Høynestunet 11B

Skudeneshavn
Prisantydning

1 750 000,-

Solgt
 • BRA83㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår2004
 • Omkostninger53 580,-
 • Totalpris1 803 580,-
 • Felles/mnd500,-

Kjekk leilighet i første etasje - Tre soverom - Alt på ett plan - Terrasse - Sentral beliggenhet!

Beskrivelse

Leiligheten har hovedsakelig standard fra byggeår og fremstår som godt vedlikeholdt. - Stue og kjøkken er i åpen løsning og har god plass til både spisebord og sofagruppe. Fra stuen er det utgang til terrasse. - Leiligheten har 3 soverom, hvor det ene i dag disponeres til walk- in garderobe. - Romslig bad med wc, vask i seksjon, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. - Varmepumpe fra 2022. - Innlagt fiber fra Altibox. - Sentralstøvsuger. - Romslig teknisk bod. - Praktisk utvendig sportsbod.

Detaljer

Leiligheten inneholder: Entrè, 3 soverom, bad/vaskerom, bod, stue og kjøkken i åpen løsning. Utvendig sportsbod.

Bygningsinformasjon

Leiligheten ligger i 1.etasje i en horisontal, og vertikaldelt firemannsbolig. Vinduer med karmer og foringer av tre. Malt utførelse. Isoler glass. Ytterdører med karmer og foringer av tre. Dørblader i malt utførelse. Gulv av betong. Isolert med skumplast. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt. Meste av bygningsdeler og overflater fremstår som fra byggeår og en må forvente noe modernisering.

Det foreligger bygningstegninger på fasade og planløsning datert 17.06.2004.

Momenter som har fått tilstandsgrad TG2 i rapporten: -Utvendig dører: Det ble registrert noe slitasje på entredør og ytterdør til terrasse. Noe rustdannelse på beslag.

-Innvendig: -Overflater: Det meste av innvendige overflater er fra byggeår. En må forvente stedvis misfarging, slitasje, samt merker etter oppheng kroker. -Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Tekniske installasjoner: -Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. -Elektrisk anlegg: Det anbefales kontroll hvert 5.år.

Primærrom

Del av firemannsbolig Bruksareal 1. etasje: 83 kvm Primærrom 1. etasje: 80 kvm Gang, 3 soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken Sekundærrom 1. etasje: 3 kvm Bod

Bod Sekundærrom 1. etasje: 0 kvm Utvendig bod (5m2)

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg. Annet småhus med 3 eller 4 boliger.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Pipe i bygget, men det er ikke montert vedovn.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint og solvendt til i Høynestunet, like ved Øygardshaugen. Et etablert boligområde med eneboliger og noe konsentrert bebyggelse. Sentral beliggenhet i forhold til barnehage, skoler, turområder, idrettsanlegg og sentrum.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 53 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 803 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 500,- felles bygningsforsikring og avsetning til vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 11 069,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 498 511,- for 2021

 • Diverse

  Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven.

  Kommentar fra forretningsfører: Det gjøres oppmerksom på at sameiet drives kun i "enkel form". Det vil si at det ikke avholdes felles møter, årsmøter og at man betaler en felles månedlig sum for dekning av fellesanliggende.
  Hele bygningen ble malt utvendig i 2018. Sameiet deler på gressklipping/ vedlikehold av hage. Hver andre uke skal plenen klippes fordelt på 4 enheter. Ny gressklipper ble kjøpt inn våren 2019. Sameiet har ikke utformet regnskap og årsberetning. Alle fakturaer og kvitteringer tas vare på i en perm.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  21.02.2023 og selgers Egenerklæring datert 07.03.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230073
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.