Hakon Aasbøs veg 26

Karmøy
Prisantydning

2 450 000,-

 • BRA146㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1932
 • Omkostninger74 980,-
 • Totalpris2 524 980,-

Sjarmerende enebolig med sentral og familievennlig beliggenhet – Etterisolert og rør i rør – Hyggelig uteområde.

Beskrivelse

-Påkostet enebolig -Meget god standard med tanke på byggeår. -Romslig bad i 3.etsje + gjestetoalett i hovedetasje. -Ikea kjøkken fra ca 2006/2007 med plass til koselig spisegruppe med vindu. Dowlights i tak og beiset benkeplate. -Oppgraderinger utvendig i 2006: Etterisolert, nye vinduer (unntatt kjeller), byttet kledning, automatsikringer og nytt elektrisk i hovedetasje og 3.etasje, rør i rør system. -Generelt oppgraderte overflater på de fleste rom. -Sportsbod/utestue -Utvendige oppgraderinger i 2016: Koselig terrasse med bjelker (kan lages til en pergola). Nydelige natursteinsmurer. Ny plen som er veldig flat og kjekk. -2023: Lagt papp og duk i bunn med nydelig hvit singel i gårdsrom. Satt inn dør til «vedskjul» ved innkjørsel. Malt inngangsdør, kjellerdør og dør til sportsbod/utestue. Satt inn vinduer til utestuen i 2022.

Detaljer

Boligen er over 3 etasjer og inneholder: Kjeller: vaskerom/grovkjeller 1.etasje: gang, wc, kjøkken og stue. Loftsetasje: gang, 2 soverom, garderoberom/soverom og bad. Utvendig bod/hagestue.

Bygningsinformasjon

Kommunen har ikke bygningstegninger i sitt arkiv. Megler har derfor ikke anledning til å sjekke rommenes bruk opp mot godkjente forhold.

Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Taktekkingen er av skifertakstein. Følgende momenter har fått TG3(Store eller alvorlige avvik) eller TG2(Avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapporten: Tg 3: Dører- Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist oppsvelling og noe råteskade ihoveddør og kjellerdør.

Overflater på parkett har slitasje og større sår enkelte steder.

Kjeller/vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG 2 - avvik som kan kreve tiltak Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det mangler en skiferstein på taket.

Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte vinduer har værslitte sprosser utover normal slitasje utifra alder på vinduer.

Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.

Det er ikke observert dreneringsforhold. Evt drenering er fra byggeår.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 47 kvm 2. etasje: 55 kvm 3. etasje: 44 kvm Primærrom 1. etasje: 5 kvm Vaskerom. 2. etasje: 55 kvm Gang, wc, kjøkken og stue. 3. etasje: 44 kvm Gang, 2 soverom, garderoberom/soverom og bad.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger

Oppvarming

Vedovn i stue. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i sentralt og barnevennlig boligområde. Kort avstand til barneskole, bank, frisør, lege og Prix.

  Adkomst

  Ta inn mot Veavågen ved Spar-bygget på Veasletta inn på Austre Veaveg. Følg vegen ca 2 km og ta til venstre like før barneskolen inn på Hakon Aasbøs veg. Følg vegen og boligen kommer på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 74 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 524 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 570,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 438 933,- for 2021 Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Varmepumpen er defekt.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. nov. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 02220001
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.