Halseidvegen 565, 5514 HAUGESUND

Halseidvegen 565

Haugesund
Prisantydning

2 200 000,-

 • BRA43㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1941
 • Omkostninger68 820,-
 • Totalpris2 268 820,-

Halseid - Meget flott og idyllisk eiendom like i vannkanten - Hytte, naust, brygge, 2 anneks og vedbod

Beskrivelse

Velkommen til Halseidvegen 565!

Sjelden mulighet! Meget flott og spennende fritidseiendom som består av en hytte, brygge, naust, to anneks, utedo og vedbod.

Hytta ligger like i vannkanten og er innredet med entrè, stue, kjøkken og 2 soverom.

Anneks fra 2015 med omkledningsrom og badstue.

Anneks fra 2015 med soverom.

Naust fra 2015.

Hytten er opprinnelig fra 1941 og ble fornyet i 1980. I 2015 ble ute og innvendige overflater samt bjelkelag fornyet samt satt inn nytt Ikea kjøkken.

Bygningene på eiendommen fremstår i god stand men noen av bygningene har behov for noe vedlikehold.

Detaljer

Halseid - Meget flott og idyllisk eiendom like i vannkanten - Hytte, naust, brygge, 2 anneks og vedbod

Bruksareal per etasje

Fritidsbolig: 43 kvm

Naust: 10 kvm Anneks: 16 kvm Anneks: 10 kvm Vedbod: 36

Bygningsinformasjon

Ukjent byggeår, eiendommen ble skilt ut 23.08.1941.

Det foreligger bygningstegniner på anneks men det foreligger ikke ferdigattest.

Hytta er oppført med grunnmur i betong og stein. Yttervegger av reisverk. Utvendig tekket med liggende kledning. Taktekking med metallplater og taksteinprofiler.

Oppsummering av avvik ved eiendommen som har fått tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og TG3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

TG 2 - Utvendig- Veggkontrruksjon Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.

TG 2 - Kjøkken - Avtrekk Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

Primærrom

Fritidsbolig: Entrè, stue, kjøkken og 2 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på hytten. Dette er vanlig med tanke på hyttens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest på brygge, terrasse og båthus datert 14.01.2019.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Hytten ligger i nedslagsfelt for drikkevann og har egne restriksjoner og bestemmelser for området.

Vei/vann/kloakk

Det er ikke innlagt vei, vann eller avløp. Cinderella forbrenningstoalett.

Hytten ligger til Stakkestadvatnet som er Haugesund Kommunes drikkevann. Det er restriksjoner mot avløp og toaletter.

Eiendommen har tinglyst vanlig gardsvei til hytta.

Oppvarming

Vedovn ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har nydelig beliggenhet på en egen odde med vann på tre kanter. Idyllisk beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser. Usjenert og skjermet beliggenhet og svært solrikt.

  Ca. 15 minutters kjøring til Haugesund sentrum.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Fra Haugesund følg Tittelsnesvegen Rv47 nordover. I det en passerer grensen til Sveio tar en til høyre inn på Halseidvegen. Følg veien ca. 6 km til en kommer til en bro. Eiendommen ligger på odden som startet ved broen.

  Nåværende eier har parkert langs veien her og brukt robåt over vannet. Parkering har vært en muntlig avtale med grunneier. Gangvegen starter på høyre hånd like etter broen og fører frem til hytten. Det er tinglyst en veirett frem til hytten. Evt. opparbeidelse

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område av kommunens arealdel hvor formålet er LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.

  Hytten ligger i nedslagsfelt for drikkevann og har egne restriksjoner og bestemmelser for området.

  Det er blant annet restriksjoner mot bebyggelse og vegbygging, fiske og bruk av båt samt avløp og toaletter.

  • kr 2 200 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 55 000,-
  • kr 68 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 268 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 463,- pr. 2021. Årsgebyr feiing og tilsyn.

  Renovasjon

  kr 1 789,- pr. år. Dette forutsetter fritids abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 29 270,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger handelen.

  Alt av inventar - inkludert båt (foruten kajakkane) medfølger eiendommen.

  Eiendommen overtas uten ytterligere utvask.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 15.08.22 og selgers Egenerklæring datert 26.07.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 1-22-00203
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.