Haraldstunet 21

Haugesund
Prisantydning

4 100 000,-

 • BRA167㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1982
 • Omkostninger116 230,-
 • Totalpris4 216 230,-

Utsikt til havet - velholdt enebolig i kjede - endebeliggenhet - flott hage

Beskrivelse
 • Innflyttingsklar bolig med høy standard.
 • Vinduer i stua ble skiftet ut i 2010. Altan skyvedør ny i 2009.
 • Kjøkken ble pusset opp i 2009.
 • Den innvendige trappa ble skiftet ut i 2009.
 • Badet oppe ble totalrenovert i 2010 utført av Munoz flis (faglært). Det eldre badet har fått nyere wc, dusj og varmtvannsbereder.
 • Innerdører ble byttet i 2011.
Detaljer

Asfaltert parkering for to-tre biler ved boligen (det er en ekstra parkeringsplass som tilhører boligen på fellesareal også) og asfaltert inngangsparti. Utebod like utenfor inngangsdøra. Uteboda har veldig god takøyde, støpt gulv og innlagt strøm.

 1. etg.: Flislagt trapp med overbygg til inngang til gang med laminatgulv, malte veggplater, trapp opp til hovedetasjen og ned til kjeller. Garderobe rett innenfor gangen med godt oppheng for ytterklær, malte panel på vegger og nyere ytterdør ut til stor terrasse på bakkeplan og den nydelige hagen. Her kan en enkelt få tett tak over dersom man fester plater under terrassen ovenfor. Det er stikkontakter og montert utebelysning.

Soverom med laminatgulv, tapetserte vegger, rullegardin og nydelig utsikt til havet.

Dobbelt soverom med fem innebygde skap, tapetserte vegger, laminatgulv og nydelig utsikt til havet.

Soverom med heltre gulv, tapetserte vegger, hvitbeiset panel i tak, rullegardin og dobbelt garderobeskap.

Bad med 6060 cm fliser på gulv, 3090 cm polerte fliser på vegger, varmekabler, vegghengt toalett, stor moderne dobbel servant med dobbel underskuff, speil med integrert lys, høyt sideskap, spotter i tak, dusjnisje med glassvegg og småfliser samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

 1. etasje: Trapp opp til stue med laminatgulv, stor og meget flott klebersteinsovn, moderne tapeter. Vinduene ble skiftet ut i stua i 2011. Skyvedøra til terrassen ble utskiftet i 2009. Romslig terrasse med en utrolig utsikt til havet, utover campingplassen og egen hage.

Kjøkken med 3060 cm fliser og varmekabler på gulv, 3060 cm fliser mellom kjøkkeninnredningene, heltre ekstra tjukk benkeplate med underlimt vask, høyglans hvit kjøkkeninnredning, integrert keramisk koketopp med moderne kjøkkenvifte over, int. stekeovn, int. kaffemaskin, int. oppvaskmaskin, kjøleskap som medfølger. Det er plissè gardiner i vinduer, tre takvinduer med nye glass i 2023 for ekstra godt dagslys. Spotter i tak. God spiseplass med plass til langbord. Veldig god skapplass! Det er ekstra innredning på vegg mot sør i tillegg til god skapplass i kjøkkeninnredningen. Inspeksjonsluke til loft her.

Kjeller: Det er montert varmepumpe på strategisk plass i trappa slik at varmen kan spre seg. Man kommer ned til gang med flislagt gulv og malte plater på vegger.

Flislagt bad med varmekabler, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Servant med underskap og speil. Wc og dusjnisje med regnvannsdusj. Kott hvor vvb er plassert.

Kjellerbod med støpt gulv, hyller og innlagt belysning.

Bod innredet og brukt som et dobbelt soverom. Rommet er ikke godkjent som soverom pga. for lite vindu og at rommet er ikke dokumentert godkjent soverom på tegninger. Rommet har heltre gulv, veggplater og takplater, rullegardin i vindu og dobbelt garderobeskap.

Kjellerstue med eldre etasjeovn for vedfyring, fliser og varmekabler på gulv og malte veggplater.

Bygningsinformasjon

Rekkehus på ende. Betong grunnmur som takstmannen antar er bygget på fjell. Betongpanner på tak. Stående trekledning (noe liggende). Velholdt og godt malt.

Det foreligger godkjente tegninger for påbygg av kjøkken og endringer av vinduer i 1999.

Det er mottatt tegninger fra kommunen som viser utvidelse av altan, men disse tegningene er ikke datert. Arbeidet ble utført av byggmester Kalland.

Det foreligger godkjente tegninger for fasadeendring av stua mot vest datert 25.04.2005.

Megler har ikke funnet dokumentasjon for innredning av rom i kjeller til "rom for varig opphold". Det vil si at dagens bruk av rom til soverom, bad og kjellerstue ikke er omsøkt godkjent, men skal være boder.

I tilstandsrapport fra takstmann er det ikke funnet noen TG 3 avvik.

Av TG2 avvik som "kan kreve tiltak" er det funnet: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak. Kostnadsestimat: kr. 100 000 - 300 000. - Fasade fremstår i normal stand, men bærer noe preg av elde. Tg settes pga normal elde og slitasje. Det er ikke registrert musebånd i underkant på kledning. (I enkelte tilfeller ligger denne så langt oppe bak kledning at det ikke er mulig å kjenne/se den). - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er registrert betydelig med fuktmerker i undertak, men disse er tørre på befaring. Det mangler isolasjon i enkelte områder. Kostnadsestimat mellom kr. 10- 50 000,-. - Vinduer fremstår generelt i normal stand, men bærer preg av naturlig elde og slitasje. Når vinduer har passert 30 år vil levetid være usikker og det er en naturlig fare for at lekkasjer kan oppstå selv om vinduer fremstår i normal stand. Det er noe svakt dagslys i kjeller og vinduer er plassert høyt. - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Feieluke er nærmere enn 30 cm fra brennbart treverk. Alder på pipeløp tilsier at det har passert 50 % av levetid. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000. - Våtrom (begge badene) som kun har naturlig ventilering bør få montert elektrisk vifte slik at rommet kan ventileres ved behov. Takstmann anbefaler generelt fukt styrt vifte. En slik vifte koster normalt 2 000,- kr + montering per stk. - Bad nede: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Alder på sluk og membran tilsier at det er i sluttfasen på forventet levetid og er moden for total renovering. Ved vask har det trolig vært et høyskap før som er fjernet. Det er derfor en list i treverk på veggen. Innredning bærer preg av naturlig elde, men wc er av nyere dato. Kostnadsestimat: kr. 100 000 - 300 000. Elektrisk anlegg: Selger opplyser at elektrisk arbeid er utført av fagfolk (Aibel og Hebnes elektro), men pga manglende samsvarserklæring gis TG2. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak nevnes: Nedløp og beslag, Vinduer, Overflater, etasjeskille/gulv mot grunn, manglende radonmåling, Sluk, membran og tettesjikt på bad, Det er en del hull i vegg over servant etter tidligere innredninger. Overflater bærer preg av naturlig elde og kant på dusj noe u-fagmessig. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Rom tank er plassert i har ikke sluk.

Primærrom

Bolig Bruksareal Kjeller: 51 kvm Gang , Bad , Stue og Soverom (ikke godkjent som soverom, men bod). 1. etasje: 50 kvm Gang , Bad , Soverom , Soverom 2 og Soverom 3. 2. etasje: 66 kvm Stue og Kjøkken. Primærrom Kjeller: 43 kvm Gang , Bad , Stue og Soverom. 1. etasje: 45 kvm Gang , Bad , Soverom , Soverom 2 og Soverom 3 2. etasje: 66 kvm Stue og Kjøkken. Sekundærrom Kjeller: 8 kvm Bod. 1. etasje: 5 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra 1983 med innflytting fra 17.03.1982.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stua oppe og i kjellerstua. Ellers varmepumpe i trappa og elektriske varmekabler. Ellers annen elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Naturskjønne omgivelser med store grøntområder foran boligen. Praktfull utsikt mot havet og innseilingen til Haugesund. Meget solrikt.

  Flott turområde med Kyststien like ved. Stien går fra Killingøymoloen til Kvalen fyr og er en familievennlig tur som går langs sjøkanten på god gruslagt sti/vei.

  Nær Gard skole og flere barnehager. Kort gangavstand til bussforbindelser, matbutikk, apotek, post etc. på Gard kjøpesenter.

  Adkomst

  Ta inn Kvalsvikvegen ved Gard senter, ta så andre til venstre (skilt camping), ta så første til venstre inn til Haraldstunet. Ta så til høyre og følg veien mot vest og ta så 3. avkjørsel til høyre. Boligen ligger da rett frem på enden av rekka.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 100 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 116 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 216 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 442,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 666 873,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Haraldstunet velforening koster i følge selger kr. 1300 per år. Det er to velholdte lekeplasser på tunet som stelles av velforeningen samt utebelysning og hagehold på fellesarealer.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 31. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230138
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.