Høievegen 802 og 803

Tysvær
Prisantydning

4 990 000,-

Solgt
 • BRA151㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1940
 • Omkostninger138 480,-
 • Totalpris5 128 480,-

HØIE: Småbruk på 294 mål med renovert våningshus, garasje, eldre kårhus, løe, eldhus, flott innmark og inngjerdet utmark

Beskrivelse
 • Våningshuset er tømret og har samme type perleskifer som garasjen. Våningshuset holder bra standard og er pusset opp og renovert i 2016. Utvendig etterisolert. Våningshuset har nytt elektrisk anlegg med automatsikringer og nytt rør-i-rør til vannet.
 • Mobilt bredbånd i våningshuset.
 • Nyere avløpsrør innvendig i våningshuset. I kjellergulv og til utsiden er avløpsrør eldre. Fra utsiden og frem til septiktank er avløpsrør nye.
 • Robotplenklipperen medfølger kjøpet. Det vil også medfølge annet utstyr som vanlig plenklipper etc.
 • Innlagt kommunalt vann til begge boligene.
 • Egen septiktank for hver bolig. Begge ligger plassert på egen eiendom.
 • Renoverte piper på begge boligene med nye innvendige rør og pipehatter.
Detaljer

Det foreligger landbrukstakst på kr. 5.000.000,- vedlagt salgsoppgaven.

VÅNINGSHUS - adresse Høievegen 802 - gr. fl. 64 kvm: Overbygg med spott over inngangsdør. Inngang til gang med fliser og varmekabler på gulv, tregulv under trappa og trapp opp til loftsetasjen. Det er også luke til trapp for innvendig adkomst til kjelleren her.

Fullflislagt bad med varmekabler. Badet ble renovert i 2016. Badet har dusjhjørne med regnvannsdusj, spotter i tak, vegghengt toalett, baderomsinnredning med dobbel underskuff og speil med integrert lys.

Stue med flott en stavs eikeparkett, klebersteinsovn med glassfront, hvitmalt panel i tak, tapetserte vegger eller lakket tømmer (originalt), panelovner, nye vinduer og nye doble dører ut til terrasse mot sør og utgang videre til hage.

Kjøkken med lys kjøkkeninnredning fra Huseby med oljet heltre benkeplate og nedfelt stor og moderne vask, fliser mellom innredningene og integrerte hvitevarer som induksjon koketopp, int. kjøleskap med frys, int. stekeovn, int. oppvaskmaskin og skjult microbølgeovnsløsning. Panelovn. Lik enstavs eikeparkett som i stua.

Loft: Fin hvitmalt trapp opp til gang med en stavs eikeparkett, to plassbygde skyvedørsgarderober. Ferdigmalte veggplater. Stigeløsning opp til kaldloft.

Loftstue/stort dobbelt soverom med Ulefoss vedovn, malt heltre gulv og hvitmalte panelplater på vegger. Panelovn.

Dobbelt soverom med malte heltre gulv, hvitmalte panelplater på vegger, plisseè gardiner i vindu og panelovn.

Enkelt soverom med malte heltre gulv, hvitmalte panelplater på vegger og panelovn.

Kjeller: Utvendig inngang via støpt trapp til kjellerrom med støpt gulv, innlagt belysning, vvb, opplegg for fryseboks, vaskemaskin og tørketrommel. Sluk i gulvet. Vinduer for godt dagslys. Isolert i taket opp mot hovedetasjens gulv i hele dette rommet.

Bod med uisolert tak og støpt gulv.

GARASJE - gr. fl. 30 kvm: Enkel Grimstad garasje med port med spotter over, portåpner, sidedørsinngang, sidevinduer på begge sider, innlagt strøm og belysning og støpt gulv. Bygget i 2008. Perleskifer på tak.

BÅTOPPTREKK/ NAUSTRETT: Båtopptrekk på 2,5m ved felles kai i Solstrandsviken ved Førresfjorden. Det er vei helt frem til båtopptrekkene.

På Grønholmen er det "rett til" oppføring av naust (må søkes og evt. godkjennes av Tysvær kommune). Retten er registrert på bnr 11 og 17.

I servitutt 11.07.1968 - Dokumentnr: 3273 - har bnr 87, som vi selger med i salget, fått rett til å bruke båtstø på bnr. 17 til "Holmavikå". Se servitutter.

KÅRHUS – Adresse Høievegen 803: Kårhuset står på en fin utsiktsplass og har en veldig fin beliggenhet. Boligen er et renoveringsobjekt som ble bygget rundt 1900, men har renovert pipe med nytt rør i pipa og ny pipehatt. Decra ståltak fra 2016. Aluminiums takrenner fra 2016. Liggende trekledning. Utvendig vannkrane. Vinduer må påregnes å byttes (punkterte).

Støpt trapp opp til overbygget inngangsparti. Inngang rett inn på påbygget bad. Badet er av dårlig kvalitet og man må påregne totalrenovering. Dusjkabinett, wc, vask med lita benkeplate, to underskap og speilskap. Tapetserte vegger.

Gang med belegg på gulv.

Delvis uinnredet rom med tapetserte vegger og plater på gulv. Kan lage et soverom her.

Stue med laminatgulv, Dovre vedovn (feier har påpekt at ovn står for nære veggen), panelovn, tapetserte vegger, fin utsikt ned på fjorden fra stua.

Kjøkken med belegg på gulv, tapetserte vegger, eldre innredning med aluminiums benkeplate med dobbel nedfelt vask samt laminatbenkeplate.

Gang med belegg, tapetserte vegger og utgang til treterrasse som må totalrenoveres og er veldig skeiv. Murt utepeis her.

Soverom med belegg på gulv, tapetserte vegger og panelovn.

Loft: Fra kjøkkenet er det trapp opp til loftsetasje med to rom med heltre gulv og løst teppe lagt oppå gulvet. Sikringsskap med eldre skrusikringer er plassert her.

«Soverom» innerst med tapetserte vegger og teppe på gulv.

Krypkjeller.

God parkering ved huset.

ELDHUS - gr.fl. 40 kvm.: Svært gammelt eldhus med lødd stein som vegger, jordgulv og panner på tak. Eldhuset ligger mellom kårhuset og løa.

LØE - gr. fl. 90 kvm. - bygget i ca. 1950: 1. etg.: Inngang til fjos hvor det har vært melkekyr, har støpt gulv og har gammel innredning. Takhøyde på ca. 2m (ikke målt). Godt med vinduer for dagslys. Alt av rør og elektrisk er av eldre dato. Strømmen er frakoblet til løa.

Lagerrom med luke til silo og støpt gulv.

Låve: Vei opp til låven på baksiden av bygget. Støpt platting foran låven og doble svingdører til låve med heltre gulv.

Silo på 6m diameter og 5m dyp.

JORDKJELLER: Eldre jordkjeller rett nord for løa.

Bygningsinformasjon

Våningshus: Totalrenovert i 2016. Støpt grunnmur. Tømret og utvendig etterisolert. Skifer på tak.

Garasje: Bygget i 2008 på støpt plate. Enkelt reisverk. Skifer på tak. Det foreligger godkjente byggetegninger av garasje datert 14.09.2006.

Kårhus: Bygget rundt 1900. Gråsteinsgrunnmur. Krypkjeller. Nytt decra ståltak i 2016. Bør totalrenoveres.

Driftsbygning: Bygget rundt 1950 på fjell uten kjeller. Eternitttak.

Eldhus: Plassbygget med vegger av naturlig store steiner som vegger og oppmurte gråstein i front. Teglstein på taket.

Primærrom

Våningshus Bruksareal 1. etasje: 49 kvm Kjellerrom og bod. 2. etasje: 51 kvm Stue, kjøkken, bad, entre og trapperom. 3. etasje: 51 kvm 3 soverom og gang. Primærrom 1. etasje: 0 kvm 2. etasje: 51 kvm Stue, kjøkken, bad, entre og trapperom. 3. etasje: 51 kvm 3 soverom og gang.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest for pipeforing på våningshuset 08.02.12.

Adgang til utleie

Man kan leie ut eller ikke fritt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Begge boligene er tilkoblet kommunalt vann og har hver sin septiktank med kommunal tømming. Septiktankene står på egen grunn.

Oppvarming

Vedovn i stua og soverom/loftstue. Ellers elektriske varmekabler og panelovner. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger vestvendt og solrikt til (morgen til kveld) i naturskjønne og landlige omgivelser like ved vakre Kallevik Sør i Tysvær. Her får du turområder, fiskevann og sandstrand ved sjøen. Eiendommen har flott utsikt over beiteområder og kun ca. 7 minutters kjøretur til butikk, skole, barnehage og idrettsanlegg.

  Adkomst

  Fra Frakkagjerd følger man Høievegen ca 7 minutt til skilt med Kallevik Sør ned mot Dalavikvegen kommer frem på høyre side. Kjør forbi og fortsett 200m og ta av til venstre opp til våningshuset. Kårhuset og løa ligger på motsatt side av avkjørselen.

  Regulering

  LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Kommuneplan for Tysvær 2015 - 2027.

  • kr 4 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 138 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 128 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 537,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Gnr 63 Bnr 17 faktureres kr 7213,- Gjelder feiing, vann og slam. Gnr 63 bnr 11 faktureres kr 6323,5,- Gjelder slam og vann. Renovasjon faktureres fra HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring på våningshuset.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Landbrukstakst datert 29.04.23 og selgers Egenerklæring datert 20.04.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230177
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.