Høievegen 493, 5563 TYSVÆR

Høievegen 493

Tysvær
Prisantydning

8 500 000,-

 • BRA551㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom7
 • Byggeår2013
 • Omkostninger223 570,-
 • Totalpris8 723 570,-

Boligdrøm (BRA 551 kvm) med fantastiske uteområder, innendørs basseng og vakker utsikt - Naustrett.

Beskrivelse

Høievegen 493 kan betegnes som en ordentlig boligdrøm og med sine 551 kvm bruksareal, idylliske beliggenhet og vakre utsikt er dette en helt unik og spesiell eiendom, kun 2 minutter fra Frakkagjerd. Boligen har 7 soverom, 3 stuer og et stort kjøkken med tilgang til grovkjøkken, kjølerom og vaskerom (i flukt med garasje).

Hovedterrassen er 70 kvm og har utsikt til vika hvor en har naustrett . Innendørs basseng på 4 x 8 meter, helt fritt for klor og med motstrømsanlegg. Fra bassenget tusler en rett ut til uteområde. Stor kombinert isolert garasje og hobbyrom i flukt med boligen. På fremsiden av huset er det stort funksjonelt drivhus og gressplen.

Boligen er innredet over 3 etasjer og inneholder følgende rom:

Underetasje: Gang, 4 soverom, bad, basseng og stue. Teknisk rom.

 1. etasje: Gang, stue, kjøkken, grovkjøkken, kjølerom, toalett og vaskerom.

 2. etasje: Gang, 3 soverom, bad, garderoberom og bod.

Utendørs: drivhus og imponerende store uteområder.

Klassisk kjøkken med hvite profilerte fronter med benkeplate av stein. Kjøkkenet har følgende integrerte hvitevarer: platetopp, stekeovn, micro-ovn og kjøl/frys. Stor kjøkken-øy med sitteplass til 4 personer. I forbindelse med kjøkkenet er det grovkjøkken og kjølerom. Grovkjøkkenet har integrert fryseskap.

Mellom kjøkkenet og dagligstuen er det spisestue og god plass til et langt spisebord. Fra spisestuen er det utgang til terrasse. I dagligstuen er det murt vedovn.

Hovedsoverommet er av imponerende god størrelse. De store og gode rommene er gjennomgående i denne boligen. Boligen har totalt 7 soverom.

Badet har fliser på gulv og delvis på vegger. Stort dusjhjørne.

4 meter bredt og 8 meter langt innendørs basseng med dybde på 1,3 og 2,3 meter, Renseanlegget bruker elektrolyse og er helt fritt for klor. Bassenget har motstrøms anlegg. Ved bassenget er det en ekstra stue. Fra bassenget kan en gå rett ut til uteområde nr 2 for eiendommen.

Elektro: Boligen har stort sikringsskap i kjeller i tillegg til underfordelingsskap i garasjen. Strømkabel, selvregulerende varmekabler og trekkerør til vann er lagt ut til drivhuset, men det er ikke koblet opp. Oppvarming av huset skjer med varmepumpe luft/vann. Bassenget fungerer som akkumulator for det vannbårne systemet. All belysning er led. Nexa Bridge system med nattsenking og styring av utelys mm.

Eiendommen har tinglyst naustrett nede i Grønvika.

Generell informasjon om boligen:

 • Tv og internett fra Altibox levert av Haugaland kraft.
 • Drivhus er noe isolert for å holde det temperert gjennom vinteren.
 • Ventilasjonsanlegg (Flexit UNI 4)
 • Innvendige tak og vegger er gipset, bassengrommet har furu panel
 • Parkett i alle store oppholdsrom
Bruksareal per etasje

Underetasje: 21 kvm Kjeller: 180 kvm 1.etasje: 196 kvm Loft: 154 kvm

Bygningsinformasjon

Kledning av tre. Grunnmur av betong. Panner på tak.

Primærrom

Kjeller: Gang, soverom x 4 stk, bad, svømmebasseng og kjøkken. 1 etasje: Gang, kjellerstue, stue, vaskerom og wc. Loft: Gang, bad og soverom x 3 stk.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.12.19

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Høie - 2 km unna Frakkagjerd ungdomsskole og Stegaberg Idrettslag

  På Frakkagjerd er det ungdomsskole og barnehager. Her er det også idrettsanlegg tilhørende Stegaberg IL, og Steinsvik Arena, som er en stor flerbrukshall.

  I samme området har du stort lysløypenett hvor du kan gå eller løpe, alt ettersom. Gode muligheter også for å ta seg en tur i fjellet. Ønsker du en ekstra lang og fin tur går det tursti rundt hele Aksdalsvatnet. Stien starter borte med barnehagen like ved ungdomsskolen.

  Nærmeste daglivarebutikk er Spar, i tillegg til at Coop Extra heller ikke er så langt unna. Her er det også apotek.

  Det er 10 km til handelssentrum på Raglamyr og 6 km til Aksdal.

  Adkomst

  Fra Frakkagjerd ungdomsskole kjør i retning Høie. Etter ca. 2 km får du eiendommen på din høyre side.

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 8 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 212 500,-
  • kr 223 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 8 723 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 4 734,- pr. 2019. Det er tolv terminer pr år. Slamtømming fakturert direkte fra Haugaland Interkommunale Miljøverk IKS (HIM).

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 906 693,- for 2018 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av selger.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Frittstående hvitevarer/brunevarer medfølger ikke handelen.

  Følgende medfølger ikke i handelen:

  • Robotplenklipper
  • Alarm(den tilhører Haugaland kraft)
  • Alt av som står i potter og stamper
  • Belysning koblet opp med skjøteledninger
  • Vegghengt hylle innenfor garasjeport

  Følgende medfølger i handelen: Hvit stor tv-seksjon i stuen Skjenk på kjøkkenet Lysekrone soverom loft, trapp loft og tak kjøkken.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 07.06.20 og selgers Egenerklæring datert 07.06.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 21. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Lars Frøyland
 • Oppdragsnummer: 1-20-00181
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse