Haukelivegen 864, 5590 Etne

Haukelivegen 864

Etne
Prisantydning

795 000,-

 • BRA101㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1969
 • Omkostninger33 695,-
 • Totalpris828 695,-

NY PRIS! - Koselig og usjenert hytte i skogen

Beskrivelse

Terrasse på bakkeplan på vestsiden av hytta. Tretrapp ned til kjeller nivå på nordsiden.

Provisorisk bygget bod på nordsiden.

Hytte: Inngang til entrè med liten garderobe, belegg på gulv og inspeksjonsluke til loft.

Stue med Dovre vedovn, laminatgulv og hvitbeiset panel på vegger. Det er panelovn i stua også. Dør ut i løse lufta til planlagt terrasse.

Soverom med belegg på gulv, tapetserte vegger og nyere vindu. Ett soverom med køyseng, belegg på gulv, tapetserte vegger og nyere vindu.

Påbygget stuedel ett trinn ned fra resten av stua. Her er det heltre furugulv, panelte vegger og tak, to nyere vindu samt en skyvedør til terrassen. Panelovn.

Kjøkken med komfyr, koketopp, to kjøleskap, heltre benkeplate med fliser over og skap.

Kjeller: Trapperom med spiraltrapp ned til kjeller hvor man ankommer gang med fliser på gulv, vedovn og utgang til nedsiden av hytta.

Soverom med flislagt gulv, panelte vegger og tak, dobbeltseng og to doble garderobeskap.

Bad med wc, dusj, servant med dobbelt underskap, to sideskap og to speilskap.

Bod med flislagt gulv.

 • Selges fullt møblert. Hytta vil ikke bli vasket ytterligere ut før overtagelse da selger bor i Tyskland og ikke kan komme til Norge for dette.
 • Byggeåret er anslått og er noe usikkert. Takstmannen har anslått at hytta er bygget på 1960-tallet. Kommunen har opplyst at hytta ble byggemeldt i 1969. Megler har derfor valgt å bruke det som byggeår selv om årstallet medfører usikkerhet.
 • Ikea kjøkken med innebygget komfyr, koketopp og to kjøleskap.
 • Takrenner i aluminium.
 • Automatsikringer.
 • Privat vann fra privat vannverk i følge selger og kloakk (septiktank) i følge kommunen.
 • Det foreligger utslippstillatelse i følge kommunen.
 • Hovedsaklig hvitbeiset panel på vegger.
 • Tinglyst vannrett i hovedbruket sin utmark samt adgang til å legge vannledning fra brønn og frem til parsellen. Veirett fra Haukelivegen på overgangsveien og så frem til parsellens sørvestre grense langs skogsvei. Gjerdeplikt.
 • To personer som er født i hhv. 1920 og 1949 har forkjøpsrett til eiendommen. Fullmektig har pratet med den yngste rettighetshaveren. Hun kom ikke til å gi krav på forkjøpsretten. Den andre rettighetshaveren er gått bort.
 • Varmtvannstanken er iflg selger ødelagt.

I vedlagt tilstandsrapport er følgende mangler påpekt med tilstandsgrad 3: - Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Utskiftning av kleding og listverk må generelt forventes.
- Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater har sterk slitasjegrad. Oppgradering av overflater må genrelt forventes. Det er sopp/råte skader ved skyvedøren som må snarlig utbedres. - Det er påvist skader i oppforet tregulv i underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking. - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Bad er ikke utført som et våtrom. Bad anses som enkelt hytte bad. Det er generelt ikke normalt at hytter holder samme standard som helårsboliger. Hvis bad må renoveres må det forventes en kostnad på rundt 200 000,- kr. - Kjøkken har ingen ventilasjon. - Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. - Branntekniske forhold / røykvarsling. - Terreng faller inn mot bygning. Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. - Fuktig grunnmur / drenering.

Detaljer
 • Selges fullt møblert.
 • Hytta inneholder i 1. etasje: Entrè med garderobe, stue med vedovn, 2 soverom, påbygget stuedel med skyvedør til terrasse og Ikea kjøkken med innebygget komfyr, koketopp og to kjøleskap.
 • Kjeller har innvendig trapperom, utvendig inngang og inneholder gang med vedovn og flislagt gulv, soverom, bad med flislagt gulv, dusj og wc samt bod med flislagt gulv.
 • Hytta ligger på Fikse mellom Etne og Ølen ikke langt fra kommunegrensen mellom Etne og Vindafjord.
 • Privat vann fra privat vannverk i følge selger og kloakk (septiktank) i følge kommunen.
 • Automatsikringer.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 37 kvm. 1. etg.: 64 kvm.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong/ betong blokker, liggende trekledning, element pipe kledd med tegl i 1. etasje og takplater.

Påbygget stuedel med kjeller er ikke omsøkt eller godkjent av Etne kommune. Innredning av soverom og bad i kjeller er ikke omsøkt eller godkjent hos Etne kommune. På tegningen fremkommer det bare bod, vaskerom, gang og hobbyrom i kjeller. Provisorisk bygget bod på nordsiden er ikke omsøkt eller godkjent.

Primærrom

Kjeller: Gang m(trapp, bad og soverom). 1. etg.: Entrè, kjøkken, stue/spisestue og 2 stk. soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det er heller ikke ferdigattest på påbygget stuedel med kjeller.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann fra privat vannverk i følge selger og privat kloakk (septiktank) i følge kommunen.

Oppvarming

Vedovn i stue. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Hytta ligger på Fikse mellom Etne og Ølen ikke langt fra kommunegrensen mellom Etne og Vindafjord.

  I både Vindafjord og i Etne er det gode fiskemuligheter både i sjø og ferskvann. Her finner du to av Norges beste lakseelver, merkede turstier og mange fantastiske toppturer.

  På vinteren kan man benytte Olalia/Opheim skianlegg med lysløyper som ligger i gangavstand fra hytta. Eller alpinanlegg en kort kjøretur unna i Røldal/Sauda.

  På Romsaøyene kan en telte eller overnatte i sammen med andre båtentusiaster i båtbrygger på forskjellige øyer. I Ålfjorden like utenfor Romsaøyene kan en tidvis få hvalsafari og det er godt fiske i alle retninger. I Åkrafjorden kan man forsøke å oppdage nye arter på ca. 630m. Perfekt plass å lyse etter krabbe ved Dreganes.

  Kort avstand til Vestlandets naturperler med gode muligheter for dagsturer til blant annet Hardanger (60 min), Trolltunga, Etnefjellene (15 min), Folgefonna og Buerbreen. Kort avstand til Haugesund (70 min) og havet. Her kan en besøke idylliske øysamfunn eller ta seg en tur på vestlandets fineste sandstrender på Karmøy eller shopping i byen. Også mulighet for dagstur til Stavanger, Preikestolen og Kjeragbolten.

  Adkomst

  Privat vei frem til hytta. Skogsvei videre innover har vært veldig lite i bruk av bonden.

  Regulering

  Det går en byggelinje ca. 65 meter fra europavegen som går gjennom tomta ca 2,5m fra hytteveggen mot sørøst.

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 795 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 19 875,-
  • kr 33 695,- (Omkostninger totalt)
  • kr 828 695,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 1 550,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Kommunale avgifter er kun eiendomskatt.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Kun hvitevarer som medfølger i hoveddel: Det gis av selger ingen garanti

  Hvitevarer medfølger i handelen.
  Det gis av selger ingen garanti

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.01.22 og selgers Egenerklæring datert 31.08.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00264
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.