Halvorsbakken 4, 4280 KARMØY

Halvorsbakken 4

Karmøy
Prisantydning

3 690 000,-

 • BRA269㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1860
 • Omkostninger103 570,-
 • Totalpris3 793 570,-

Gamle Skudeneshavn - Stor, sjarmerende og ærverdig enebolig over to plan - Nydelig utsikt - Sjelden mulighet!

Beskrivelse

Enebolig oppført over plan + krypkjeller. Første etasje: Vindfang, bod, hall m/ trapp, bibliotek/ kinorom, soverom, to bad, soverom med tekjøkken, stue og kjøkken. Andre etasje: Vindfang, gjestetoalett, gang, tre soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken.

Boligen var frem til midten av 1970 tallet bedehus, før eiendommen ble bygget om til enebolig.

Det meste av konstruksjoner, vinduer og trepanel er fra opprinnelsen, men boligen ble betydelig pusset opp innvendig fra 2006. Blant annet: - Det ble satt inn ny kjøkkeninnredning fra Ikea i andre etasje i 2012. - Vannbåren varme i hele boligen. - Røropplegg av typen rør i rør. - Overflater i de fleste rom ble pusset opp i 2006. Enkelte rom ble igjen fornyet i 2012/ 2013. - Bad i første og andre etasje, samt vaskerom og gjestetoalett ble fornyet i 2006. Badet nærmest kjøkken i første etasje er fra 2016/ 2017. - Oppgradert det elektriske anlegget i 2006- 2007. - Sentralstøvsuger

I andre etasje er det satt inn en lys og tidsriktig kjøkkeninnredning fra Ikea. Kjøkkenet er i åpen løsning til stuen. Stuen kan her tilby varme fra vedovn og en fantastisk utsikt over Skudeneshavn. Det er også satt inn kjøkkeninnredning i første etasje. Her med direkte utgang til skjermet uteområde.

I første etasje er det innredet en stor spisestue/ oppholdsrom med biopeis og utgang til terrasse. Rommet er et perfekt samlingspunkt for hele familien. Via spisestuen har en inngang via doble dører til kinorommet. Kinorommet er lydisolert med takbøyler, dobbel gips og dører med lydpakninger.

Hovedbadet i andre etasje inneholder vegghengt toalett, dobbel vask i seksjon og dusjkabinett. Badene i første etasje inneholder også vegghengt toalett, vask og dusjkabinett. Vaskerommet er romslig med gode muligheter for oppbevaring.

Samtlige soverom i andre etasje er romslige med god plass til seng og tilhørende møblement. Det største soverommet i første etasje er svært koselig med eget tekjøkken og utgang til terrasse. Det minste soverommet har direkte inngang til bad.

Bruksareal per etasje

Første etasje: 151 kvm Andre etasje: 118 kvm

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført med grunnmur i lødd stein. Yttervegger oppført i trekonstruksjon. Tømret utførelse. Kledd med trepanel. Saltak i trekonstruksjon. Tekket med takstein av tegl. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av fasade datert 18.08.1979. Dette var i forbindelse med påbygg arker. Det foreligger ikke tegninger av planløsning. Megler har av den grunn ikke mulighet til å sjekke hva som er godkjent innredet. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Megler har ikke mottatt informasjon som kan bekrefte byggeår, men i følge selger er boligen ca. fra 1860.

Primærrom

Første etasje: Vindfang, gang, to bad, hall m/ trapp, spisestue, bibliotek/ kino, kjøkken soverom m/ tekjøkken og soverom. Andre etasje: Entrè, hall m/ trapp, vaskerom, tre soverom, bad, wc, kjøkken og stue.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Oppvarming av elektrisitet og fast brensel. Vannbåren varme. Ovn i stue/ kjøkken i andre etasje. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger særdeles flott til i Gamlebyen i Skudeneshavn. Boligen ligger høyt i terrenget og har nydelig utsikt over byen. Gamle Skudeneshavn er svært idyllisk, spesielt om sommeren. Skudenes ble tidligere kåret til "Årets Sommerby" av NRKs Reiseradio. Byen kan tilby populær gjestehavn, koselige lokale butikker, spisesteder og ulike festivaler som Skudefestivalen. Like nedenfor eiendommen ligger cafeen "Verdens minste Cafe". Fra eiendommen har en umiddelbar nærhet til populære Søragadå.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse i reguleringsplanen, samt bevaring av kulturmiljø i kommunedelplan. Det informeres om at området er vernet og at huset er fredet av Karmøy kommune. Det vil si at alle utvendige tiltak må gjøres i samråd med kommuneantikvaren og fylket. Dette er en kulturmiljøfredning. Det kan søkes om tilskudd fra riksantikvaren for utvendige oppgraderinger. Eiendommen er også registrert i SEFRAK- registeret. Register for eiendommen bygget før 1900 tallet, som har kulturell/ historisk/ antikvarisk verdi som skal bevares.

  • kr 3 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 92 250,-
  • kr 103 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 793 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 928,- pr. 2020. Kommunale avgifter gjelder her avløp, feiing, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 735 928,- for 2018 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Integrerte hvitevarer medfølger, øvrige hvitevarer på begge kjøkken, samt vaskerom, kan medfølge etter avtale. Det gis av selger ingen garanti.

  Projektor og lerret, samt øvrig møblement, kan overtas etter nærmere avtale.

  Jacuzzi medfølger handelen. Selger opplyser om at denne ikke har vært i bruk på en stund, og at han ikke vet dagens stand på denne.

  Tillegg til egenerklæringsskjema: - Lecablokker under hobbykjøkken (påbygg nede). Det er en del lecablokker der som er porøse. - Angående vannbåren varme: Selger oppdaget nylig at det er noe ujevn varme i de ulike rommene. Det kan komme luft i noen rør og da må den kretsen luftes. Rørlegger pleide å ta service på anlegget av og til (hvert 2-4 år) da selger bodde der, men nå er det flere år siden de sist gjorde det. Selger merket nå at noen av gulvene har dårlig/ mangler sirkulasjon. Service anbefales. - Det er en vinduslist nede bad(under unngangspartiet oppe, mot nord, som faller av i ny og ne. Denne må festes bedre.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 22.03.2021, selgers Egenerklæring datert 28.03.2021 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 11. apr. 2021

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-21-00064
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.