Holmen 18, 4280 KARMØY

Holmen 18

Karmøy
Prisantydning

1 890 000,-

 • BRA94㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger58 570,-
 • Totalpris1 948 570,-

Gjennomført og svært godt vedlikeholdt "kulturskatt" - Sjel og sjarme - Eiendommen bør besiktiges for korrekt inntrykk!

Beskrivelse

Innredet over to etasjer, og inneholder følgende: 1. etasje: Entre, grovkjøkken m/ hems, wc og hobbyrom. Loft: Loftstue m/ hems og rom benyttet som soverom.

Svært godt bevart kulturskatt, midt i hjertet av den gamle trehusbebyggelsen i Skudeneshavn.

Bygget fungerte i sine første år som sjøhus/fiskevær, men ble senere omgjort til bakeri når kanalen ble stengt igjen.

Dagens hjemmelshaver kjøpte eiendommen i 1988, og har fra den tid hatt stort fokus på å bevare stil og art, like mye innvendig som utvendig. Utvendig er man underlagt restriksjoner, men helheten man her har fått med hvordan det fremstår innvendig i tillegg, er helt spesielt. Det bør i aller høyeste grad oppleves.

Bygningsmassen har også de senere år blitt benyttet til mye forskjellig. Både forsamlingslokaler, utleie til private arrangementer, galleri, utstillinger, og sist i bruk som kafe. Mulighetene er som en sikkert forstår, mange!

Bygningsmassen har blitt påbygget mot nord, med stort fokus på å gjenskape og videreføre den samme gamle stilen som resten av bebyggelsen. Her er det hentet ulike bygningskomponenter fra hele distriktet, nettopp for at den "nye" delen, skal virke gammel.

Det er laget til et enkelt kjøkken, i tillegg til bad like ved inngangspartiet.

Bygningen inneholder to store allrom, i tillegg til hems og et "soverom".

Rikelig med gjesteparkering rundt om i Skudeneshavn sentrum.

Fra inngangsdør er det kun rundt 80 skritt til sjø.

Det er mulig å søke økonomisk støtte for restaurering av Holmen 18. Det er fellesverksted med materialbank for beboere i gamle Skudeneshavn.

Detaljer

Hvis disse veggene kunne snakke ville de mimret langt tilbake i tid og fortalt om den gang da de hørte bølgeskvulp like utenfor døren fordi de tilhørte et sjøhus, eller kjente duften av nybakt brød etter at kanalen var fylt igjen og bygget fungerte som bakeri.

De ville fortalt om den engasjerte mannen som renoverte hele bygningen og fikk satt opp et nytt tilbygg på nordsiden. Han som skaffet en gammel dør fra Skånevik, takpanner fra Vikebygd og rødmalte bord fra en falleferdig låve i nedre Vats - fordi kun det vakreste (og mest velbrukte) var godt nok.

De ville fortalt om tiden da de var pepret med spennende kunst fordi de tilhørte Galleri Hjalmar. Om den strålende sommerdagen da Odd Nerdrum steg inn i lokalet iført saueskinnspels, gummistøvler og monokkel. Eller da badet ble strengt bevoktet fordi det fungerte som Dronning Sonjas private rom under et offisielt besøk i Skudeneshavn.

De ville fortalt om alle gangene Vebjørn Sand var der - med eller uten kunstnervenner, eller om den høsten Ferdinand Finne sendte sin assistent for å vurdere om lokalet var egnet for en separatutstilling. Den utstillingen den eksentriske kunstneren høytidelig åpnet sommeren etter.

De ville fortalt om de bohemske festene med intimkonserter og levende flamencodans, eller om den dagen Paul Waaktaar-Savoy slentret innom og lurte på om det lille antikke trøorgelet var til salgs.

De ville fortalt om alle søndagene da det myldret av herlige mennesker i bygget. Mennesker som elsket den ubeskrivelige atmosfæren og visste å verdsette de rykende ferske kanelbollene hos Søstrene Søt og Sur.

De ville fortalt hvor fantastisk det har vært å være del av et eklektisk og annerledes univers, men også innrømmet at de nå nyter lukten av nymalt treverk, grønnsåpeskurede gulv og åpnere flater.

Heldige er de som får ta eventyret videre og gi veggene nye historier å fortelle

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 56 Loft: 38
Bygningsinformasjon

Boligen er trolig oppført i bindingsverk i tre og tømmer. Taket er tekket med panner og det er i hovedsak enkle vinduer.

Kommunen har ikke bygningstegninger på denne bolig. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt/godkjent innredet opp mot de faktiske forhold i boligen.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral og barnevennlig beliggenhet i kulturhistoriske omgivelser i gamle Skudeneshavn. Her er det korte avstander til alt hva man til daglig vil ha behov for. Like i nærheten finner man blant annet barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, bank og butikker. Sentrumsområdet i Skudeneshavn har også mye og by på, blant annet spisesteder, butikker og koselige gater.

  Adkomst

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningsskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din start-destinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål og bevaringsformål.

  Spesialområde. Historisk, antikvarisk eller annen kulturell verdi som skal bevares. Bestemmelser om tilbakeføring av endret eksteriør til opprinnelig. Den er avmerket som kulturminne-eiendom med egne bestemmelser om bevaring.

  Det informeres om at området er vernet og at huset er planlagt fredet av Karmøy kommune. Det vil si at alle utvendige tiltak må gjøres i samråd med kommuneantikvaren og fylket. Dette er en kulturmiljøfredning.

  • kr 1 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 47 250,-
  • kr 58 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 948 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 875,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Avgiften gjelder kun vann og avløp.

  Ligningsverdi

  kr 40 486,- for 2019 Ligningsverdi er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Selger opplyser at det tidvis er funnet enkelte "kaffidyr" ved dørterskel, samt at det ved to anledninger har kommer noe vann inn ved springflo. Avdøde hjemmelshaver skal ha gjort tiltakt for å forhindre dette, men det er ikke kjent hvorvidt dette tiltaket fungerer tilstrekkelig.

  To hovedstoppekraner i garasjeanlegg like ved. Selger har pleid å stenge vannet vinterstid.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 19.05.21 og selgers Egenerklæring datert 13.05.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 28. mai 2021

 • Ansvarlig megler: Svein Arne Pedersen
 • Oppdragsnummer: 2-21-00114
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.