Jerevegen 27

Karmøy
Prisantydning

4 490 000,-

 • BRA263㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2004
 • Omkostninger125 980,-
 • Totalpris4 615 980,-

Stor og flott eiendom med landlig beliggenhet - Tomt på 1768 kvm - Garasje med 83 kvm BRA - Hage og god parkering!

Beskrivelse

Boligen har hovedsakelig standard fra byggeår, men har fått noen oppgraderinger i ettertid. Boligen holder en herskapelig og innholdsrik atmosfære, med en stor tomt som tilfører rikelig med muligheter og "fritt" rundt seg.

Praktisk og moderne kjøkken fornyet i 2021 med med integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og micro. Kjøleskap medfølger. Kjøkkenet er innredet med en flott kjøkkenøy, som også fungerer ypperlig til spiseplass. I 2021 ble også gulvoverflater i stue og kjøkken fornyet til en moderne enstavs laminat. Vegger ble malt og tapetsert i moderne farger. Det er god plass til ønskelig møblement i rommet. Utgang til en stor og kjekk terrasse via doble terrassedører.

I hovedetasjen finnes også hovedsoverommet av svært god størrelse. Her er det montert en flott skyvedørsgarderobe. Baderommet på hovedplan er helfliset og innredet med wc, vask i seksjon, badekar og rikelig med oppbevaring. Lekker himling med downlights.

Boligens første etasje har en praktisk og familievennlig planløsning. Samtlige soverom er av en svært god størrelse, i tillegg til en kjekk stue. Tidligere var det fire soverom i etasjen, men det ene soverommets vindu vender nå inn mot utvendig bod. Stort og godt vaskerom med egen bi- inngang. Her er det også god plass til oppbevaring av yttertøy, barnevogn og annet ønskelig utstyr. Stor utvendig bod under terrasse med elektrisk port.

Stor og romslig frittstående garasje fra 2019/2020. Garasjen er innredet i to deler, men biloppstilling i ene delen, og bod/ lagring i andre. Loftet er innredet til en svært kjekk stue med parkett på gulv samt gipsede tak og vegger (oppholdsrom er ikke omsøkt/ godkjent i Karmøy kommune).

Detaljer

Boligen er over tre plan og inneholder: Første etasje: Hall, vaskerom, baderom, tre soverom hvor det ene har egen inngang, bod (opprinnelig soverom, men har nå vindu i utvendig bod) samt stue. Andre etasje: Gang, soverom, baderom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Loft: Uinnredet loft på 41 kvm målbart areal.

Frittstående garasje med innredet stue (ikke omsøkt tilbygg, trapp, innredning stue og vindu mot vest) Stor bod/ garasje under terrasse (ikke omsøkt)

Bygningsinformasjon

Fundament av betong. Yttervegger oppført i bindingsverk av tre, kledd med impregnert trepanel. Taktekking av betongstein, med sutaksplater som undertak. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

I følge Karmøy kommune foreligger det verken tegninger av enebolig eller ferdigattest. Tegningene er trolig "mistet" av kommunen når de gikk over til digitalt system, og papirer ble scannet. I matrikkeldata kan vi se at boligen fikk igangsettingstillatelse i 2004, rammetillatelse 2003 og ferdigstillelse november 2004. Det foreligger tegninger av frittstående garasje datert 2019. I tegningene er ikke tilbygg loft mot sør inntegnet(ikke godkjent), heller ikke vindu mot vest eller trapp. Selger opplyser om at bod under terrasse ikke er omsøkt i kommunen.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 og 3 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

TG2: -Utvendig: Taktekket er fra byggeår og en må forvente noe misfarging. Det er ikke brukt takpapp på hele taket, og en må derfor forvente noe misfarging på undersiden av sutaksplatene. Noe misfarging rundt pipen. Det ble registrert noe stedvis slitasje på ytterdørene, da spesielt balkongdører. Rust på hengsler, defekt vrider/lås og skade på dørblad. -Innvendig: Det meste av innvendige overflater framstår som godt vedlikeholdte. Det ble registrert noe stedvis slitasje på gulvoverflatene. Noe ujevnheter og knirk i gang. En må forvente noe misfarging og merker etter oppheng kroker på vegger. Målt høydeforskjell på mellom 10- 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheten er på to steder i stue/kjøkken over to skillevegger på 1.etasje. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. -Våtrom (Bad 2.etasje): Det er lite fall til sluk og ikke oppbygd terskel. Ukjent utførelse av tettesjikt. -Våtrom (Vaskerom): Normal slitasje på vegger. Det ble registrert merker på himling etter demontert vegg. Det er montert fliser over opprinnelige fliser. Det er ikke anbefalt å montere flere lag med fliser fordi det blir en uheldig løsning rundt sluken. Normal slitasje på sluken, men membran er klemt under opprinnelige fliser. -Våtrom (bad 1.etasje): Det er ikke anordnet fall til sluk. Det foreligger ikke dokumentasjon.

TGIU: -Våtrom (vaskerom og bad 1.etasje): Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Røropplegget er i skillevegg mellom bad og vaskerom.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 111 kvm 2. etasje: 111 kvm 3. etasje: 41 kvm Primærrom 1. etasje: 111 kvm Hall, vaskerom, bad, 3 soverom, soverom m/egen inngang, stue 2. etasje: 111 kvm Gang, soverom, bad, stue/kjøkken 3. etasje: 0 kvm Sekundærrom 3. etasje: 41 kvm Uinnredet loft

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Karmøy kommune opplyser om at dokumenter trolig har gått tapt i scanning til digital løsning. Boligen er registrert tatt i bruk i 2004. Garasje har opplyst ferdigattest i 2020.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og privat septiktank.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært kjekt og landlig til på Ferkingstad. Her er det kort avstand til både Ferkingstad skole og dagligvarebutikk. Ferkingstad byr på flotte turløyper både til sjø og i mark. Blant annet nydelige "Stavasand", "Dueglåp" og turområde i Burmavegen. Fra boligen tar det ca 10 minutter inn til både Skudeneshavn mot sør og Åkrehamn mot nord.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 4 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 125 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 615 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 780,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her annet, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk. Privat kloakkanlegg. Selger har serviceavtale med Biovac. Her blir det tatt service 2 ganger i året, med en årlig kostnad på ca. kr. 5.000,-

  Ligningsverdi

  kr 1 076 069,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.06.2023, selgers Egenerklæring datert 13.06.2023 og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230224
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.