningen er registrert i matrikkelen som tomannsbolig, 2 bruksenheter.

Primærrom

Underetasje del 1: Hall m/trapp, 3 kjellerstuer, 3 soverom, vaskerom, bad 1. etasje del 1: Gang, bad, 3 soverom, stue/kjøkken.

Underetasje del 2: hall m/trapp, vaskerom, soverom, wc. 1. etasje: del 2: entrè, gang, kjøkken, bad, stue og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 25.07.75 Det foreligger ferdigattest tilbygg garasje datert 06.09.89

Adgang til utleie

Begge boenheter er godkjent for utleie.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Vedfyr i stue. Varmepumpe er hovedkilde for oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Førre - Førre hageby

  Boligen ligger i et særdeles rolig og etablert område i Førre. Dette er en attraktiv plass å bo. Kort gange og trygg vei til område med barneskole, ungdomsskole og barnehager. Her er det også idrettsanlegg tilhørende Stegaberg IL og Sysco Arena, som er en stor flerbrukshall.

  I samme området har du stort lysløypenett hvor du kan gå eller løpe, alt ettersom. Gode muligheter også for å ta seg en tur i fjellet. Ønsker du en ekstra lang og fin tur går det tursti rundt hele Aksdalsvatnet. Stien starter borte med barnehagen like ved ungdomsskolen.

  Nærmeste dagligvarebutikk er Spar, i tillegg til at Coop Extra heller ikke er så langt unna. Her er det også apotek. Ønsker du et raskt måltid er det flere gatekjøkken å velge mellom.

  Kort vei til Førresfjorden brygge og maritimt miljø. Det er ca. 8 km til handelssentrum på Raglamyr og 4 ca. km til Aksdal.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 117 500,-
  • kr 128 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 018 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 592,- pr. 2019. Det er tolv terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Vedovn i utleiedel er tatt bort.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Kryss NEI i selgers egenerklæring er feil.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.04.20 og selgers Egenerklæring datert 05.09.20 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Lars Frøyland
 • Oppdragsnummer: 1-20-00302
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse