Holmegata 81

Haugesund
Prisantydning

3 850 000,-

Solgt
 • BRA107㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2007
 • Omkostninger97 580,-
 • Totalpris3 947 580,-
 • Felles/mnd3 315,-

Haugesjøen Brygge - Lys og pen 3-roms leilighet mot sør - Heisadkomst - Terrasser - Parkering i garasje

Beskrivelse

Entre : Hyggelig entre med god plass til å henge fra seg yttertøy.

Stue/kjøkken : Delvis åpen stue/kjøkkenløsning. Luftig stue med flere innredningsmuligheter. I stuen er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Her kan man nyte den nydelige utsikten mot sundet og båthavnen. Utgang til terrassen, som fungerer som en forlengelse av stuen om sommeren. Pent, moderne kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen. På kjøkkenet er det god plass til spisegruppe. Integrert platetopp og stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord samt garderobeskap. Fra hovedsoverom er det utgang til terrassen. Ellers er det et soverom som passser utmerket som gjesterom, kontor, barnerom eller walk-in closet.

Baderom : Pent flislagt baderom med varme i gulv, wc, dusjkabinett og servant nedfelt i baderomsinnredning.

Toalett: Separat toalett passer utmerket når man har gjester på besøk. Innholder veggmontert klosett og servant.

Vaskerom: Praktisk, separat vaskerom med opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel. Fordelerskap for vannrør ("rør i rør") og varmtvannsbereder på ca 120l.

Overflater: Gulv: For det meste parkett og fliser på baderom. Vegger: For det meste malte gipsplater, fliser på baderom. Himlinger: For det meste malte overflater.

Detaljer

Leiligheten ligger i 4. etasje og inneholder: P-rom: Entre/gang, 2 soverom, bad, vaskerom, toalettrom og stue/kjøkken S-rom: Bod/garderobe

I tillegg medfølger én bod merket N4-C i 1. etg (fellesanlegg), samt én parkeringsplass i felles garasjeanlegg (nr. 28)

Bygningsinformasjon

Mottatte bygningstegninger viser at det i leiligheten, i utgangspunktet, var tenkt 3 soverom. Soverom 3, på tegninger, er i dag inntatt i stue.

Se vedlagte tilstandsrapport der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.2 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Dører Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Balkongdøren fra soverom henger noe i karm. Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er påvist andre avvik: Det er noe riss i fuger på fliser, og det er også noe bom i fliser på balkong. Dette betyr i korte trekk av flisen ikke har kontakt med hele underlaget og vil være svak for støt. Flisen kan også løsne i aktuelt område.

Innvendig > Overflater Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis skader og merker i parkett. I hovedsak i stuen/kjøkkenområde. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Innvendige dører Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Døren til det minste soverommet tar noe i terskel. Det er også registrert enkelte skader på innsiden av vaskeromsdøren. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ikke fall i forhold til krav/anbefalinger fra byggeåret. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i brukssituasjonen. Rom med sluk skal være utformet slik at eventuelt lekkasjevann ledes til sluk. Noe bom i flis. Dette betyr i korte trekk at ikke hele flisen har kontakt med underlaget og vil således være svak for støt. Flisen kan også løsne i aktuelt område. Det er mindre enn 25mm fra topp sluk til topp synlig membran ved terskel.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mindre enn 25mm fra topp sluk til topp synlig membran ved terskel. Noe bom i flis. Dette betyr i korte trekk at ikke hele flisen har kontakt med underlaget og vil således være svak for støt. Flisen kan også løsne i aktuelt område.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Normal levetid for membraner i gulv på våtrom er 15 - 25 år.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke drenering fra innebygget cisterne som vil synliggjøre eventuell lekkasje.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er stedvis noe skader /skjolder i gulv på kjøkken.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke drenering fra innebygget cisterne som vil synliggjøre eventuell lekkasje.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Automatsikringer og AMS strømmåler.

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte takst. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for nybygg boligblokker N og S datert 29.01.2013 for 2 heiser datert 19.02.2008.

Adgang til utleie

Leiligheten er en selveier og kan leies ut i sin helhet. Det gjøres allikevel oppmerksom på at korttidsutleie er i Eierseksjonsloven definert som utleie over mindre enn 30 dgrs varighet (herunder utleie via Airbnb og tilsvarende).

Korttidsutleie er i Sameiet Haugesjøen Brygge begrenset til maksimum 60 dgr utleie pr år. Seksjonseiers informasjons- og oppfølgingsplikt er den samme ved korttidsutleie som for øvrige utleie-/overdragningsforhold.

Seksjonseier plikter å underrette styret v/formann om alle overdragelser og eventuelle utleieforhold, også korttidsutleie som Airbnb el.l. Leietakers kontakt-info med tlf og evt mailadr skal meldes styret ved formann i rimelig tid før leieperioden starter. Samtidig plikter utleier å informere og følge opp leietaker i fht sameiets ordensregler, og øvrige praktiske forhold av betydning for boforholdet. Sameiet har vedtatt eget skriv for seksjonseiers oppfølgingsplikt ved utleie.

Vei/vann/kloakk

Vann | Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Avløp | Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Vei | Adkomst skjer via offentlig vei. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe (gulvmodell) fra Daiken i stuen. Det er varme i gulv på bad.

I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har fantastisk beliggenhet i 4. etasje i boligkomplekset med solrik beliggenhet og umiddelbar nærhet til Smedasundet.

  Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet på Bakarøy/Hasseløy. Området ligger i kort gangavstand fra sentrum og kort vei til sjøen.

  Med mulighet for kjøp av egen båtplass ligger også forholdene veldig godt til rette for koselige og avslappende båtturer. Felles takterrasse i 5. etasje mot vest!

  Kort avstand til fine turområder, grøntarealer og stor lekeplass/balløkke like ved, samt Haugesund sentrum med alle dets fasiliteter. Fra Bakarøy er det kort vei til Hauge barne- og ungdomsskole og en rekke barnehager. Det finnes flere videregående skoler i nærområdet.

  Bakerøynå er også kjent for en aktiv velforening som ivaretar øyas interesser.

  Attraktiv beliggenhet like ved sjøen på Hasseløy. Fra leiligheten har du flott havutsikt i et maritimt miljø og dette setter sitt preg på tilværelsen. Dersom du har en drøm om å våkne til bølgeskvulp og nyte havutsikten fra stuen, er dette rette stedet å bo. Du har dessuten en fantastisk mulighet til å fiske din egen middag få skritt fra leiligheten.

  Hasseløy (Bakarøy) er den nordligste av byens to sentrumsøyer og ligger like utenfor Haugesund sentrum. Leiligheten ligger på nordøst-siden av øya, i umiddelbar nærhet til den trivelige småbåthavnen Haugesjøen Båtforening. Her har man til tider mulighet til å kjøpe eller leie båtplass.

  Hasseløy er et meget populært og sentrumsnært boligområde. Området blir stadig mer etterspurt, og det pågår regulering av flere nye boligprosjekter og nærbutikk. Kort gangavstand til sentrum med de fleste fasiliteter.

  Hasseløy har barnehage, stor lekeplass og fotballøkke med gressmatte. Hauge skole med barne- og ungdomstrinn ligger kun ca. 1 km fra Holmegata.

  Pitters Kafe ligger like ved. Dette er en liten og koselig bar med alle rettigheter. Baren er normalt åpen hver fredag fra kl 18:00. Ellers i uka leies lokalet ut til private arrangement.

  Se forøvrig vedlagt Nabolagsprofil for flere avstander og ytterligere informasjon om området.

  Adkomst

  Lett adkomst på nordøstsiden av Bakerøynå. Kjør over bro til Hasseløy (Bakerøy) og leilighetskomplekset kommer opp på høyre hånd. Nr. 81 er lengst nord av de to byggene.

  Leiligheten ligger i 4. etasje i sør ut mot båthavna.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boliger med tilhørende anlegg. Reguleringsplan 1424 gjelder. Kopi av situasjonskart, matrikkelbrev, kommuneplan etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Megler gjør oppmerksom på at område er under omregulering. Det skal bl.a. bygges flere bygg, da trolig både bolig-og næringsbygg på område nord for Holmegata 81.

  Ny plan eller statlig eller regional planbestemmelse går ved eventuell motstrid foran eldre plan eller planbestemmelse for samme areal med mindre annet er fastsatt i den nye planen eller statlig eller regional planbestemmelse.

  • kr 3 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 97 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 947 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 315,- Fellesutgifter: Fellesutgifter kr. 2 955,- Tilleggsytelser: Telia grunnpakke kr. 360,-

  Kommunale utgifter

  kr 10 196,- pr. 2023. Kommunale avgifter inkluderer : Avløp kr. 1 027,52 Eiendomsskatt kr 5 182,10 Vannavgift kr. 856,24 Standardpris for renovasjonsgebyr for et helt år er kr 3.130,- inkl. mva. for denne boligen. Renovasjonsgebyret faktureres forskuddsvis 2 ganger årlig.Vannmåler: Det er montert vannmåler i bygget. De kommunale gebyrene vil variere etter forbruk. Info om eiendomsskatt: Iflg. Haugesund kommune er det eiendomsskatt for boligen. Dette er inkludert i de kommunale avgiftene. For denne eiendommen utgjorde eiendomsskatten kr. 5 182,10 pr. 20.07.2023.

  Ligningsverdi

  kr 733 747,- for 2021

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sameiet består av 76 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. vedtekter pkt. 2.2

  Kull-griller på balkong er forbudt i følge husordensregler.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Egenerklæringsskjema datert Tilstandsrapport datert 02.08.2023 Reguleringskart

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. sep. 2023

 • Oppdragsnummer: 01230319
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.