Kalvatræhagen 8D

Kopervik
Prisantydning

1 450 000,-

Solgt
 • BRA64㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår2003
 • Omkostninger49 980,-
 • Totalpris1 499 980,-

Lettstelt og kjekt enderekkehus over to plan - Utvendig bod - Sentral beliggenhet!

Beskrivelse

Boligen holder hovedsakelig standard fra byggeår, og enkelte oppgraderinger må forventes.

 • Boligen har to soverom i første etasje, hvor det er direkte utgang til uteområdet fra hovedsoverom.
 • Baderommet er i lys utførelse og inneholder wc, vask i seksjon samt dusjhjørne. Badet er helfliset og har varmekabler i gulv.
 • Stue og kjøkken er i åpen løsning, og det er god plass til både spisebord samt sofagruppe. Stuen har ekstra takhøyde og store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp. Det er også anordnet kontor i stuen, dette rommet kan også benyttes som bod og øvrig oppbevaring om ønskelig. Stue og kjøkken er malt i moderne farger.
Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Gang, vaskerom, bad samt to soverom. Andre etasje: Stue og kjøkken i åpen løsning. Utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Bolig med grunnmur av betong. Veggene er oppført i bindingsverkkonstruksjon fra byggeår. Fasade kledd med stående bordkledning og malte kryssfinerplater. Takkonstruksjon av tre. Utført som pulttak. Tekket med betongtakstein. Vinduer og dører av tre. Isolerglass. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger. I tegningene kan vi se at vaskerom i første etasje er godkjent som bod. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen. Megler har ikke mottatt tegninger av utvendig bod. Denne er trolig ikke byggemeldt.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det ble registrert mye mose i renne mot nord. - Det er ikke støpt gulv i boden. Det ble registrert noe fuktighet i tak i bod, - Det er hull i dørbladet til ett soverom. Den samme døren tar i terskelen. - Avtrekksviften er defekt. Når viften skrus på høres det gnistre lyd fra ventilatoren. - Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det mangler lokk over tilkoblingspunktet til tanken. Direkte berøringsfare. - Brannslukningsapparat av eldre dato. TG2: - Det ble registrert lav avstand mellom kledning og terrenget. Det ble registrert påbegynnende råteskade på platekledning. - Det ble registrert slitasje på entrèdøren. Det er rustdannelse på hengsler på boddøren. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Rekkverket gliper i en skjøt. Det er noen merker i trinn, men ikke utover normal bruksslitasje alder tatt i betraktning. - Bad: Det ble registrert ufagmessig utførelse av fliser. Det er for store horisontale sprang mellom flisene. Elastiske fuger er store og ujevne. Det er skader på fuger mellom flisene og flere steder. Det mangler en flis, og en annen flis er løs. Det er dør av tre i dusjens våtsone. Dørlist har malingsflass. Elastisk fuge er ujevn og har store sprekkdannelser. Noe misfarging. Det kan ikke konstanteres synlig bruk av membran på våtrommet. Det er skade på toalettet, lite trykk i vasken. Det er skate på tettelist i bunn at glassdøren. Det ble registrert manglende avtrekk via ventil i taket. - Vaskerom: Det mangler deksel over hull i veggen. Overflatene har noe slitasje. - Ett soverom mangler veggventil. Det samme soverommet mangler selve ventilen i overkant av vinduet. - Varmepumpe: Det er noe rustdannelse på utvendig del av varmepumpen. - Det anbefales kontroll av det elektriske anlegget. - Forstøtningsmur fremstår noe uryddig lagt. Spesielt mot sør.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg, boligblokk på to etasjer.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmepumpe i stue/ kjøkken. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger sentralt og attraktivt til i Kopervik. Fra eiendommen er det kort avstand til skole, barnehage, idrettsanlegg, flere butikker og Kopervik sentrum.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  • kr 1 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 49 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 499 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 128,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her avløp, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 359 600,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Fellesareal klippes av boligene etter ordning.

  Eiendommen har 1/7 realsameie av gnr. 64, bnr. 1394 som utgjør parkeringsplass og lekeplass. Boligtunet har ingen faste felleskostnader og har begrenset organisering.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  01.11.2022 og selgers Egenerklæring datert 03.11.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. des. 2022

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220009
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.