Holmegata 31

Haugesund
Prisantydning

1 690 000,-

 • BRA62㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1910
 • Omkostninger52 080,-
 • Totalpris1 742 080,-
 • Felles/mnd700,-

Innbydende og oppgradert 3-roms leilighet på Hasseløy.

Beskrivelse

Overbygget inngansparti med liten trapp opp. Her kan man fint slå seg ned å nyte ettermiddag og kveldssolen.

Leiligheten har gjennomgående standard med gipset, sparklet og malte gipsplater på alle vegger og tak med listefrie løsninger. Parkett på alle gulv (med mindre annet er beskrevet i rombeskrivelsen)

Romslig gang med god plass til garderobeløsning. Nymalt laminat på gulv. Varmekabler i gulv.

Helfliset baderom med vaskeromsdel, dusjhjørne, wc, baderomsinnredning med lagring, servant og speil og belysning. Tidløse flisevalg som i følge takstmann holder god stand. Varmekabler i gulv.

Stilig kjøkkenrom i delvis åpen løsning til stue. Rommet har særpreget og buet vegg mot sørvest. Lys og fin kjøkkeninnredning fra IKEA med integrerte hvitevarer og øy-løsning. Masser av både skapplass og benkeplass. God plass til stort spisebord.

I stuen har du plass til sofaer i alle størrelser samt kommoder og skjenker i alle fasonger. Rommet er lyst og fint og har utgang til koselig og usjenert bakhage med utvendig bod. Den utvendige boden har potensial for den rette kjøper.

2 romslige soverom med god plass til dobbeltseng og garderobe i begge rom. Hovedsoverommet har smart installert garderobe.

Uteområdene vender mot sør/øst for gode solforhold i forhold til morgen og formiddagssol.

Holmegata 31 ble i 2007 renovert seksjonert. Leiligheten ble da bygget opp og holder standard fra 2007. Stuen, gangen og deler av kjøkkenet er nymalt i 2021 i flotte moderne farger. Deler av utvendig fasade er også skrapet og nymalt. Bygget er i følge selger godt isolert og holder godt på varmen. Eneste varmekilde som har blitt brukt er en liten flyttbar elektrisk ovn som kun til tider er tatt i bruk.

Detaljer

Gang, bad og vaskerom, soverom, soverom 2, stue, kjøkken

Utvendig bod.

Bygningsinformasjon

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Vinduer Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er stedvis utvendig slitasje på vinduer som vil kreve normalt vedlikehold. Det er tegn på kondensering på glass på soverom. Det er betydelig kondensering på vindu på bad som tyder på noe underventilering. Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Dører Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er værslitasje og noe mindre svell i nedre del av balkong/utgangsdør mot øst. Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige dører Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er noe skader i nedre del av baderomsdøren. Dette grunnet høy luftfuktighet på baderommet. Det er også enkelte skader i nedre del av listverk på døren inne i baderommet. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Svertesopp er registrert. Det er påvist riss i fuge i våt sone i dusj. Denne er forøvrig ikke betydelig. Det er også hulltatt og ikke registrert avvik. I tillegg er det noe svertesopp enkelte steder. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Svertesopp er registrert Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ikke synlig membran ved terskel. Det er derfor ukjent høyde på denne. Det foreligger ingen dokumentasjon på membranarbeider. Det registreres stedvis svertesopp i våte soner, men også stedvis andre plasser grunnet høy luftfuktighet. I tillegg er det noe blåmann i karm i vindu. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Normal levetid for membraner i gulv på baderom er 15 - 25 år. Halve levetiden er derfor overskredet. Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Det er avvik: Det er meget høy luftfuktighet på baderommet. Det bør defor undersøkes om viften som er installert fungerer til sin hensikt. Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det ene soverommet er noe mangelfullt ventilert. Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 62 kvm Primærrom 1. etasje: 62 kvm Gang, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på åpent vindfang datert 13.06.1984, samt nybygg garasje datert 27.02.1969. I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på opprinnelig boligbygg. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Oppvarming

Varmekabler på bad og i gang. Nyinstallert varmepumpe i stue.

 • Beliggenhet

  Sentralt på Hasseløy. Like ved broen og bare 5 minutter gange til kjernen av sentrum. Hasseløy er kjent for sin rolige og tilbaketrukne atmosfære samtidig som man kommer seg til sentrumskjærnen på få minutter. Haugesund sentrum byr på et yrende uteliv, flere flotte restauranter og kultur begivenheter.

  • kr 1 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 52 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 742 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 700,- Forsikring Kr. 700 per mnd per seksjon (totalt 3 seksjoner)

  Kommunale utgifter

  kr 5 651,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon fra HIM på kr 3 130,- pr år.

  Ligningsverdi

  kr 100 636,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  26.01.2023 og selgers Egenerklæring datert 24.01.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. feb. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230022
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.