Haraldsgata 100

Haugesund
Prisantydning

1 350 000,-

Solgt
 • BRA33㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår1960
 • Omkostninger45 580,-
 • Totalpris1 395 580,-
 • Felles/mnd1 963,-

Flott sentrumsleilighet - Perfekt for førstegangskjøpere eller for utleie - 2. etasje - Heis!

Beskrivelse

Leiligheten ligger i andre etasje over Norli og er et supert utleieobjekt, en super leilighet for førstegangsetablerere, studenter eller andre som ønsker en lettstelt og fin leilighet midt i sentrum.

Leiligheten inneholder gang, bad, sovealkove og stue/kjøkken i åpen løsning. Det er i tillegg en romslig bod i kjelleretasjen.

Bygget er originalt fra 1960, men i 2014 ble 2. og 3 etasje omgjort til leiligheter. Leiligheten holder dermed standard fra 2014.

Denne studioleiligheten er arealeffektiv med en god planløsning, store vindusflater i stuen og ekstra takhøyde, som gir en luftig følelse. Vegger og tak er slette, og det er parkett på gulv.

Praktisk kjøkken med frittstående hvitevarer. Disse medfølger handelen, det gis av selger ingen garanti.

Baderommet er helfliset med varmekabler i gulv, opplegg til vaskemaskin, vegghengt toalett, dusjnisje, høyskap og vask i seksjon. Teknisk med VVs, fordelerskap og balansert ventilasjon.

Sovealkove med plass til dobbelseng og nattbord. I gang er det garderobeskap. Porttelefon, som gir en sømløs mottagelse av gjester. Heis i bygget.

Gateparkering etter gjeldende regelverk. Haugesund Parkering tilbyr års og månedskort til henholdsvis 7500kr og 750kr. Gode bussforbindelser like utenfor døren.

Bygningsinformasjon

Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport: Det er ingen anmerkninger som krever umiddelbart tiltak, men noe naturlig vedlikehold bør kunne forventes i årene fremover.

Oppsummering av avvik. Vil du vite mer utfyllende informasjon om under nevnte punkter? Se komplett tilstandsrapport, vedlagt i denne salgsoppgave. Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig - Radon Våtrom - 2.etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Veggkonstruksjon

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 33 kvm Stue/kjøkken/alkove (soverom), Entre og bad. Primærrom 1. etasje: 33 kvm Stue/kjøkken/alkove (soverom), Entre og bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg- kontorbygg datert 10.01.1963. Det foreligger ferdigattest vedr. bruksendring/fasadeenrding av del av 1.etg fasade vest datert 01.06.1987. Det foreligger ferdigattest vedr. fasadeendring mot øst og nord, nye dør og nye vinduer, datert 04.04.1995. Det foreligger ferdigattest vedr. bruksendring av 2. og 3. etasje til 16 leiligheter datert 17.06.2014. Det foreligger ferdigattest vedr. fasadeendring datert 05.07.2017.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fantastisk til sentral i Haugesund sentrum, midt i Haraldsgata. Her bor man omringet av alle byens fasiliteter, men området oppleves allikevel som stilt og rolig. Et lite steinkast unna har du spisesteder, shopping, kino, teater og bibliotek. Kaien med spisesteder og utesteder er like ned bakken. Byparken og bibliotekparken byr på fine friluftsområder.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen. Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 350 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 45 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 395 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 963,- Felleskostnader betales pr. mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring, div. service avtaler, renhold av fellesarealer og avsetning til diverse utvendig vedlikehold. kr.1664,- i følge selger. Bredbånd levert av Haugaland Kraft (Altibox) er også inkludert. kr.299,-.

  Kommunale utgifter

  kr 7 849,- pr. 2022. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, samt eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon til HIM med kr. 3130,- pr år.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring, da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 24.11.2023 og selgers Egenerklæring datert 22.11.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230619
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.