Holmegata 81

Haugesund
Prisantydning

3 990 000,-

Solgt
 • BRA80㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2007
 • Omkostninger104 580,-
 • Totalpris4 094 580,-
 • Felles/mnd2 895,-

Hasseløy - 3 roms - Toppleilighet m/båtplass - Garasje m/el-bil lader - 2 solrike terrasser - Maritimt miljø

Beskrivelse

Eikeparkett på gulv, eikekjøkken m/integrerte hvitevarer, flislagt og praktisk flislagt bad m/skyvedørsgarderobe. Leiligheten fremstår som særdeles fint holdt.

Detaljer
 1. etasje: gang, bod, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.
Bygningsinformasjon

Boligbygg med flere enheter oppført i 2007. Bygget er trolig i all hovedsak oppført i betong, utvendig kledd med trepaneler og fasadeplater. Etasjeskiller i betongelementer. Flat takkonstruksjon som er tekket med protanduk el.

Primærrom

Bruksareal 5. etasje: 80 kvm Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod. Primærrom 5. etasje: 78 kvm Gang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom. Sekundærrom 5. etasje: 2 kvm Bod.

Ferdigattest

Ferdigattest gjelder for Nybyggblokker N og S.

Adgang til utleie

Leiligheten er en selveier og kan leies ut i sin helhet. Det gjøres allikevel oppmerksom på at korttidsutleie er i Eierseksjonsloven definert som utleie over mindre enn 30 dgrs varighet (herunder utleie via Airbnb og tilsvarende).

Korttidsutleie er i Sameiet Haugesjøen Brygge begrenset til maksimum 60 dgr utleie pr år. Seksjonseiers informasjons- og oppfølgingsplikt er den samme ved korttidsutleie som for øvrige utleie-/overdragningsforhold.

Seksjonseier plikter å underrette styret v/formann om alle overdragelser og eventuelle utleieforhold, også korttidsutleie som Airbnb el.l. Leietakers kontakt-info med tlf og evt mailadr skal meldes styret ved formann i rimelig tid før leieperioden starter. Samtidig plikter utleier å informere og følge opp leietaker i fht sameiets ordensregler, og øvrige praktiske forhold av betydning for boforholdet. Sameiet har vedtatt eget skriv for seksjonseiers oppfølgingsplikt ved utleie.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet på Hasseløy. Bygget ligger i sjøkanten og båtplassen rett forran. Kort gangavstand til Haugesund sentrum med alle fasiliteter. Fra Hasseløy er det kort vei til Hauge barne- og ungdomsskole og en rekke barnehager. Det finnes flere videregående skoler i nærområdet. Det medfølger båtplass. Kort avstand til fine turområder, grøntarealer og stor lekeplass/ball-løkke like ved. Båtplass er på sørsiden av den nordre uteliggeren. Plass nr 4 fra land.

  Pitters Kafe ligger like ved. Dette er en liten og koselig bar med alle rettigheter. Baren er normalt åpen hver fredag fra kl 18:00. Ellers i uka leies lokalet ut til private arrangement.

  Se forøvrig vedlagt Nabolagsprofil for flere avstander og ytterligere informasjon om området.

  Adkomst

  Kjør over til Hasseløy og ta til høyre. Fortsett bortover og ta til første til høyre etter båthavnen. Nordste blokk m/inngang på sørsiden. Heis opp til 5. Først inn i gang til felles takterrasse og dør inn til felles gang. Ta til høyre, følg gangen til endes. Dør til venstre.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boliger med tilhørende anlegg. Reguleringsplan 1424 gjelder. Kopi av situasjonskart, matrikkelbrev, kommuneplan etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Megler gjør oppmerksom på at område er under omregulering. Det skal bl.a. bygges flere bygg, da trolig både bolig-og næringsbygg på område nord for Holmegata 81.

  Ny plan eller statlig eller regional planbestemmelse går ved eventuell motstrid foran eldre plan eller planbestemmelse for samme areal med mindre annet er fastsatt i den nye planen eller statlig eller regional planbestemmelse.

  • kr 3 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 104 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 094 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 895,- Fellesutgifter, drifting av sameiet (kr. 2535,-) og Telia grunnpakke (kr. 360,-)

  Kommunale utgifter

  kr 9 130,- pr. 2023. Opplyste avgifter er årsprognose for 2023 og inkludert HIM. Avgiftene varierer etter forbruk, og da selger har benyttet leilighet sporadisk må en påregne at avgifter øker ved innflytning.

  Ligningsverdi

  kr 564 222,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sameiet består av 76 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. vedtekter pkt. 2.2

  Kull-griller på balkong er forbudt i følge husordensregler.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.09.2023 og selgers Egenerklæring datert 21.08.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01230346
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.