Høgåsvegen 53

Karmøy
Prisantydning

3 190 000,-

Solgt
 • BRA130㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1992
 • Omkostninger93 480,-
 • Totalpris3 283 480,-

Amlandsfeltet - Enebolig med svært pent opparbeidet tomt - Garasje - Godt vedlikeholdt!

Beskrivelse

Eiendommen fremstår som fint vedlikeholdt og er gjennomgående moderne innredet. Etter overtakelse av dagens eier i 2019 er det utført flere oppgraderende tiltak, både innvendig og utvendig.

Boligens kjøkken er oppgradert med nye takplater i himling, malte kjøkkenfronter og ny benkeplate. I tillegg er det montert en ny og moderne ventilator, ny oppvaskmaskin, fliser mellom benkeplate og høyskap samt lys under skap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet, i tillegg til spisebord. Stuen er i åpen løsning til kjøkkenet og har god plass til flere sittegrupper. Veggene er malt i lyse fargevalg og det finnes her både vedovn og varmepumpe. Stuen har god plass til å invitere venner og familie på gode måltider eller spillkvelder.

I boligens første etasje finnes også ett praktisk vaskerom hvor det er montert nye vaskeromsmøbler fra Epoq. Direkte inngang fra vaskerom til teknisk bod med bi- inngang som også fungerer ypperlig til oppbevaring/ garderobe. Gjestetoalettet fremstår som moderne innredet med lyse overflater, og er pusset opp av tidligere eier. Det er montert nye garderobeskap i gang.

Loftsetasjen inneholder tre romslige soverom. Hovedsoverommet har utgang til en kjekk balkong. Det ene soverommet fungerer også ypperlig som loftstue om ønskelig. Boligens baderom er av god størrelse og inneholder wc, vask i seksjon, dusjhjørne og badekar. Gang er malt i en moderne gråtone, og det er i tillegg oppbevaring i skap og knevegger.

Utvendig ble boligen og garasje malt i 2021 (med unntak av en side i garasjen). Det ble i ettertid montert nye takrenner på en side av boligen. Uteområdet ble oppgradert med en flott hagestue, markise, beiset terrassebord og i 2023 bygget rekkverk rundt hagen.

Garasjen ble oppgradert med nye plater på gulv, malt vegger innvendig, montert varmepumpe og oppgradert belysningen. Garasjen fremstår nå som svært kjekk både til praktiske interesser og eventuelt som treningsrom.

Boligen har montert el- bil lader som medfølger handelen.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: 1. Etasje: Hall m/trapp, vaskerom og teknisk rom, gjestetoalett samt stue og kjøkken. 2. Etasje: Gang, baderom samt tre soverom. Garasje og hagestue.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av enebolig med 1. etasje og loft. Garasje i tilknytning boligen. Bolig med grunnmur av betong. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med stående og skrå bordkledning. Takkonstruksjon av tre utført som valmet tak, tekket med betongtakstein. Vinduer av tre, isolerglass. Dører av tre, isolerglass i dører med glassfelt. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten: TG2: -Utvendig: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Gjelder eldre renner og nedløp av plast. Det mangler komplett sett med stigetrinn til feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. Det er vindu med punktert glass på loftet. Det er merker etter tidligere fuktighet i flere vinduer. Det ble målt fuktighet i vindu ved terrassedør på loftet. Vinduene mangler vannbord i overkant. Terrassedør i tilknytning til loftet tar i karm. Det er malingsflass nederst på døren. Det er rustdannelse på noen hengsler. Rekkverket på loftet er for lavt. Rekkverket utvendig er lavere enn dagens krav. -Innvendig: Det er knirk i etasjeskillet. Det er noe "svikt" i parkett i stue/kjøkken. Svikt kan for eksempel skyldes ujevnt underlag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er merke i muren under feieluke, men det ble ikke målt fuktighet. Dør til toalettrom tar i karm. -Våtrom(vaskerom, bad og teknisk rom): Det er uegnede materialer i servantens våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Klemringen er ikke skrudd til sluken. Våtrommet mangler tiluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er slitasje i elastisk fuge. Det er soppdannelse i elastisk fuge. Det er manglende fall til sluk i dusjsonen. Det er ikke tettet hvor avløpet fra servanten bryter veggens tettesjikt. Det er krakerlering i servanten. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømming. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Klemringen er ikke skrudd til sluken. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tiluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. -Spesialrom: Det er begrenset avtrekk i ventil i taket. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vann og avløpsledninger. Det ble registrert manglende avtrekk i ventiler på våtrom. Varmtvannstanken er koplet med plugg i stikkontakt. Automatsikringer, hovedsakelig skjult elektrisk opplegg. -Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløps og vannledninger.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 80 kvm 2. etasje: 50 kvm Primærrom 1. etasje: 75 kvm Hall m/trapp, vaskerom, stue/kjøkken, toalettrom. 2. etasje: 50 kvm Gang, soverom, soverom 2, soverom 3, bad. Sekundærrom 1. etasje: 5 kvm Teknisk rom.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse foreligger med følgende anmerkninger: - Det monteres lufteventiler i yttervegger i stue i samsvar med byggeforskriftens kap. 47:532. - Luftrør fra spillvannsledning føres over tak. Frist for utbedring utløp: 31.05.92 .

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har en rolig og barnevennlig beliggenhet på Amlandsfeltet, sør i Kopervik. Fra boligen er det ca. 2,5 km til nye Stangaland skole, ungdomsskole, idrettsanlegg, barnehage og matvarebutikk.

  Adkomst

  Se finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  • kr 3 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 93 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 283 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 193,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, renovasjon, feiing, avløp og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 636 696,- for 2021

 • Diverse

  Skap i rom ved vaskerom medfølger ikke. Vinkjøler, hylle kjøkken og hylle gang 2. etg medfølger ikke. Varme under markise, 3 uttrekkbare levegger samt opphengt tørkestativ medfølger ikke.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport, selgers egenerklæring og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 5. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230528
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.