Hestfaret 55

Karmøy
Prisantydning

3 560 000,-

 • BRA202㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1985
 • Omkostninger102 730,-
 • Totalpris3 662 730,-

Modernisert og flott enebolig med godkjent utleiedel og garasje - Stor terrasse og nydelig utsikt - Nytt bad og kjøkken

Beskrivelse

Innholdsrik og kjekk enebolig som er innredet over to plan med godkjent utleieleilighet i underetasjen. Garasje i tilknytning til boligen med en stor terrasse over. Meget pent opparbeidet uteområde med flere soner. Eiendommen holder gjennomgående god standard og har den siste tiden blitt pusset opp med både nytt bad og kjøkken.

Entrè med plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Romslig hall med plass til oppbevaring under trapperom.

Gjestetoalett hvor det er wc og servant.

Soverom med praktisk skyvedørsgarderobe.

Bod/teknisk rom for diverse oppbevaring.

Innbydende og pen stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lysinnslipp. Utgang til stor og kjekk solterrasse med en fantastisk utsikt. Pen vedovn som gir lun og god varme. Romslig stue med plass til flere sitte- og spisegrupper.

Meget pen hvit kjøkkeninnredning fra Ikea med sorte detaljer og sorte fliser på vegger. Godt med skap og benkeplass og integrerte hvitevarer som induksjonstopp, kombiovn, dampovn og oppvaskmaskin. I tillegg til side-by-side kjøleskap og kjøkkenventilator.

Rålekkert og gjennomført baderom som er helfliset med varme i gulv. Servant med pen baderomsinnredning og høyskap, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Praktisk vaskerom kombinert biingang hvor det er fliser på gulv og panelplater på vegger. Vaskeromsinnredning og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom med utgang til balkong og praktisk skyvrdørsgarderobe.

Soverom med skyvedørsgarderobe.

Leilighet Entrè med plass til å henge fra seg sko- og yttertøy.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Enkel hvit kjøkkeninnredning med slette fronter og tilhørende hvitevarer. Stue med god plass til sofagruppe.

Enkelt bad og vaskerom hvor det er toalett, servant med innredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Sovealkove med garderobeskap.

To boder som er slått sammen til en bod.

Garasje og god bodplass.

Detaljer

Boligen ligger høyt i terrenget på Hest, med stor usjenert terrasse. Velholdt og pen eiendom med utleiemulighet. Inneholder på grunnplan vindfang, hall, wc, soverom og bod. Hovedplan med to soverom, hvorav ett med altan, vaskerom med egen inngang, bad, samt stue med vedovn og kjøkken med utgang terrasse. Hybelleilighet med gang, bad, stue/ kjøkken og soverom. Garasje med bod.

Innholdsrik og kjekk enebolig med flott uteområde. Boligen er innredet over to etasjer med leilighet i underetasjen.

Første etasje: Gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og vaskerom. Underetasje: Entrè, hall, soverom, toalettrom og bod. Leilighet: Entrè, stue, kjøkken, sovealkove, bad/vaskerom og bod. Garasje med stor bod.

Bygningsinformasjon

Boligen er oppført med grunnmur i betong. Vegger av reisverk utvendig tekket med trekledning. Taktekkingen er av betongtakstein.

Ominnredning fra originale bygningstegninger. Bod er innredet til biinngang/vaskerom. Det er satt inn 3 mindre vinduer i stue i andre etasje istedenfor 2 store. Vinduene i stuen i underetasjen er større. Åpningen til garasjen er nærmere boligen og det er en dør og et vindu.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

TG 3 Innvendig > Rom Under Terreng - Det er registrert fuktskjolder/fuktskader på overflater. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Gulvet er skadet i soverommet. Veggplater i soverommet er ikke ferdigstilt.

TG 3 Våtrom > Generell > Vaskerom Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG 3 Våtrom > Generell > Bad/vaskerom (leilighet) - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 105 kvm Entrè, hall, soverom, toalettrom og bod. Entrè, stue, kjøkken, sovealkove, bad/vaskerom og bod. Garasje. 1. etasje: 97 kvm Gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og vaskerom. Primærrom Kjeller: 63 kvm Entrè, hall, soverom og toalettrom. Entrè, stue, kjøkken, sovealkove og bad/vaskerom. 1. etasje: 97 kvm Gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og vaskerom. Sekundærrom -1. underetasje: 42 kvm Bod. Bod. Garasje.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 02.12.1985 foreligger med følgende anmerkninger: - Nedløpsrenner tilkobles overvannsystem - Pipe pusses over tak - Trapp monteres ved terrassedør. Dør sperres inntil trapp er montert. -Innpuss kjellervinduer. - Ødelagt teleskoprør utskiftes. Frist for utbedring utløp:  01.05.1986.

Dokumentet kan leses hos megler.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vedovn i stue. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boligområde på Hest med flott utsikt over Førresfjorden. Boligen ligger barnevennlig til på byggefelt med kort avstand til skoler, barnehage, idrettslag og butikker.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til bolig.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 3 560 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 102 730,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 662 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 303,- pr. 2022. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Ligningsverdi

  kr 725 444,- for 2021

 • Diverse

  Trebenk nede ved utepeisen og den lille trebenken på utsiktsplassen medfølger handelen. Fryseboks på vaskerom medfølger handelen. Takstein i garajsen medfølger handelen. Leietaker i hybel ønsker i følge selger å bli boende om mulig. Leie kr. 6000,- pr. mnd.

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Det er krysset feil i vedlagt egenerklæring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 09.06.2023 og selgers Egenerklæring datert 05.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230253
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.