Hagavikvegen 12

Etne
Prisantydning

3 490 000,-

 • BRA74㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1962
 • Omkostninger101 070,-
 • Totalpris3 591 070,-

Nydelig sentrumsnær hytte med båtplass - selges fullt møblert

Beskrivelse

Inngang til gang med åpen løsning til kjøkken og stue. Laminatgulv. Panelte vegger/tapet. Kjøkkeninnredningen med integrerte hvitevarer som induksjon koketopp, oppvaskmaskin og stekeovn. Det er kjekk underlimt vask i laminatbenkeplate. Flislagte vegger over benkeplata.

Bad med wc, dusj, vaskemaskin, servant med dobbelt underskap, elektrisk vifte på vegg og belegg på gulv.

Soverom med køyseng, laminatgulv og panelte vegger.

Soverom2 med garderobeskap, laminatgulv, hyller og dobbeltseng.

Soverom3 er et stort dobbelt soverom med to doble garderobeskap, laminatgulv og panelte vegger. Dette soverommet ble påbygget sammen med stua (se under) i 2020.

Skyvedør fra stua til påbygget del av hytta fra 2020. Her er en nydelig stue med foldedører ut mot terrassen og utsikten mot Skånevik. Her ser man hele innseilingen inn til Skånevik vinterstid når bladene på trærne er borte. NB: Området hvor alle trærne står er regulert til campingplass og til hyttetomter og er nylig solgt. Den påbygde stua har god takhøyde, MDF plater i tak og malte gipsplater på vegger.

Terrassen ble påbygget i 2020 og går rundt hjørnet mot nord. På nordsiden er det tett tak og tre tette vegger på deler av terrassen for lunt, skjermet og koselig terrasseområde. Godt med elektriske punkter her. Flott utsikt på fjorden fra terrassen også sommerstid.

 • Arkitekt tegnet ved påbygg av stue og soverom i 2020. Terrasse med overbygg også fra 2020. Hytta er renovert og overflater er pusset opp i forbindelse med påbyggingen. Kjøkkenet (Norema) var nytt i 2018. Hytta var også påbygget med kjøkken og bad i 1994.
 • Selges fullt møblert med alle møbler, hvitevarer, hagemøbler med mer.
 • Tak ble lagt nytt i 2020 av Hereid Hus AS. Shingel ligger under.
 • Automatsikringer fra 1994, men en del av skapet ble oppgradert i 2018.
 • App styring til varmepumpe.
 • Varmekabler på bad og kjøkken (app styrt).
 • Innlagt Altibox – fiber Internet.
 • Vedovn med glassfront i stua.
 • Fjernbetjent og appstyrt oppvarming (både varmepumpe og varmekabler). Solur på utebelysning som også er i LED.
 • Offentlig avløp og privat vann fra Skånevik Vassverk.
 • Tinglyst rett til båtfeste like nedenfor hytta og gangsti til sjøen.
Detaljer
 • Arkitekt tegnet ved påbygg av stue og soverom i 2020. Terrasse med overbygg også fra 2020. Hytta er renovert og overflater er pusset opp i forbindelse med påbyggingen. Kjøkkenet (Norema) var nytt i 2018. Hytta var også påbygget med kjøkken og bad i 1994.
 • Selges fullt møblert med alle møbler, hvitevarer, hagemøbler med mer.
 • Høy standard og nydelig innredet. Fjernbetjent og appstyrt oppvarming (både varmepumpe og varmekabler), innlagt Altibox (fiber), vedovn m.m.
 • Tinglyst rett til båtfeste like nedenfor hytta og gangsti til sjøen.
 • Tak ble lagt nytt i 2020 av Hereid Hus AS.
 • Inneholder gang/stue/kjøkken, bad, 3 soverom, ny stue m/foldedører til veldig kjekk delvis overbygget terrasse.
 • Eiendommen ligger helt i enden av Hagavikvegen ved Leknestangen med stort sett boliger i umiddelbar nærhet og ca. 20 hytter på nabofeltet som heter Skålnes. 700m gangavstand fra Skånevik Sentrum.
Bruksareal per etasje
 1. Etasje: 74 kvm.
Bygningsinformasjon

Ringmur med støpt plate i mellom på deler av hytta. Påbygg er bygget på søyler og har et lite kryprom under. Den eldre delen har ukjent utførelse. Bygget i tre med utvendig trekledning. Taket er tekket med Stål/aluminium med taksteinmønster.

I tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven fremkommer følgende TG 3 avvik: - Bad: Rommet ble innredet før 1997 og da får rommet automatisk TG3 uten nærmere undersøkelser. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Ventilasjon: Det mangler ventil på 2 soverom og stue. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Branntekniske forhold: Røykvarslere er ikke tilkoblet strømnettet. - Drenering: Drenering går naturlig i tomt. Dreneringen er utilstrekkelig og har i dag begrenset effekt. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.

Primærrom
 1. Etasje: Stue/kjøkken, stue, bad og 3 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for påbygg datert 09.02.2021. Tegninger er vedlagt salgsoppgaven og mottatt fra kommunen.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på opprinnelig hytte. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og offentlig avløp. Private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn med glassfront og varmepumpe i stua. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger helt i enden av Hagavikvegen med stort sett boliger i umiddelbar nærhet og ca. 20 hytter på nabofeltet som heter Skålnes. Fra hytta er det 700m gangavstand til Skånevik Fjordhotell i Skånevik sentrum.

  Beliggenheten passer godt for bruk både om sommer og om vinteren. Skånevik er en populær sommerdestinasjon pga den koselige bygda med Blues festival, jakt- fiske- og turdager og ikke minst den sentrale beliggenheten i et av vestlandets fineste fjordområder, Sunnhordlandsbassenget. Skånevik får nå også utendørs oppvarmet svømmebasseng som bygges i disse dager. Taraldsøy og Romasøyne når man enkelt med en liten Summerfun eller småbåt. Topptur på Fjellberg/Borgundøy, nydelig skjærgård for avslapping på Halsnøy, shopping på Husnes og tur til polet på Stord/Etne/Ølen, oppdage nye arter på 7-800m dyp i Åkrafjorden er bare noen eksempler på aktiviteter man enkelt når med en skjærgårdsjeep fra hytta. Vinterstid er det preparerte langrennsløyper på Håland, lysløype på Olalia og bare ca 40 minutters kjøring til Seljestad med både skiskytterstadion og lysløype samt ca. 50 minutter til et av Norges mest snøsikre alpinanlegg med stolheis i Røldal.

  Adkomst

  Fra Skånevik sentrum følger man Strondavegen ut av sentrum mot vest. Fra Skånevik Fjordhotell i sentrum er det 700m til hytta. Man tar av til høyre ved skilt "Leknestangen" til man passerer hytta på venstre hånd. Ta neste avkjørsel til venstre og følg veien rundt på baksiden av boligene og helt til endes. Hytta er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  I følge selger så er ubebygd område nedenfor hytten nylig solgt og planlegges benyttet til hytter og campingplass.

  • kr 3 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 87 250,-
  • kr 101 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 591 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 860,- pr. 2021. Årsgebyr gjelder avløp og eiendomskatt.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 50% av markedsverdi.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Megler har ikke funnet tinglyst veirett. Men selger har alltid kjørt på veien og har betalt for opparbeiding av veien og vedlikehold av den. Senest for 5 år siden ble det betalt for asfaltering av den. Dette har pågått i over 20 år. Veien ble bygget en stund etter at hytta ble bygget.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 01.09.22 og selgers Egenerklæring datert 01.09.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00189
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.