Heddaroi 15

Vinje
Prisantydning

2 100 000,-

Solgt
 • BRA52㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2005
 • Omkostninger62 330,-
 • Totalpris2 162 330,-
 • Felles/mnd1 400,-

Lys og trivelig leilighet med nydelig utsikt over vannet.

Beskrivelse
 • Selges delvis møblert med gode senger m/madrasser (ny svanemadrass i øverste del av køyseng) samt en god sofa. Kjøkkenbordet med stoler og de løse stolene i hytta skal selger ha med seg. TV medfølger. På balkongen medfølger lite bord og en stol.
 • Medfølger hvitevarer på kjøkken og bad (vaskemaskin).
 • Sprosser på vinduer.
 • Persienner i vinduer i stua.
 • Hvitbeiset panel på vegger.
 • Rør-i-rør.
 • Lave energikostnader med naboer på 3 sider.
Detaljer

Inngang under tett tak og med støpt platting inn til vindfang med fliser og varmekabler på gulv og trippelt garderobeskap med lakkede heltre fronter.

Dør fra vindfang inn til gang med åpen løsning til stue og kjøkken. Hele rommet har eikeparkett på gulv. Stua har vedovn med glassfront og utgang til balkong med nydelig utsikt og tett tak over. Panelovn.

Kjøkkeninnredning med lakket heltre fronter, skap både over og under benkeplata. Oppvaskmaskin, stekeovn og kjøleskap medfølger kjøpet. Stekeovnen er nesten ny og kjøleskapet er nokså nytt. Oppvaskmaskinen virker godt. Vask med aluminiumsplate er nedfelt i laminatbenkeplate. Montert belysning over benkeplata.

Bad med flislagt gulv med varmekabler, dusjkabinett, wc, mekanisk vifte, rør-i-rør fordelerskap, baderomsinnredning med dobbelt underskap, speil med lys og vaskemaskin. Opplegg for å ha tørketrommel om man ønsker.

Soverom med eikeparkett på gulv, montert panelovn og ett garderobeskap. Dobbel køyseng (dobbel både oppe og nede) medfølger kjøpet.

Soverom med eikeparkett, panelovn og trippelt garderobeskap. Dobbeltseng medfølger kjøpet. Leselamper montert. Knagger for oppheng av klær.

Bod: Romslig bod på 6 kvm. som er nærmest denne leiligheten og nærmest vannet. Boda har låsbar ytterdør, det er innlagt belysning og stikkontakter, det er støpt gulv, vindu for dagslys og oppheng for ski.

Bygningsinformasjon

To bygg med til sammen 12 leiligheter med bodavdeling mellom byggene. Hvert bygg er oppført med to etasjer med tre leiligheter i hver etasje. Byggene er oppført med bindingsverk i tre. Etasjeskillere og takkonstruksjon i tre. Torvtekket tak. Utvendig bordkledd og beiset.

I vedlagt boligsalgsrapport fra takstmann fremkommer det ingen TG3 avvik.

Følgende TG2 avvik som kan kreve tiltak er avdekket: - Gulv entrè: I overgang ringmur/støpt plate er det ofte en naturlig bevegelse som medfører riss/sprekk i fliser. Det er forøvrig dørmatte som i stor grad skjuler denne. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Radon: Byggverk oppført før 2010 har normalt ikke radonsperre. Det er heller ikke utført måling etter radon. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Følgende TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Etasjeskille/gulv mot grunn, bad og varmtvannstank.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 1. etasje: 52 kvm Entrè, stue/kjøkken, 2 soverom og bad. Utvendig bod på 6 kvm. kommer i tillegg. Primærrom 1. etasje: 52 kvm Entrè, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra byggeår.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen har privat fellesanlegg med hotellet for vann og er tilkoblet kommunalt avløp.

Oppvarming

Vedovn i stue. Panelovner. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Velkommen til Heddaroi 15 - en flott leilighet med nydelig utsikt til Vågslidvannet og fjellene rundt. Leiligheten ligger i tilknytning til Vågslidtun Hotell på "solsiden" av Haukelifjell, Vågslid midt imellom øst og vest. Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Vågslidtun ligger idyllisk til ved Vågslidvannet ca 830m. over havet. Her har man et ypperlig utgangspunkt til et løypenett som gir fantastiske turopplevelser både sommer og vinter. Snøforholdene i området er meget gode og kan regnes som sikre i perioden nov/des. - april/mai. Området er et ypperlig utgangspunkt for naturopplevelser, både på sommer- og vinterstid. Et eget selskap har ansvaret for det omfattende løypenettet som normalt starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Løypenettet er meget variert. Løypetraseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper og ligger fra ca. 800 - 1600 moh. Her kan en spenne på seg turskiene ved hyttedøren og oppleve storslagen natur i flott turterreng. Her kan du velge å gå i lysløypen, på Vågslidvatnet eller til en av flere fjelltopper i nærheten. Om en heller ønsker en dag med fart og spenning er det bare til å ta den korte turen til alpinsenteret som tilbyr Telemarks beste offpiste forhold i tillegg til tre skiheiser og et meget barnevennlig trekk. Haukeli Skisenter ligger ca. 4 km. fra leilighetene med sine 6 heiser og barneskitrekk, laveste høyde 845 moh. Største høyde 1216 moh. 8 km nedfarter med varierende vanskelighetsgrad.

  Adkomst

  Avstander og tilgjengelighet: Vegforbindelsen E 134 øst og vestover er av god standard og under stadig utbedring. Gode bussforbindelser med de største byer og tettsteder på øst og vestsiden. Oslo - Bergen 4 ganger daglig. Avstander i km.: Vågslid - Skien 185 km. Vågslid - Haugesund 185 km. Vågslid Stavanger 245 km. Vågslid - Bergen 245 km. Skitrekk 4 km. Dagligvare/Senter m/apotekervarer 12 km. Bensinstasjon 12 km.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til fritidsbolig. Området mellom leiligheten og vannet er regulert som friareal. I kommuneplanen er tomta innenfor et området merket som faresone for flom (2 kvm.) og ras- & skredfare (1426 kvm.).

  • kr 2 100 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 62 330,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 162 330,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 400,- Fellesutgifter på kr 4 200,- (forfall hver 3 mnd).

  Kommunale utgifter

  kr 7 830,- pr. 2022. Det er 12 terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

 • Diverse

  Sameiet har opprettet brøyteavtale med hotellet. TV kabel kommer fra hotellet.

  Haubo er forretningsfører for sameiet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 22.08.2023 og selgers Egenerklæring datert 15.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 12. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230269
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.