Hundsnesvegen 1201

Tysvær
Prisantydning

3 750 000,-

Solgt
 • BRA89㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1997
 • Omkostninger107 480,-
 • Totalpris3 857 480,-

Romsalandsvågen - arkitekttegnet hytte på stor tomt med trebrygge til sjø. - Utrolig flott utsikt!

Beskrivelse
 • Hvitevarer på kjøkken medfølger kjøpet, det gis av selger ingen garanti på disse.
 • Sengene i soveromsavdelingen vil medfølge, 2 plassbygde og 1 løs familieseng. Dobbeltseng og garderobeskap på hovedsoverom medfølger ikke.
 • Innlagt alarm, kjøper tegner abonnement om ønskelig.
 • Sikringsskap med automatsikringer. Hovedsikring på 250amp, jordfeilbryter 263amp.
 • Takhatt.
 • Decratak som ble skiftet ut kort tid etter byggeår etter lekkasje og reklamasjon mot byggefirmaet. Selger opplyser å ikke hatt kjente problemer med taket etter dette.
 • Utebelysning.
 • Utvendige stikkontakter. Den ene stikkontakten ved utgangen fra kjøkkenet skal kunne gi mer strøm enn vanlig og var laget med tanke på å dra strøm ned til brygga, men det er ikke gjort.
 • Opplegg for kaldtvann og enkelt avløp for utslagsvask på terrassen like utenfor kjøkkenet.
 • Smartkontakt i stue som gjør at man kan fjernstyre strøm til panelovn i hytta via mobilen.
 • Lite hull i overgang list/ gulv ved spisebordet.
 • Hytta er rengjort, og det foretas ikke ytterligere utvask før overtagelse.
Detaljer

Skiferplatting ved inngangen og skifertrapp med overbygg opp til inngangsdøra.

Inngang til vindfang med fliser på gulv og panelte vegger.

WC med vegghengt toalett, laminatgulv, beiset panel på vegger, liten servant og høyt sideskap.

Kjøkken og stue med åpen løsning, heltre gulv og plass til spisebord, eldre furuinnredning med laminatbenkeplate, nedfelt vask, FiboTrespoplater mellom innredningene, induksjon koketopp og stekeovn, kjøleskap og lang benkeplate med underskap på motsatt vegg. Luke med nedtrekkbar stige til kaldloft. Utgang til terrasse fra kjøkkenet.

Fra stua er det utgang til delvis overbygget terrasse, fastmontert trebenk på østveggen, berg og hage. Stua har flott klebersteinsovn med glassfront og nydelig utsikt ut på fjorden som ligger kun ca. 50m fra hytta og den vakre Elvholmen på ca. 8 mål som barn elsker å utforske. På terrassen har man også en utebod med heltre gulv, panelte vegger og godt oppheng for ytterklær.

Soverom med heltre gulv, hvitbeiset panel på vegger, panelovn og dobbelt garderobeskap.

Gang inn til soveromsavdeling. Gangen har heltre gulv, panelte vegger og panelovn.

Soverom med heltre gulv, familieseng med dobbel nede og enkel oppe, garderobeskap og panelte vegger.

Soverom med fastmontert familieseng med litt smal dobbeltseng oppe og nede, heltre gulv og hvitmalt panel på vegger.

Soverom med heltre gulv, hvitbeiset panel på vegger, garderobeskap, fastmontert familieseng med dobbel nede og enkel oppe.

Bad med belegg på gulv, furuinnredning med lakket heltre benkeplate med nedfelt servant, underskap, høyt sideskap, dusjkabinett, panelte vegger og tak.

Isolert bod med inngang fra terrassen.

Frittstående uthus: Frittstående uthus fra 2009 med to rom med egne innganger med låsbare dører. Den minste har enkeltdør og den store boda har dobbeltdør. Uisolert, heltre gulv, panelte vegger og fastmonterte hyller. I begge rommene. Den store boda har også vindu for dagslys.

Trebrygge ved sjøen: Trebrygga har rustfrie pullerter samt blåse med feste i brygga. Ytterst på trebrygga er det senket ned et lite område for enkel adkomst inn i og ut av båt.

Bygningsinformasjon

Oppført i bindingsverkskonstruksjon i tre. Fasade i liggende trekledning. Vinduer med isolerglass og rammer i treverk. Elementpipe med nytt pipebeslag 2023. Takplater i metall med taksteinmønster på tak. Sperretakskonstruksjon. Takrenner og nedløp i plast. Betonggrunnmur. Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Luke utvendig til krypkjeller som har støyp mot terreng.

Det er i matrikkelen registrert "annen landbruksbygning" på eiendommen. Denne bygningen står fysisk plassert på 33/2 (Vågen) som er hovedbruket.

Boda bygget i 2009 er ikke omsøkt godkjent i kommunen. Byggesett på 11 kvm.

Det finnes ikke søknad eller godkjenning for trebrygga i strandkanten i kommunens arkiv. Eier opplyser at gammel brygge ble revet og dagens brygge bygget i 2018. Da brukte de fagfolk (Transvik AS) for renoveringen. Før den første trebygga ble bygget i 1972 var det en steinfylling der. Kjøper overtar evt. konsekvenser av den manglende godkjenningen.

I rapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Bad: Det er ikke målt fukt, og rommet er ikke bygget som våtrom. Dusjkabinett fra 2010. Ventil i yttervegg og ventil med vifte over dusjkabinett. Kostnadsestimat: Kr 100 000 - 300 000, for om ønskelig å etablere et våtrom etter dagens regler og krav.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. - Utvendige trapper: Manglende håndlist og naturlig elde. - Radon: Ikke bygget med radonsperre og det er ikke utført målinger. - Toalettrom: Kun naturlig ventilering her, lukkevindu med ventil. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Avløpsrør: Dagens løsning anses ikke som forskriftsmessig. For eksisterende fritidsbolig er det 21.02.23 søkt om og godkjent å installere vanntoalett med avløp ført til 3 m3 tett tank og renseanlegg type Ecomotive A02 for rensing av gråvann. Gråvannet skal så ledes til infiltrasjonsgrøftgrøft. Det er i kommunen sitt slamtømme-system ikke registrert avløp på eiendommen i dag, men søker opplyser om at det er lagt inn vann og at det benyttes Jets toalett, samt at rensing av gråvannet går via en infiltrasjonskum. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,- er et standardisert anslag fra takstmannens datasystem. Rørlegger Sirnes AS oppgir i sin prisliste en pris på kr. 100 000 – 120 000 for Jets tett tank og gråvannsrenseanlegg. I tillegg kommer rørlegger-/elektrotjenester, graving mv. Kostnad for dette kommer i tillegg og er ikke anslått. For rensing av vann fra borehull har Selger innhentet faktisk og konkret tilbud fra Norvann AS (med ulike alternativ) via rørlegger Geir Sirnes. Se utfyllende informasjon under pkt. «Standard». - Varmtvannstank: Er over 20 år gammel. - Elektrisk anlegg: Anbefales kontroll. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Brannslukningsapparat fra april 2019.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak nevnes forløpende: Taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjon/loft, vinduer, dører, terrassebord, innvendige overflater og drenering. For utvidet beskrivelse se selve rapporten som er vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom

Hytte Bruksareal 1. etasje: 89 kvm Entrè, toalettrom, stue/kjøkken, gang, 4 soverom, bad og bod. Primærrom 1. etasje: 87 kvm Entrè, toalettrom, stue/kjøkken, gang, 4 soverom og bad. Sekundærrom 1. etasje: 2 kvm Bod

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Hytta er registrert "tatt i bruk" i matrikkelen i 1997. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut, eller ikke, helt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Vann og gråvannskum: Det ble samtidig med hytta etablert eget privat borehull på 90m dyp for vann, og gråvannskum med Leca slik tiltakshaver fikk det beskrevet da hytta ble bygget. Vasker ble koblet til gråvannskum. Tiltakshaver var senere muntlig i kontakt med kommunen vedr påkobling av vann til vasker og dusj, og fikk slik han oppfattet det grønt lys for dette. Kontaktopplysninger ble nok dessverre ikke notert. Gråvannskum har blitt rensket og Lecakuler byttet ut ved behov privat. Ikke behov for slamsuging.

Det er innhentet vannprøve fra Norvann (via rørlegger Geir Sirnes) for rensing av vannet da vannet har noe uønsket lukt og smak. Selger har hatt som rutine å spyle ut vannet fra borehullet hver vår, men ikke to siste år. Dette har bedret lukt og smak. Se gjerne FHI sine sider angende vannkvalitet. Den totale løsningen som er satt opp i tilbud fra Sirnes vil fjerne jern, mangan, svovellukt og kalk. Megler har kopi av tilbudet på ca kr. 53.000, og inkluderer kalkfilter som er anbefalt, men ikke nødvendig. Uten kalkfilter vil kostnaden for å bli kvitt lukt, smak, jern og mangan være på ca kr. 29.000,-. Noe prisstigning, samt kostnader til rørlegger/elektro mv kommer i tillegg, kostnad ikke anslått.

Toalett: Frem til 2017 var det installert «Snurredass» med 4 kamre og etterkompostering. Deretter ble det installert Jets lavtspylende toalett med avløp til komposteringstank med filtreringsgrøft iht leverandørens beskrivelse. Jets toalett er ikke avhengig av tilkoblet vann. Utslipp av svartvann til tett tank og rensing av gråvann ble godkjent 21.02.2023. Vedtaket gjelder både utslippet og det tekniske VA-anlegget. Tillatelse er gitt etter både forurensningsforskriften og plan- og bygningsloven. Godkjennelsen inneholder vilkår og megler har kopi av vedtaket hvor vilkårene fremkommer, herunder at vedtaket er gyldig i 3 år fra vedtaksdato.

Før evt. igangsetting av tiltaket må HIM godkjenne adkomst og snumuligheter for tømmebil slik at dette ikke i fremtiden kan medføre utfordringer. Evt. pålagte utbedringer blir uansett kjøpers ansvar.

Oppvarming

Vedovn i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Drømmer dere om en fritidseiendom med lun atmosfære og naturen som nærmeste nabo, i et av distriktets mest populære fritidsområder? Hundsnesvegen 1201 er en meget idyllisk og usjenert eiendom i det ettertraktede området mellom Skjoldastraumen og Hervik, som må oppleves for riktig inntrykk. Dette er en fritidseiendom for de som er glade i både natur og sjøliv, da man er tett på begge deler. Hytta ligger ca. 60m fra sjøen (målt i kart) hvor barna kan ta et kveldsbad, padle med kajakken eller ta en liten båttur ut på fjorden og besøke noen av øyene i skjærgården. Eiendommen kan by på gode solforhold, og tumleplass for både store og små - året rundt! Det er utløp i elva rett vest for hytta. Dette gir mye ferskvann i sjøen og gjør at det er bedre badetemperatur enn vanlig i sjøen her. Mye ender og svaner i området og svært gode fiskeforhold. Ferskvann på andre sida av veien.

  Meget idyllisk og usjenert beliggenhet med gode solforhold! i Romsalandsvågen, like i nærheten av Skjoldastraumen og Hervik. Eiendommen ligger foran en annen hytte helt for seg selv, i naturskjønne omgivelser. Kort avstand til slusene i Skjoldastraumen med bensinstasjon og matvareforretning. Eiendommen er et perfekt utgangspunkt for et hav av muligheter med både fiske, friluftsliv og utflukter. Blåbær og tyttebær i området. Med båt er det bare en svipptur til Borgøy som har servering om sommeren. Ellers kort avstand til Sjernarøyene og Ryfylke. I Hundsnesvegen 1201 ligger alle forhold til rette for å kunne nyte norsk sommer på sitt beste! Reisetid fra Haugesund i bil: ca. 30 minutter. Reisetid fra Stavanger i bil: ca. 1 time og 30 min.

  Adkomst

  Fra Haugesund: Det er adkomst til hytta fra to retninger. Fra Haugesund er den korteste veien å kjøre E134 til Grinde så ta inn mot Skjoldastraumen og deretter ta inn ved glattkjøringsbanen mot Hervik og følg veien 4 km til man får sjøen på venstre side nokså tett på. Ta inn til venstre her og ta så rett til høyre. Her er det bom som vil være åpen på visningsdagen. Herfra er det ca 120m til hytta som ligger i enden av veien.

  Fra Stavanger: Dersom man kommer fra Stavanger er korteste vei å ta inn ved Slåttevik i retning Tysværvåg. Like etter Falkeid Stadion tar man inn til høyre mot Hervik. Følg fv 4776 til den deler seg når man er nesten helt i Hervik. Ta inn til venstre her. Herfra er det ca 12 km til avkjørsel på høyre hånd inn til eiendommen. Her er det bom som vil være åpen på visningsdagen. Herfra er det ca 120m til hytta som ligger i enden av veien.

  Regulering

  Kommuneplan for Tysvær 2015 - 2027 gjelder. Delareal 2 kvm. Hensyn: Bevaring naturmiljø H560_Gyteområde Delareal 3 653 kvm. Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Delareal 3 643 kvm. Hensyn Hensyn friluftsliv f27_H530_friluftsliv. Delareal 3 390 kvm. Hensyn friluftsliv. Delareal 2 kvm. Arealbruk: Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone.

  • kr 3 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 107 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 857 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Iflg Tysvær kommune er ingen gebyrer registrert på eiendommen.Renovasjonsavgift og slamtømming blir administrert og fakturert direkte fra Haugaland Interkommunale Miljøverk IKS (HIM). Det betales i dag til HIM for hytterenovasjon. Fellesdunker for området er plassert på avfallsstasjon ca 170 meter mot øst langs hovedveien. Ved installasjon av svartvannstank og renseanlegg for gråvann ref. godkjent søknad tilkommer avgifter for tømming.

 • Diverse

  Hytta er rengjort, og det foretas ikke ytterligere utvask.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230023
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.