Høynesvegen 28

Karmøy
Prisantydning

2 790 000,-

Solgt
 • BRA213㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1930
 • Omkostninger83 480,-
 • Totalpris2 873 480,-

Kjekk enebolig med sentral beliggenhet - Kjøkken 2019 - Nyere overflater i flere rom - Store uteareal!

Beskrivelse

Moderne og tidsriktig sort Epoq- kjøkken montert 2019 utstyrt med kjøkkenvifte, stekeovn med induksjonstopp, vask, oppvaskmaskin og stort integrert kjøleskap. Kjøkkenet har et flott preg over seg, samt veldig funksjonelle løsninger. God belysning under skapene som gir godt arbeidslys. Rikelig med skap- og benkeplass. Veggoverflatene er malt i tidløse, nøytrale og flotte farger som passer det meste. Flott lyst gulv og downlights i tak.

Samme flotte gulv og farge på vegger i den romslige og kjekke stuen. Her har man gode muligheter til å invitere venner og familie uten at det skal føles trangt. God plass til spisegruppe, tv-krok og en sone for avslapping. Tv-kroken er utført med grønn og moderne farge på vegg. Elegant vedovn som avgir god varme og skaper en koselig atmosfære fra 2022. Direkte utgang til eiendommens store terrasse og uteområde.

Gangen er i fin utførelse med fliser på gulv, downlights i tak og skyvedørsgarderobe for best utnytte av arealet. Entre i samme utførelse. Hovedetasjen inneholder også et praktisk gjestetoalett. Fliser på gulv, og fine slette vegger. Rommet inneholder toalett og vask i enkel hvit seksjon.

I loftsetasjen er boligens tre soverom, samt kontor og baderom. Soverommene er oppgradert i 2022/2023 og bærer preg av en fin utførelse. Hovedsoverommet er av god størrelse og har deilig teppe på gulv med egen balkong med fin utsikt over nabolaget. De tre siste rommene er av grei størrelse og har samme gulvoverflater som i første etasje. I gangen er det montert garderobeløsning. Flott helfliset bad/vaskerom som inneholder toalett, vask i seksjon med skapplass, flott innebygd dusj og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Utvendig er det bygget en stor terrasse som har gode solforhold. Her kan man utforme terrassen som man ønsker og med ulike soner som f.eks en pergola eller bygge utekjøkken?

Høydepunkter ved eiendommen: Ny kjøkkeninnredning fra Epoq montert i 2019. Pipe utbedret med stålrør, inspeksjonsluke og vedovn i 2022. Varmepumpe fra 2019 Loftsetasjen er i hovedsak oppgradert i perioden 2022/2023 (soverommene) Boligen er malt utvendig i 2023. Eiendommen er fint vedlikeholdt over tid. Stor solfylt terrasse. Rikelig med parkeringsmuligheter.

Badstu og baderom/ våtrom i kjeller er ikke i bruk.

Detaljer

Boligen er over tre plan og inneholder: Kjelleretasje. Første etasje: Gang, toalettrom samt kjøkken og stue. Loftsetasje: Gang, tre soverom, kontor samt bad/vaskerom.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong med sparestein. Murt grunnmur av Leca stein. Yttervegger er oppført i trekonstruksjon, tømret utførelse og bindingsverk kledd med liggende trepanel. Taket er tekket med betongtakstein. Sutak av takbord av tre og sutak av sutaksbord. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av tilbygg datert 1999. I tegningene kan vi se at planløsning på loft er noe endret. Her plassering av innervegger. Baderommet er utvidet, og det er anordnet tre soverom samt kontor i stedet for 3 soverom og kott. Det foreligger ikke tegninger av hovedetasje og kjelleretasje. Megler har av den grunn ikke mulighet til å kontrollere hva som er godkjent innredet. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det ble registrert noe slitasje på ytterdør i kjeller og på balkongdør på loft. Råtedannelse i terskel på ytterdør i kjeller. -Tekniske installasjoner: Automatsikringer.

TG2: -Utvendig: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Sutaket av sutaksbord er fra byggeår og en må forvente noe slitasje. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke anordnet avløp for overvann fra rennenedløp. Taknedløp fra opplett på taket går direkte ned på balkongen. En må forvente noe skjevhet og mott forekomst i opprinnelig konstruksjon. Ukjent utførelse av isolasjon og lufting bak trepanelet. Det er registrert symptom på aktivitet fra borebiller (mott) på deler av takkonstruksjonen. Angrep kan forekomme i alle deler av bygninger. Det er et vanlig problem, men de mest utsatte bygningskonstruksjonene er i forbindelse med kjølige rom med høy luftfuktighet, for eksempel kjellere, loft og andre deler i bygninger som er uten fyring. Det kan ta mange år før skadene blir alvorlig, og ofte dør angrepet ut uten at tiltak må iverksettes. Vinduene på 1.etasje og loft er fra år 2000 og har normal slitasje. Det ble registrert noe slitasje på vindu i kjelleren. TG 3. Tofløyet terrasse dør framstår som ny. TG 1.Normal slitasje på entredør. Det ble registrert råtedannelse på bord av tre under terskel på entredør. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Normal slitasje på terrasse og balkong. Ukjent oppbygning av balkong i tilknytning til isolasjon og lufting. Det ble registrert råtedannelse i terrassebord langs hekken. Deler av fundamenteringen under terrassen er direkte ned til terreng / pukk uten fundamenter. Normal slitasje på utvendige trapper. En må forvente noe riss dannelse. Rekkverket tilfredsstiller ikke dagens forskrifter.

-Innvendig: Kjelleren framstår som uinnredet. Det ble registrert noe skjevhet på etasjeskille på 1.etasje i overgang opprinnelig bygning og tilbygg i stuen. Uheldig løsning med åpen isolasjon mot kjeller. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. En må forvente noe saltutslag og fuktighet på innsiden av grunnmuren. Det ble registrert noe fuktighet på jord gulv (krypkjeller). Pappen henger noe ujevnt og løst under etasje skille (krypkjeller). Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Normal slitasje på trapp til loft. Noe mer slitasje på trapp til kjeller. Trappene tilfredsstiller ikke dagens forskrifter. Innvendige dører framstår som godt vedlikeholdte. En må likevel forvente noe stedvis slitasje og misfarging. -Våtrom (bad/vaskerom): Det ble påvist noen mindre spreller i fliser. Det foreligger ikke dokumentasjon på utførelsen. Det foreligger ikke dokumentasjon av utførselen. Normal slitasje. Ukjent utførelse av oppbrett av membran ved glassbyggestein. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er sluk i bad/vaskerom og sluk i stedbygd dusj. Sluk bak vaskemaskin ble ikke besiktiget under slukrist. Det er to lag med membran som er synlig i sluk i stedbygd dusj. Rommet har kun naturlig ventilasjon. -Tekniske installasjoner: Naturlig ventilasjon. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. -Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. En må forvente noe riss dannelse og avskalling av puss. En må forvente at utvendige vannledninger er i god stand. Ukjent utførelse av utvendig avløpsrør fram til septiktank. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Septiktanken ble ikke besiktiget.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 67 kvm 1. etasje: 90 kvm 2. etasje: 56 kvm Primærrom Kjeller: 8 kvm Gang 1. etasje: 90 kvm Gang, toalettrom, kjøkken, stue 2. etasje: 56 kvm Gang, 3 soverom, kontor, bad/vaskerom Sekundærrom Kjeller: 59 kvm Kjeller rom

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest. Tilbygg fikk rammetillatelse, igangsettingstillatelse i 1999 samt registrert "tatt i bruk" i 2003.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedfyring.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger fint og sentralt til med gangavstand til det aller meste. Enkel tilkomst til skole, idrettsanlegg, barnehage og nydelige sentrum med spisesteder, badestrand og vakre Søragadå.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Det er regulert inn ny kjørevei sørøst på eiendommen. I tillegg grenser eiendommen til ubebygde boligtomter. Det må forventes videre utbygging, samt ny innkjørsel. Se vedlagt reguleringsplankart. I følge grunnkart går terrasse noe over på regulert vei(naboeiendom). Se vedlagt kart. Det foreligger tillatelse for midlertidig avkjørsel til KV datert 02.05.2006. Søknaden gjelder midlertidig godkjenning av avkjørsel til Høinesvegen. Godkjenningen forutsetter at tiltakshaver er ansvarlig for arbeidet. Avkjørsel skal være i samsvar med kommunens vegnorm for private avkjørsler. I medhold av plan- og bygningslovens §7 gis midlertidig dispensasjon fra reg. plan nr. 125. Er tiltaket ikke sakk i gang senest 3 år etter at dispensasjon er gitt, faller dispensasjonen bort. Det foreligger ikke protester. Når arbeidet er ferdig, skal ansvarlig søker skriftlig anmode om brukstillatelse eller ferdigattest på eget skjema. Kontrolldokumentasjonen og bekreftelse fra kontrollansvarlig i samsvar med kontrollplanen vedlegges. Ønskes brukstillatelse skal dette begrunnes.

  • kr 2 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 83 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 873 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 157,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon, slam, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 610 832,- for 2021

 • Diverse

  I følge skylddeling på Gamle Syrevegen 20B (nabo) fra 1962, eier fortsatt Høynesvegen 28 deler av hagen til Gamle Syrevegen 20. Dette vises verken i kart eller matrikkelbrev på Høynesvegen 28. Her er det gjort en feil når Gamle Syrevegen 20A og B ble bygget. Selger av Høynesvegen 28 har signert fullmakt til eier av Gamle Syrevegen 20 for å rette opp feilen med grenser. Saken vil ikke påvirke denne eiendom.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 19.07.2023, selgers Egenerklæring datert 07.07.2023, grunnkart og reguleringsplankart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230307
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.