Henrik Ibsens gate 28

Haugesund
Prisantydning

10 500 000,-

 • BRA464㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1939
 • Omkostninger276 320,-
 • Totalpris10 776 320,-

Unik mulighet - Sentrumsvilla (Hel tomannsbolig) med parkhage og tomt på 2,36 mål - Dobbel garasje

Beskrivelse

Kjeller: 144 kvm S-rom med kjellerstue, gang, boder.

1 etasje: 153 kvm P-rom: Vindfang , Hall , Gang , Trapperom , Kontor/sov, Bad , Vaskerom , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Kjøkken , Wc , Stue , Stue 2

2 etasje: 117 kvm P-rom: Gang , Gang 2, Wc , Bad , Soverom , Soverom/vaskerom, Stue , Stue 2, Kjøkken

Loft: 24 kvm S-rom med disponibelt rom og wc. 26 kvm S-rom med Loftsrom.

Boligen ble oppført i 1939 og påbygget i 1991. Den inneholder 2 separate boenheter (leiligheter) som deler felles kjeller med full takhøyde og felles loft med god takhøyde.

Gjennomført og gjennomgående standard på leilighetene. Leiligheten i første etasje er noe bedre vedlikeholdt innvendig de siste 10 årene. Boligen holder en veldig flott stil med 5 stavs-tregulv i engelsk stil, profilerte listverk, tapet på enkelte vegger, eikepanel på vegger i deler av første etasje (hall 1 etasje). Teak vinduer i hele huset (- takvinduer). Teak ytterdører i hele huset.

Kjøkkeninnredninger av eldre stil, men fult funksjonible. Frittstående hvitevarer.

Baderom i 1 etasje ble totalrenovert i 2018 med flotte tidløse flisevalg, fossefalls dusj, badekar, seksjon med servant og speil. Varmekabler i gulv. Utført av fagfolk.

Baderom i 2 etasje holder normal eldre standard fra 1991. Se tilstandsrapport.

Ellers normal eldre standard på gjestetoalettene i begge etasjer. tapet på vegger og fliser/parkett på gulv. Servant i begge rom.

Store luftige stuer med klare soner. Utgang til 2 balkonger per etasje mot sør og vest for optimale solforhold. Stor takterrasse i leiligheten i 2 etasje (fra påbygg i 1991).

3 gode soverom i leiligheten i første etasje og 1 stort soverom i 2 etasje.

Begge etasjene har praktiske vaskerom og 1 etasje har i tillegg et bibliotek med plassbygget innredning.

Eiendommen har en tomt på hele 2364 kvm og en hage de fleste drømmer om. Helt usjenert og opparbeidet parkhage med flott beplantning, plener, prydbusker og plattinger. Må virkelig oppleves for riktig inntrykk.

Detaljer

Velkommen til Henrik Ibsens Gate 28 og en av byens mest attraktive gater!

Boligen ligger 5-6 minutter gange fra sentrumskjernen i et rolig og tilbaketrukket område. Gaten er kjent for villabebyggelse og flotte hager. Denne perlen av en eiendom har en tomt på hele 2364 kvm og en hage de fleste drømmer om. Helt usjenert og opparbeidet parkhage med flott beplantning, plener, prydbusker og plattinger. Hage og verandaen er ekstrem lun og solrik. Må virkelig oppleves for riktig inntrykk.

Boligen ble oppført i 1939 og påbygget i 1991. Den inneholder 2 separate boenheter (leiligheter) som deler felles kjeller med full takhøyde og felles loft med god takhøyde. Leilighetene er særdeles godt ivaretatt og 1 etasje kan blant annet skilte med et flott nyere bad samt den koselige stilen med eik, 5 stavs eikeparkett i engelsk stil, teak vinduer samt profilert listverk.

Leilighetene har felles inngang og det kan tenkes at kjøper gjerne vil gjøre dette om til en av byens flotteste eneboliger. Masse muligheter!

Husk påmelding! Velkommen!

Bygningsinformasjon

Tomannsbolig oppført i 1939. Oppført på grunnmur i tegl, såkalt engelsk hulmur. Utvendig pusset over terreng. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttervegger oppført i tømret utførelse som er utvendig kledd med trepaneler. Valmet tak i trekonstruksjon som er tekket med skifer. Tilstanden på boligen fremstår som generelt god alder tatt i betraktning. Det må allikevel påregnes normalt vedlikehold, men også enkelte oppgraderinger ihht registrerte avvik. Det er mange originale detaljer på denne boligen som vil være hensiktsmessig og ivareta for fremtiden.

TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Innvendig, Andre innvendige forhold: Det er påvist andre avvik: Om dette rommet vurderes som et våtrom er levetiden overskredet da denne er på 15 - 25 år. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrom, Generell, Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alle vanntette sjikter må skiftes for å tåle normal bruk etter dagens standard og krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrom, Generell, Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alle vanntette sjikter må skiftes for å tåle normal bruk etter dagens standard og krav. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner, Branntekniske forhold: Brannvarslere og slukkeapparat. Kostnadsestimat : Under 10 000

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.02.1939

Det foreligger ferdigattest nybygg/garasje datert 18.11.1954

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.01.1992 med følgende bemerkning: Rekkverk må monteres på terrasse, STRAKS.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmepumpe. Peisovn. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedfyringspeiser. Varmekabler i enkelte rom. Varmepumpe i spisestue i 1. etasje. Det foreligger en tinglyst erklæring,1954/1248-1/46 15.11.1954 ERKLÆRING/AVTALE Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Denne finnes ikke digitalt og megler har sendt bestilling til Kartverket for å se om de kan finne denne i sitt manuelle arkiv.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger 5-6 minutter gange fra sentrumskjernen i et rolig og tilbaketrukket område. Gaten er kjent for villabebyggelse og flotte hager. 1 minutt gange til Tennisklubben og Lillesund skole.

  Regulering

  Frittliggende småhusbebyggelse. Eiendommen ligger under sentrumsplanens "Eksisterende bygninger og annet kulturmiljø med høy bevaringsverdi". Konferer megler.

  • kr 10 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 262 500,-
  • kr 276 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 10 776 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 210,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 539 478,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger av seksjon 2 opptrer som fullmektig og ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.08.2022 og selgers Egenerklæring (2 stk) datert 28.09.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00237
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.