Hovedgaten 35

Karmøy
Prisantydning

2 450 000,-

 • BRA170㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1985
 • Omkostninger73 000,-
 • Totalpris2 523 000,-
 • Felles/mnd2 500,-

Stor toppleilighet midt i Kopervik sentrum - Flott utsikt til sjø - Betydelig oppgradert 2015-2019 - Garasjeplass!

Beskrivelse

Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt og hadde i perioden 2015-2019 store oppgraderinger. Her ble blant annet det ene baderommet fornyet i sin helhet, nye gulvoverflater i de fleste rom, vegger og tak ble sparklet i de fleste rom, montert ny varmepumpe og vedovn samt lakkert kjøkken.

Leiligheten har en svært romslig entrè/ gang med rikelig av muligheter for oppbevaring av yttertøy eller annet ønskelig. Gangen er innredet med et flott gulvbelegg samt lysmalte vegger. Her er også inngang til det som er planlagt gjestebad og en kjekk bod. Baderommet er fra byggeår og inneholder vask i seksjon, dusjhjørne og separat wc- rom.

I leiligheten finnes to soverom av god størrelse. Begge soverommene er lyst og tidsriktig innredet i samme stil som entrè/ gang. Godt med lysinnslipp via store vindusflater. Hovedsoverommet har også en stor skyvedørsgarderobe som medfølger leiligheten.

Hovedbadet er meget lekkert innredet og av svært god størrelse. Her er det laget en egen avdeling for vaskemaskin og utslagsvask. Baderommet er innredet med flotte fliser på gulv og kombinasjon av fliser og malte vegger. Rommet inneholder vask i seksjon med speil, vegghengt wc, dusjhjørne og hjørnebadekar. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Baderommet har også godt med naturlig lysinnslipp fra takvindu.

Leilighetens kjøkken fremstår som romslig, med store vindusflater, god takhøyde og god plass til spisebord samt oppbevaring. Kjøkkeninnredningen er lakkert og hvitevarene oppgradert etter byggeår. Her er det lagt lyse gulvoverflater og malt vegger i rolige fargevalg.

Stuen er naturlig inndelt i flere soner, og det er her rikelig med plass til flere sittegrupper. I stuen finnes også store vindusflater, god takhøyde, flotte gulvoverflater og lysmalte vegger. Det er i stue også godkjent å lage et tredje soverom om ønskelig, og eventuelt en ekstra bod. Det er både vedovn og varmepumpe i rommet.

Detaljer

Leiligheten ligger i toppetasjen og inneholder: Hall, baderom, bod, to soverom, bad/ vaskerom, kjøkken, stue og bod. Garasjeplass og sportsbod i felles garasjeanlegg.

Bygningsinformasjon

Leiligheten er i seksjonering tinglyst med formål "Næring". Det er ikke gjennomført reseksjonering av sameiet etter at leilighet fikk godkjent bruksendring til "Boligformål".

Det foreligger bygningstegninger av fasade datert 1984. Det foreligger plantegning i forbindelse med bruksendring fra kontor til bolig datert 1999. I tegningene er det godkjent et tredje soverom samt bod i ene delen av stue, om det skulle være behov for dette.

Mange av vinduene er i fra byggeår, disse har karmer av tre og tre lag med glass. Det er vinduer med karmer av tre og to lag med glass. Inngangsdør til leiligheten har karm og dørblad av stål. Etasjeskiller er av betongdekker. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Innvendig: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter (TG2 gis etter standardens krav til godkjente måleavvik). Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet (TG 2 gis etter standardens krav til godkjente måleavvik). Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet (TG 3 gis etter standardens krav til godkjente måleavvik). TG2: -Utvendig: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. -Innvendig: Det er flere steder hvor gulvbelegget gliper i skjøtene. Det registreres noe ujevnheter og mindre skader/gliper stedvis på parkett gulvet på kjøkkenet. Det kan se ut som noe av pipe bly/tettebånd har blåst opp, dette bør kontrolleres nærmere. Det var ikke synlige trinn på yttertaket opp til pipen for tilsyn av den, kontroll er gjort fra takvindu på soverommet. Gulvplaten skal dekke minimum 30 cm foran ildstedet og minimum 10 cm på hver side av ildstedet. Se monteringsanvisning for ildstedet for mer detaljer. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. -Våtrom, bad: Det er vinduer/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Døren inn til bode på badet er i våtsonen til dusjen. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Eldre soilsluk (støpejern). Sluken var tørr og det var noe lukt i den. Stakepluggen i sluken manglet og her var det plugget med noe tape. -Våtrom bad/vaskerom: Det er uegnede materialer i våtsoner. I våtsonen til badekar og vaskeseksjon er det malte gipsplater. Det skal her være en godkjent membranløsning. Det er markert misfarge på fugene langs med sluk rennen. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. -Spesialrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er eldre støpejerns avløp og sluker i leiligheten. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på varmesentralen. Varmepumpen i gangen er 16 år, forventet levetid på en varmepumpe er 12-15 år. I en av kneveggene er det satt opp en bøtte, trolig for å samle opp kondensvann fra varmepumpe, det var ikke vann i bøtten. Det er påvist at varmtvannstanken er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det anbefales generelt og få det elektriske anlegget kontrollert i forbindelse med kjøp av bolig. Det lokale el tilsyn er offentlig kontrollmyndighet på det elektriske anlegget.

Primærrom

Boligbygg med flere boenheter Bruksareal 1. etasje: 170 kvm Loftetasje Primærrom 1. etasje: 167 kvm Bad, bad/vaskerom, stue, kjøkken, soverom, soverom 2, gang, toalettrom Sekundærrom 1. etasje: 3 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på "bruksendring/vesentlig endring/utvidelse av tiltak. kontorbygning" datert 14.02.2000.

Adgang til utleie

Utleie i henhold til eierseksjonsloven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue. Varmepumpe i gang er av eldre dato og ikke i bruk, denne er trolig defekt.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har beliggenhet i hjertet av byen, midt i gågata. Gangavstand til alt byen kan tilby, som bl.a: barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, flotte turområder, kjøpesenter, kino, og, spisesteder og diverse butikker. Søndagsåpne Joker Haugen ligger like utenfor bygget.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er regulert som sentrumsformål i henhold til kommuneplanen.

  • kr 2 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 73 000,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 523 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 500,- Felleskostnadene er kr. 2500,- pr. mnd som avregnes ved årsslutt. Felleskostnader dekker blant annet felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, vask av fellesareal og avsetning til diverse vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 8 333,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, slam, renovasjon, eiendomsskatt og annet. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 776 678,- for 2022

 • Diverse

  Bygningsmassen har hovedsakelig bygningsdeler fra byggeår og fremtidig vedlikehold av sameiet må forventes. I følge sameiet ble heisen renovert noen år tilbake. Ventilasjon i bygget er delvis frakoblet og varmekabler i utvendig trapp er frakoblet på grunn av overledning. Det antas at fornyelse av nødvendige vinduer vil bli prioritert først, og kostnader vil fordeles etter sameiebrøk.

  Det er oppdaget skjeggkre i leiligheten. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport, selgers egenerklæring og sameiets vedtekter. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 9. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230648
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.