Karmsundgata 10 E, 5529 HAUGESUND

Karmsundgata 10 E

Haugesund
Prisantydning

890 000,-

 • BRA74㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår1954
 • Omkostninger8 853,-
 • Totalpris1 332 915,-
 • Felles/mnd3 486,-

3-roms leilighet med gjesterom på loft. Original retrostil - oppussingsobjekt. Nytt bad (2013). Solrik terrasse.

Visning

torsdag 22 april

16:00-17:00

Påmelding
Beskrivelse
 1. etasje: Gang, bad, kjøkken, stue og soverom x 2 stk. Loft: Gjesterom, bod x 2 stk. Kjeller: Bod x 2 stk. I tillegg fellesrom.

Leilighet i firemannsbolig. Bygget er oppgradert senere år i regi av borettslaget, bl.a. taktekking, vinduer og maling av fasader.

Styret har i rundskriv tidligere informert om at er mye rotter i området. Det er observert en eller noen få rotter i dette bygget og Anticimex har iverksatt sanering. Det er ikke gjort nye observasjoner.

Leiligheten har fått bad renovert i 2013, men fremstår for øvrig som en eldre leilighet med behov for oppgradering. Oppgradering av kjøkken og overflater for øvrig må derfor forventes. Se vedlagte våtromsrapport for mer informasjon.

Detaljer

Andelsleilighet med fri og sørvendt beliggenhet tilbaketrukket fra Karmsundgata. Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder gang med dørtelefon og garderobe. Helfliset bad (2013) med varmekabler. Tiltalende dusjhjørne, vegghengt WC, servant og opplegg vaskemaskin. Downlights. Kjøkken med eldre innredning og stålbeslag med vask. Stue med kamin og utgang sørvendt terrasse. 2 gode soverom med garderobeskap. I tillegg gjesterom /hjemmekontor + boder på loft. Altibox inkludert. El-skap med automatsikringer. Boder og varmtvannsbereder i kjeller.

Bygget er oppgradert av borettslaget senere år, bl.a. fasader, tak og vinduer. Sykkelparkering og avfallsstasjon under tak.

Rolig beliggenhet med friområde like foran boligen. Fritt utsyn fra terrasse. Kort avstand til barnehage, skole, butikker, kollektiv transport og Haugesund sentrum.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 66 m2. Loft: 8 m2.
Bygningsinformasjon

Firemannsboligen er trolig oppført i bindingsverk i tre med grunnmur i betong. Taket er tekket med panner og det er hovedsakelig doble vinduer.

Primærrom

Gang, bad, kjøkken, stue og soverom x 2 stk.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.12.1954

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Kamin i stue, forøvrig elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Rolig beliggenhet med friområde like foran boligen. Fritt utsyn fra terrasse. Kort avstand til barnehage, skole, butikker, kollektiv transport og Haugesund sentrum.

  Adkomst

  Fra Karmsundgata tar du inn ved Haugaland Kraft ( Haukelivegen ) mot Salhusvegen. Ta så andre vei til høyre (Kopervikgata), ta så første vei til høyre inn Skudenesgata. Følg denne veien til parkeringsplass og Karmsundgata 10 E ligger rett frem.

  Regulering

  Ligger i område regulert til boligformål iht RL744D - Søndre bydel II og III. Bestemmelser og reguleringsplan som også viser regulering av Karmsundgata kan fås hos megler.

  • kr 890 000,- (Prisantydning)
  • 434 062,- andel fellesgjeld pr. dato 23. nov. 2020
  • 1 324 062,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 593,-
  • kr 8 853,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 332 915,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 486,- Kommunale avgifter, renovasjon, husforsikring, renter/avdrag andel fellesgjeld, forretningsførsel. Kollektivt tilknyttet Altibox. Trappevask og plenklipp utføres på dugnad. På årsmøte 2019 ble følgende vedtatt: Håvåsbygg borettslag vedtar mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Styret får fullmakt til å inngå nødvendige avtaler. På årsmøte 2020 ble sak vedr nye garasjer i forbindelse med utvidelse av Karmsundgata tatt til orientering.

  Ligningsverdi

  Ny eier må påregne at ligningsverdien ved bruk som primærbolig vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Opplyst av BATE: Frittstående borettslag på 48 boliger fordelt i 4 mannsboliger fra 1953. Parkering ellers på oppmerket fellesareal ute. 12 leiligheter har parkering i carport, disse administreres av styret. Medlem av sikringsordning i Klare Finans AS.

  For eiere i frittstående borettslag er det ikke krav om medlemskap i Bate. Bate fordeler felleskostnadene mellom selger og kjøper. Det er vedtektsbestemt intern forkjøpsrett for medlemmer av Håvåsbygg Borettslag, konferer megler. Medlemsfrist 5 (20) dager. Gebyr til borettslaget for benyttet forkjøpsrett kr 7.325,- belastes kjøper. Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Konferer megler ang. regler for dyrehold. Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 12137794371, Dnb Nor Bank ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 23.11.2020: 1.7% pa. Antall terminer til innfrielse: 133 Saldo per 23.11.2020: 19 380 002 Andel av saldo: 434 062 Første termin/første avdrag: 01.07.2019 ( siste termin 01.01.2054 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 30.11.2020 og selgers Egenerklæring datert 23.11.2020, samt vedtekter og ordensregler. Megler har fra borettslaget innhentet innkalling og protokoll fra generalforsamling, årsregnskap og -melding, info om sikringsordning mv. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med informasjonen. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. apr. 2021

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-20-00398
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.