Johan Falkbergets gate 24, 5538 HAUGESUND

Johan Falkbergets gate 24

Haugesund
Prisantydning

3 100 000,-

 • BRA209㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1973
 • Omkostninger91 320,-
 • Totalpris3 191 320,-

Godt ivaretatt enebolig på stor tomt i søre bydel. Nytt kjøkken i 2018/19. Garasje.

Visning

torsdag 19 mai

17:15-18:15

Påmelding
Beskrivelse

Underetasje: Gang , Bad , Vaskekjeller, Disprom, Kjellerstue, Bod (s-rom)

Hovedplan: Vindfang , Gang , Kjøkken , Stue , Bad , Soverom , Soverom 2, Bod (s-rom), Garasje

Uteområder: Gruslagt gårdsrom. Stor flat gressplen som hage. Opparbeidet terrasse i skifer.

Hovedplan: Vindfang med tapet på vegger og fliser på gulv.

Romslig gang/trapperom med tapet på vegger og parkett på gulv. Garderobe løsning.

Bod med tapet på vegger og parkett på gulv.

Helfliset baderom med varmekabler i gulv. Dusjkabinett baderom seksjon med dobbel servant og lagring. WC.

Soverom to med garderobe. Rommet er av god størrelse og har tapet på vegger og teppe på gulv.

Soverom tre med tapet på vegger og laminat på gulv. Garderobe løsning.

Stilig kjøkken fra 2018/2019. Kjøkkenet er i grå utførelse og er levert av Norema. Alle hvitevarene er integrerte og benkeplaten er av laminat. Malt tapet på vegger og parkett på gulv.

Stor stue med utgang til terrasse i skifer. God plass til flere sittegrupper og spisestue. Vedfyringspeis. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Kjeller: varmekabler i gulv i hele etasjen.

Gang: Malte overflater på vegger og fliser på gulv.

Stor kjellerstue med tapet på vegger og parkett på gulv. Stor vedfyringspeis.

Romslig vaskerom med utslagsvask. Betong på vegger og betong på gulv.

Baderom som ble totalrenovert i 2012/2013. Fliser på vegg og fliser på gulv. Dusj nisje, WC, servant og skap. Rør i rør varmekabler i gulv.

Soverom med tapet på vegger og teppe på gulv. Rommet er av god størrelse.

Matbod/bod. Betong på vegger og betong på gulv.

I garasje med elektrisk port garasjen er oppført noe senere enn huset. Garasjen har noe zwai i taket.

Detaljer

Velkommen til Johan Falkbergets Gate 24! En familiebolig i søre bydel av Haugesund med stor hage vendt mot sør og vest for optimale solforhold.

Huset er innholdsrikt med 2 store stuer, 3 soverom, 2 baderom, flott kjøkken fra 2018/19, vaskerom og godt med lagringsplass. Garasje. Sør/vest vendte uteområder i form av terrasse med skiferdekke.

Beliggende i søre bydel har man nærhet til det meste på Haugalandet. ca 3 minutter i bil til Norheim, 5 minutter til Haugesund sentrum og ca 5 minutter til Raglamyr.

Husk påmelding til visning! Velkommen!

Bruksareal per etasje

Underetasje: 87 kvm Hovedplan: 122 kvm

Bygningsinformasjon

Stue i underetasje er ikke omsøkt/godkjent innredet for rom for varig opphold.

Fra takstmann: Enebolig oppført i 1973. Oppført på grunnmur i betongstein, betonggulv. Yttervegger ovenpå grunnmur i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskillere i tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med betongtakstein fra byggeåret. Tilstanden på boligen fremstår som generelt god, alder tatt i betraktning. Det må allikevel påregnes normalt vedlikehold, men også enkelte oppgraderinger.

TG3:

Våtrom, Generell, Vaskekjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom, Generell, Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Primærrom

Underetasje: Gang, bad, vaskekjeller, disprom og kjellerstue. Hovedplan: Vindfang, gang, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.06.1976

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i søre bydel har man nærhet til det meste på Haugalandet. ca 3 minutter i bil til Norheim, 5 minutter til Haugesund sentrum og ca 5 minutter til Raglamyr.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 100 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 77 500,-
  • kr 91 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 191 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 134,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 981,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 758 045,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 11.05.2022 og selgers Egenerklæring datert 03.05.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00082
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.