Hestaberg 163

Aksdal
Prisantydning

4 490 000,-

Solgt
 • BRA197㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2009
 • Omkostninger125 980,-
 • Totalpris4 615 980,-

Garhaug - Meget kjekk familiebolig med garasje beliggende populært boligområde - Solrik og flott uteområde

Beskrivelse

Innbydende og pen enebolig med gjennomgående god standard og tidsriktige fargevalg. Boligen er oppgradert ved behov og boligen har noe varierende alder og tilstand. Boligen er moderne og tidsriktig innredet med kjekk planløsning.

Stor og romslig entre hvor det er fliser med varme i gulv og malte vegger.

Lys og trivelig stue hvor det er plass til flere sittegrupper. Flott peisovn som gir lun og god varme. Store vindusflater hvor en har fri og fin utsikt og får inn godt med naturlig lysinnslipp. Stuen og kjøkken har åpen løsning som gir mulighet for flere sitte- og spisegrupper for å samle familien. Flott og moderne kjøkkeninnredning med laminat benkeplate hvor det er godt med skap- og benkeplass. Selve kjøkkenskroget er fra Ikea (2009) mens kjøkkenfrontene er fra E-poq og ble oppgradert i 2018. Integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, mikro med stekefunksjon samt oppvaskmaskin.

Praktisk vaskerom kombinert biinngang hvor det er fliser med varme i gulv og malt panelplater på vegger. Kjekk vaskeromsinnredning hvor det er en vask og godt med skap og benkeplass. Opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Lyst og fint bad hvor det er fliser med varme i gulv og baderomspanel på vegger. Servant med mørk innredning, speilskap og toalett. Det er også lagt klart til røropplegg til dusj.

Gang i loftetasje hvor det er takvindu som gir godt med naturlig lysinnslipp og varmepumpe som gir gjennomgående god varme.

Meget kjekk loftstue hvor det er god takhøyde og store vindusflater slik at en kan nyte utsikten. God plass til sofsgruppe og tv-krok.

Delikat baderom hvor det er fliser med varme i gulv og baderomspanel på vegger. Servant med lys baderomsinnredning hvor det er godt med oppbevaringsplass, speil med belysning, vegghengt toalett og dusjnisje. Takvindu som slipper inn godt med naturlig lysinnslipp.

Det er 4 soverom i loftetasjen hvor alle er malt i delikate farger og mulighet for garderobe.

Detaljer

Boligen har kjekk planløsning og er innredet over to plan:

Første etasje: Gang, stue, kjøkken, vaskerom og bad. Loft: Gang, bad, stue og 4 soverom.

Garasje med loft.

Bygningsinformasjon

Boligen har mest sannsynlig støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade er kledd med kledning og listverk i treverk. Tak er tekket med betongtakstein.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på enebolig, men det er avvik fra disse. Det var skrå himling opp til loft før i stue. Denne er bygget igjen. Det er derfor avvik i rom/areal fra tegninger. Tidligere loftstue er omgjort til to soverom. Tidligere var det bod på loft som i dag er fordelt på to soverom. (S-rom endret til P-rom).

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på garasje, men det er avvik fra disse. Hovedvindu på kortsiden er byttet med et mindre, mens det på langsiden bare er oppført to vinduer mot tre på tegningene. Selger informerer om takhøyde på garasjeloft er høyere enn det som er på byggetegninger.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG2 og TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG UI KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

TG UI - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Tg iu pga manglende undersøkelsesmuligheter. Det mangler litt isolasjon under kott døren.

TG 2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

TG 2 - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gulver er generelt bra, men det er litt skjevhet på 1 soverom. ca 1,5 cm. (Sør/vest sov).

TG 2 - Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger.

TG 2 - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

TG 2 - Våtrom > Ventilasjon > Bad - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ikke tilluft til rommet.

TG 2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

TG 2 - Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Takstein er omtrent halvveis i levetid, det er noe mosevekst.

TG 2 - Innvendig > Overflater - Det er avvik: Arbeidet som er utført bærer noe preg av å være utført av privatpersoner. Det anbefales generelt å fuge/gå litt over arbeidet generelt for å få litt finere finish. I gang har 1 flis sprekk med inngang, men er lite synlig.

TG 2 - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Det er avvik: Det har vært innredning i dusjen som er fjernet. Hull er fuget, men iht føre var prinsipp anbefales dusjkabinett.

TG 2 - Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fall er noe lavere enn hva som er normalt, men renner allikevel i sluk.

TG 2 - Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom - Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er ikke fall eller oppkant ved utgangsdøren. Dette gjør at vann kan legge seg i dørkarmen før det renner til sluk.

TG 2 - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tg pga manglende dokumentasjon på utførelse og den naturlige risiko det medfører. Tg pga normal elde og slitasje for øvrig.

TG 2 - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 106 kvm Gang, stue, kjøkken, vaskerom og toalettrom. 2. etasje: 91 kvm Gang, bad, stue og 4 soverom. Primærrom 1. etasje: 106 kvm Gang, stue, kjøkken, vaskerom og toalettrom. 2. etasje: 91 kvm Gang, bad, stue og 4 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig nybygg datert 18.09.2009.

Garasjen mangler brukstillatelse/ferdigattest.

Det finnes ett tiltak/bygning på eiendommen som ikke er registrert i matrikkelen, dette gjelder en redskapsbod. Kommunen har ingen opplysninger om dette i sine arkiv. Tiltak som er utført eller oppført på eiendommen uten tillatelse etter plan- og bygningsloven er å regne som ulovlig oppført. Kommunen kan pålegge grunneier å rive/fjerne, uavhengig om det er denne eier som har utført/oppført tiltaket.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn og varmepumper ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et svært populært og barnevennlig boligområde på Garhaug. Trygg og kort vei til skole og barnehage- og kort vei til Aksdal hvor det er butikk, cafe og bank samt Tysværtunet med alle deres tilbud. Flere flotte turområder like i nærheten og Litlaskogfjellet like bak boligen. Ellers er det kort vei til friområde hvor det er fotballbane, tennis- og basket bane samt flere lekeapparater og gapahuk.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område i kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse, nåverende. Plankart 1 Aksdal - Førre Kommuneplan Id 201501.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 4 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 125 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 615 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 18 598,- pr. 2023. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Det kommunale avgiftene blir fakturert månedlig.

  Ligningsverdi

  kr 1 018 538,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Selger informerer om at det er en punktert vindu på foreldresoverom mot nord.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 13.03.2023 og selgers Egenerklæring datert 12.03.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230060
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.