Haukelivegen 1076

Etne
Prisantydning

2 850 000,-

Solgt
 • BRA249㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1979
 • Omkostninger84 980,-
 • Totalpris2 934 980,-

GRØNSTAD: Skjermet enebolig med hybel og fantastisk utsikt

Beskrivelse
 • Nytt kjøkken. Bad og vaskerom pusset opp i 2019.
 • Nytt sikringsskap.
 • Nye innerdører i hovedetasjen 2019.
 • Nye vinduer i hele hovedetasjen 2021.
 • Ny kledning på huset, veranda og garasjen i 2021. Veranda ble også utvidet da. Nesten hele huset er nymalt.
 • Varmepumpe og vedovn med glassfront både i stua oppe og i stua nede.
 • Utvendig vannkrane og slangekarusell.
 • Hvitevarer i kjellerleiligheten medfølger. Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.
 • Integrerte hvitevarer på kjøkken oppe medfølger kjøpet.
 • Takrenner og nedløp i metall fra 2021.
 • Rør-i-rør i 1. etasje og kobberrør i kjeller.
Detaljer

Støpt trapp og overbygg foran inngangsdøra på baksiden av huset. Direkte inngang også fra garasjen til hoveddelen av boligen. Direkte bi-inngang til leilighet i kjeller.

Hovedinngang via nyere ytterdør til gang med laminat og varmekabler på gulv og malte panelplater på vegger.

Vaskerom med fliser og varmekabler på gulv, malte panelplater på vegger og utslagsvask. Nytt vindu.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, baderomsplater på vegger, vegghengt toalett, elektrisk vifte, baderomsinnredning med to store underskuffer og stort speil med integrert lys.

Soverom med laminatgulv samt sparklet og malte vegger.

Dobbelt soverom med laminatgulv, malte vegger, stor plassbygget skyvedørsgarderobe og nyere vindu og balkongdør ut til terrassen.

Dobbelt soverom med laminatgulv, malt panel på vegger, nyere vindu og dør til trapperom opp til kaldloft med isolert gulv og innlagt belysning.

Stue/kjøkken med åpen løsning. Kjøkkenet har integrert kjøleskap med frys, int. micro, int. stekeovn, int. oppvaskmaskin og induksjon koketopp. Laminatbenkeplate med FiboTrespo plater over benkeplata. Glassfronter i fire overskap med spotter i. Lys over benkeplata. Spotter i tak. Varmepumpe og vedovn med glassfront. Litt ekstra takhøyde da det er åpen himling i stuedelen. En utrolig fin utsikt fra stua – kanskje Etnes fineste utsikt! Må oppleves! Nye vinduer i hele stua og kjøkken. Ny skyvedør til terrassen.

Terrassen har for det meste glassrekkverk som gjør at man har nydelig utsikt fra sittestilling i stua.

Kjeller: Trapperom ned til kjeller som hører til boligens hoveddel. Garderoberom hvor det tidligere har vært dør inn til leilighet. Døra er nå blendet igjen. Utgang til garasjen.

Soverom/bod med stort vindu og gulvbelegg (SE TEGNINGER) og panel på vegger.

Leilighet: Egen inngang inn på vaskerom med ny varmtvannsbereder, rør-i-rør opplegg, trykkpumpe.

Bad med belegg på gulv, varmekabler, wc, stor baderomsinnredning med fire underskap, to speilskap og dusjkabinett. Lakket panel på vegger. Elektrisk vifte.

Mellomgang.

Rom brukt som soverom, men ikke godkjent da vinduet er for lite. Boda har belegg på gulv og panelte vegger.

Stue/kjøkken med åpen løsning, heltre gulv, kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og micro medfølger kjøpet. Heltre innredning med halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate med FiboTrespo plater over benkeplata. Varmepumpe. Vedovn med glassfront.

Dobbel garasje: Garasjen er veldig romslig og har to porter med portåpnere til begge. Innlagt belysning. 3 sidevinduer. Støpt gulv. Opplegg for El-bil lader. (Den laderen som er der nå tar selger med seg.)

Frittstående Anneks: Langs østsiden av huset er det støpt trapp ned til kjellerinngangen og til stort anneks med ett stort åpent rom. Annekset har beiset panel på vegger, laminatgulv, varmepumpe, barløsning og innlagt belysning. Det er nydelig utsikt fra annekset. Byggemeldt som kontorbrakke i 1990. 18 kvm. stort.

Bygningsinformasjon

Bolig: Grunnmur av lettklinker med pusset overflate. Bygget i bindingsverk av tre. Liggende kledning av tre. W-takstoler av tre. Tak tekket med betongpanner. Anneks: Bygg oppført i trekonstruksjon. Taktekking med betongpanner.

Innredning av leilighet i kjeller er ikke omsøkt og godkjent i kommunen. På tegninger mottatt fra kommunen er det inntegnet boder, disponibelt rom, wc og vaskerom. Rom som ikke er godkjent for varig opphold. Da døra er fjernet er det nå også krav til lyd- og brannskille. Dersom man åpner døra igjen vil dette kravet bortfalle og utleiedelen vil anses som hybel. Det vil likevel fortsatt være krav til at rommene skal være godkjente for "varig opphold".

Tilbygget veranda er ikke omsøkt godkjent i kommunen. Tilbygget garasje under terrassen er ikke omsøkt godkjent i kommunen. Konsekvens kan være at det blir pålegg på å søke det godkjent eller riving/tilbakeføring.

Annekset ble byggemeldt som kontorbrakke i 1990.

I tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven i sin helhet fremkommer følgende TG3 avvik: - Vaskerom kjeller. Rommet har oppnådd en alder på over 40 år, så skifting av overflater må påregnes. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000. - Bad kjeller: En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. - El anlegg er fra byggeår og 2019. Det er skjult anlegg med automatsikringer og sikringsskap er i gang. - Branntekniske forhold. Røykvarslere er ikke seriekoblet.

Av TG. 2 avvik som kan kreve tiltak nevnes: - Taktekking. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Pappskott ved raft er enkelte plasser løse. Radon (ikke foretatt målinger). Fuktnivå i rom under terreng. Manglende lyd og brannskille mellom hoveddel og leilighet. Ulike forhold ved vaskerom. Fall og høydeforskjell på bad. Avløpsrør. Ventilasjon. Varmesentral. Drenering. Grunnmur. Utvendig vann- og avløpsledninger. Og septiktank.

Primærrom

Anneks Bruksareal 1. etasje: 18 kvm

Enebolig Bruksareal Kjeller: 136 kvm 2 Soverom/boder, bad, vaskerom, stue/kjøkken og garasje. 1. etasje: 95 kvm Bad, stue/kjøkken, 3 soverom, gang og vaskerom. Primærrom Kjeller: 84 kvm 2 Soverom/boder, bad, vaskerom og stue/kjøkken 1. etasje: 95 kvm Bad, stue/kjøkken, 3 soverom, gang og vaskerom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest selv om kjeller på tidspunktet for attesten ikke var helt ferdig innredet da. Den er innredet nå (se byggemåte).

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet. Leiligheten i kjelleren er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen har privat vann fra grunnboret brønn på grunneiers tomt. Deles med grunneier. Privat kloakk med septiktank som tømmes av HIM.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i begge stuene. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende på nydelige Grønstad med nydelig utsikt over både ferskvann og fjell. Gratis skolebuss til Enge Skule. Eiendommen ligger fint til ved vakkert natur- og landbruksområde. Etne har et rikt kulturliv, kulturhus, kjøpesenter, butikker av alle slag, hotell, bank, post og mer. Etneelva er kjent for godt laksefiske. Det er svært gode jaktforhold og turgåeren har mange gode alternativ både sommer og vinter. Kort kjørevei til preparerte langrennsløyper på Olalia eller lysløype på Korlevoll. Det tar ca 1 time til Røldal Skisenter med flotte freeride-områder og stolheis. Grønstad ligger ca 55 minutter fra Haugesund og ca. 5-6 minutter fra Etne sentrum. Ved utløpet til Etnefjorden ligger Sunnhordlands bassenget og Romsa øyene med flott lagde bryggeanlegg på alle tre øyene. Her yldrer det med båtliv om sommeren. En har lett tilgang til å lyse etter krabbe, fiske kampskjell, dykking, og meget godt fiske etter både torsk, lange og alt det vanlige. Sjøørret innerst i Etnefjorden.

  Adkomst

  Fra Etne sentrum følger en E 134 østover forbi Håfoss og over bro. Like før en kommer til nedlagt skole på venstre side av veien tar en av til venstre opp asfaltert vei. Følg veien gjennom gardstun og en ankommer da boligen rett frem. Boligen er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak. Kommuneplanen vedtatt 2004 gjelder.

  Kommuneplankart: Kommunen opplyser at det røde skraverte området på kartutsnittet er kommunedelplanen for E134. Skraveringen markerer ei sone med bygge- og deleforbud. Denne sonen ser ut til å treffe noe av eiendommen i bakkant.

  • kr 2 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 84 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 934 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 6 737,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder kun brannsyn og feiing. 1126,- per år. E-skatt kjem i tillegg på kr 5611,- per år. Privat kloakk med septiktank som tømmes og faktureres fra HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Reguleringskart, Takstrapport datert 08.06.2022 og selgers Egenerklæring datert . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 5. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230007
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.