Hinderågata 11 B

Haugesund
Prisantydning

5 300 000,-

 • BRA323㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1934
 • Omkostninger146 320,-
 • Totalpris5 446 320,-

Solvang - Flott familiebolig med særpreg. Koselige uteområder med basseng, terrasse og hage. Utsikt! Hybel! Stor tomt

Beskrivelse

Kjeller: Grovkjeller 88 kvm 1. etasje: Vindfang , Gang , Wc , Bad , Vaskerom/wc, Stue , Soverom , Soverom 2 2. etasje: Gang , Vindfang , Wc , Kontor , Soverom , Stue , Kjøkken Loft: Gang , Stue , Soverom , Kjøkken

Vindfang med malte overflater på vegger og fliser på gulv.

Gang med garderobemulighet. Malte overflater på vegger og laminat på gulv.

Gjestetoalett med toalett og servant. Tapet og fliser på vegger. Fliser på gulv.

Totalrenovert baderom fra 2019. Helfliset i rålekre flisevalg. Inneholder badekar, dusjnisje, baderomsinnredning med servant og lagring samt wc. Varmekabler i gulv.

Stue med utgang til terrasse og bassengområde. Tapet på vegger og parkett på gulv.

Soverom 1 er et stort rom med PAX garderobe. Utgang til balkong mot sør. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Soverom 2 er også av god størrelse med garderobe. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Vaskerom med god plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Fliser på gulv og vegger. Wc.

 1. etasje:

Gang med plassbygget garderobe og lagringsskap. Malte overflater på vegger og 5 stavs parkettruter (engelsk mønster) på gulv.

Stor stue med fantastisk utsikt mot både by og sjø! Store vindusflater gir rikelig med naturlig lysinnslipp. 3 soner gjør stuen enkel og spennende å innrede. Vedfyringspeis. Malte overflater på vegger og 5 stavs parkettruter (engelsk mønster) på gulv.

Kjøkken i delvis åpen løsning til stuen. Sort innredning med benkeplate i massiv granitt. Alle hvitevarer medfølger i handelen.

Soverom 3 også av god størrelse med god plass til alt du trenger. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Hybel/ Loft:

Hybelens wc er i 2.e etasje og etterfulges av en trapp opp til hybelen. Her finner man et dobbelt soverom, en romslig gang med blandt annet lagringsplass og badekar i egen våtsone. Stue med god plass til både sofa og spisebord. Kjøkken i sort utførelse.

Alt som står i hybelen på visning kan medfølge handelen om ønskelig. Hybelen har sporadisk blitt utleid på Airbnb og har vært veldig populær de gangene den har vært tilgjengelig. Mye på grunn av beliggenheten.

Utvendig: Koselig bakhage med berg, terrasse, beplantning og plen. Veldig usjenert og tilbaketrukket område med gode solforhold.

Dobbel carport med elbil lader.

Detaljer

Velkommen til Hinderågata 11B og Solvang!

Den vestligste delen av Solvang med kort veg til alt Solvang har å by på. Solid skolekrets, barnehager, nærhet til butikk og ca 5-7 minutter gange til Haugesund sentrum med alle fasiliteter.

Boligen ble i 2016 oppgradert med ny terrasse, ordentlig bassengområde luft til vann varmepumpe som oppvarmingskilde. Bassenget holder 30 grader. Overbygg til terrassen rundt bassenget og nye vinduer i front. Dobbel carport med el-bil lader.

Boligen inneholder alt en familiebolig trenger og innehar en koselig og urban stil.

Total renovert og rålekkert baderom (2019)

Husk påmelding til visning! Velkommen!

Bruksareal per etasje

Kjeller: 88 kvm 1. etasje: 96 kvm 2. etasje: 95 kvm Loft: 44 kvm

Bygningsinformasjon

Arbeidet som ble utført i 2016 med påbygg av basseng, terrasse, carport og fasadeendring på vinduer ble søkt om og godkjent i kommunen. Hereid bygg holder i disse dager på med innsending av ferdigattest.

TG3 fra takstmann:

Utvendig, Eldre vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduene har råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er tegn til kondensering på enkelte eldre glas, og det er også noe svertesopp i nedre dal på enkelte. Noe stedvise riss, og også slitasje i utvendig kittfals. Det er også slitasje på kjellervinduer. Noe råteskader. Loftsvinduer/takvinduer er punkterte. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Utvendig, Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist råteskader på kjellerdøren, og også noe begynnende råte i nedre dal av brytning på balkongdører mot sør. Dører ellers er generelt i god stand. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendig, Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er registrert fuktskade innenfor terrassedør i stuen i 1 etasje. I tillegg er det stedvise skader/slitasj på grunn av at enkelte overflater i denne boligen er av eldre karakter. Høy slitasjegrad i fuger på flislagte overflater i boligen gulv(gjelder ikke nyere bad) Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Innvendig, Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom, Ventilasjon, Bad: Rommet har ingen ventilasjon. Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom, Generell, Vaskerom/wc: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Primærrom
 1. etasje: Vindfang , Gang , Wc , Bad , Vaskerom/wc, Stue , Soverom , Soverom 2
 2. etasje: Gang , Vindfang , Wc , Kontor , Soverom , Stue , Kjøkken Loft: Gang , Stue , Soverom , Kjøkken
Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Den vestligste delen av Solvang med kort veg til alt Solvang har å by på. Solid skolekrets, barnehager, nærhet til butikk og ca 5-7 minutter gange til Haugesund sentrum med alle fasiliteter.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 5 300 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 132 500,-
  • kr 146 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 446 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 540,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 5 962,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM. 2 x Haugesund standard renovasjonsavgift kr 2.981 inkl mva, pr. stk. da eiendommen er oppført med 2 boenheter.

  Ligningsverdi

  kr 814 410,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 18.08.2022 og selgers Egenerklæring datert 17.08.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00204
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.