Haugevegen 36, 5523 HAUGESUND

Haugevegen 36

Haugesund
Prisantydning

4 950 000,-

 • BRA308㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1920
 • Omkostninger135 070,-
 • Totalpris5 085 070,-

Hauge - Utleiebygg i god stand med 4 leiligheter, loft og kjeller og bakhus.

Beskrivelse

Spennende og innholdsrik utleieeiendom med potensiale. Inneholder delvis innredet leilighet på gateplan (ikke godkjent). Innvendig bod. 2. etasje består av to like leiligheter som inneholder gang, bad/wc, soverom og kjøkken/stue. 3. etasje består også av 2 like leiligheter som inneholder gang, bad/wc, soverom og kjøkken/stue. Loft er innredet som en egen separat leilighet (ikke godkjent eller i bruk). Denne består av gang, bad, soverom og stue/kjøkken. De 4 godkjente leilighetene holder gjennomgående god stand med nyere kjøkken, bad, elektrisk, rør, vegger og gulv.

Det er i tillegg et lite falleferdig bakhus.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 80 kvm
 2. etasje: 89 kvm
 3. etasje: 89 kvm Loft: 50 kvm
Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført av grunnmur av tegl. Tømrede vegger og skifer på tak.

I takstmanns vurdering, har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 3, hvor takstmann har vurdert at strakstiltak er nødvendig: Nedløp og beslag Kledning Vinduer Etasjeskiller Badene Drenering

Se forøvrig vedlagte tilstandsrapport for ytterligere detaljer.

Megler har henvent seg til kommunen for å få avklart hva som er godkjent byggemeldt på eiendommen. Kommunen skriv er følgende 01.11.2021:.Etter en gjennomgang av byggesakene i vårt eiendomsarkiv, så finner vi følgende status på boligen:Opprinnelige bygningstegninger viser godkjent til butikk i kjeller, 2 leiligheter i første etasje og andre etasje.Loft er godkjent til loftsrom og boder. Tilbakemelding fra byggesaksavdelingen og byantikvaren er at byggetillatelsen fra 2007 aldri ble ferdigstilt. Saken er derfor utgått og det må søkes om bruksendring på ny. Det ble også satt krav til gatefasaden i forbindelse med bruksendring av sokkel. Sokkelleiligheten er altså per i dag ikke godkjent av kommunen. Loftsleiligheten ble heller ikke anbefalt bruksendret til selvstendig boenhet. Se vedlagt uttalelse fra Byantikvar datert 21.01.2008, som er bekreftet gjeldende pr. 28.10.2021.

Primærrom

i følge takstmann utgjør p-rom trapperom, gang, stue/kjøkken, bad og soverom i alle etasjer. Gjør oppmerksom på at godkjent p-rom utgjør trapperom og rom i de 4 leilighetene i 2 og 3 etasje.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Leilighetene i 2 og 3 etasje er godkjente og kan fritt leies ut. For innredning av leilighet på gateplan, må det søkes.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet like utenfor sentrum på idylliske Hauge. Kort rusletur til byens fasiliteter, byparken, badeplass i Asalvika m.m.

  Adkomst

  Haugevegen 36 ligger vis a vis Hauge skole.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen. Eiendommen ligger i hensynssone 8, Haugeveien. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.

  • kr 4 950 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 123 750,-
  • kr 135 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 085 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 19 918,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 1 122 579,- for 2019 Ligningsverdi er gjeldende for primærbolig. Som sekundærbolig er verdi kr. 4.041.285,-.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 22.11.2021 og selgers Egenerklæring datert 02.12.2021. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. des. 2021

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 2-21-00273
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.