Karmsundgata 10 E, 5529 HAUGESUND

Karmsundgata 10 E

Haugesund
Prisantydning

1 350 000,-

 • BRA74㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår1954
 • Omkostninger9 257,-
 • Totalpris1 689 392,-
 • Felles/mnd3 036,-

Rossabø - tiltalende 3-roms med 2 solrike balkonger og gjesterom/hjemmekontor på loftet. Lav husleie.

Beskrivelse
 1. etasje: Gang, bad, kjøkken, stue og soverom x 2 stk. Loft: Gjesterom, bod. Kjeller: Bod x 2 stk. I tillegg fellesrom.

Leilighet i firemannsbolig. Bygget er oppgradert senere år i regi av borettslaget, bl.a. taktekking, vinduer og maling av fasader.

Styret har i rundskriv tidligere informert om at er mye rotter i området. Det er observert en eller noen få rotter i dette bygget og Anticimex har iverksatt sanering. Det er ikke gjort nye observasjoner.

Oppsummering takstmann: Leiligheten fremstår som vesentlig nyere enn hva byggeår tilsier. Bad og kjøkken er oppgradert. Når bad ble oppgradert ble det også lagt opp rør i rør system. Leiligheten må allikevel ikke forveksles med dagens standard og byggeskikk. Alder tilsier generelt at noe vedlikehold/ oppgradering må forventes også i årene fremover. Det er ikke målt unaturlig fukt på befaring, men noe naturlig i dusjen. Kabinett anbefales generelt her i alle bad som er eldre enn 10 år. Se forøvrig vedlagte egenerklæring og våtromsrapport.

Detaljer

Andelsleilighet med fri og sørvendt beliggenhet tilbaketrukket fra Karmsundgata. 2 solrike altaner. Leiligheten ligger i 2. etasje og er holdt i moderne farger. inneholder gang med dørtelefon. Uvidet og helfliset bad med varmekabler, glassbyggerstein. seksjon med heldekkende vask. Vegghengt WC. Downlights. Pent IKEA-kjøkken med spiseplass, hvitevarer og godt med benke-/skapplass. Stue med vedovn og utgang sørvendt terrasse. 2 gode soverom med garderobe, hvorav 1 med utgang balkong mot vest. I tillegg gjesterom /hjemmekontor + bod på loft. Altibox inkludert. El-skap med automatsikringer. Rør-i-rør. Boder, varmtvannsbereder og opplegg vaskemaskin i kjeller.

Bygget er oppgradert senere år i regi av borettslaget, bl.a. taktekking, vinduer og maling av fasader. Sykkelparkering og avfallsstasjon under tak.

Rolig beliggenhet med friområde like foran boligen. Fritt utsyn fra terrasse. Kort avstand til barnehage, skole, butikker, kirke, busstransport og Haugesund sentrum.

Selger opplyser om følgende kvaliteter: Sol hele dagen på balkong mot sør og kvedssol på balkong mot vest. Lavt forbruk av strøm, vedovn varmer godt. God støydemping i gulv i stue, og også ellers lite lytt fra naboer. Nymalte rom, nytt vindu, terrassedør og gulv på soverom. Byttet hovedsikring til 32 Amp. Dokumentasjon rør og elektro mv kan fremlegges. Veldrevet borettslag som sørger for godt utvendig vedlikehold og som raskt fikser opp om det er noe gir trygghet. Gode naboer. Flott uthus for kildesortering av boss og med plass til sykler mv. Borettslaget har planer om å legge til rette for lading el-bil.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 66 m2 Loft: 7 m2
Bygningsinformasjon

Firemannsboligen er trolig oppført i bindingsverk i tre med grunnmur i betong. Taket er tekket med panner og det er hovedsakelig doble vinduer.

Primærrom

Gang, bad, kjøkken, soverom x 2 stk og stue. Gjesterom/hjemmekontor på loftet.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.12.1954

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stue, forøvrig elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Rolig beliggenhet med friområde like foran boligen. Fritt utsyn fra terrasse. Kort avstand til barnehage, skole, butikker, kollektiv transport og Haugesund sentrum.

  Adkomst

  Fra Karmsundgata tar du inn ved Haugaland Kraft ( Haukelivegen ) mot Salhusvegen. Ta så andre vei til høyre (Kopervikgata), ta så første vei til høyre inn Skudenesgata. Følg denne veien til parkeringsplass og Karmsundgata 10 E ligger rett frem.

  Regulering

  Ligger i område regulert til boligformål iht RL744D - Søndre bydel II og III. Bestemmelser og reguleringsplan som også viser regulering av Karmsundgata kan fås hos megler.

  • kr 1 350 000,- (Prisantydning)
  • 330 135,- andel fellesgjeld pr. dato 15. des. 2020
  • 1 680 135,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 4 300,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 747,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • kr 9 257,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 689 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 036,- Kommunale avgifter, renovasjon, husforsikring, renter/avdrag andel fellesgjeld, forretningsførsel. Kollektivt tilknyttet Altibox. Trappevask og plenklipp utføres på dugnad. På årsmøte 2019 ble følgende vedtatt: Håvåsbygg borettslag vedtar mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Styret får fullmakt til å inngå nødvendige avtaler. På årsmøte 2020 ble sak vedr nye garasjer i forbindelse med utvidelse av Karmsundgata tatt til orientering.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 402 756,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av selger.

 • Diverse

  Frittstående komfyr, oppvaskmaskin, kjøle-/fryseskap kan medfølge. Det gies av selger ingen garanti på disse.

  Enkelte bilder er møblert digitalt og gjenspeiler ikke eksakt møblerbarhet.

  Opplyst av BATE: Frittstående borettslag på 48 boliger fordelt i 4 mannsboliger fra 1953. Parkering ellers på oppmerket fellesareal ute. 12 leiligheter har parkering i carport, disse administreres av styret. Medlem av sikringsordning i Klare Finans AS.

  For eiere i frittstående borettslag er det ikke krav om medlemskap i Bate. Bate fordeler felleskostnadene mellom selger og kjøper. Det er vedtektsbestemt intern forkjøpsrett for medlemmer av Håvåsbygg Borettslag, konferer megler. Medlemsfrist 5 (20) dager. Gebyr til borettslaget for benyttet forkjøpsrett kr 7.325,- belastes kjøper. Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Konferer megler ang. regler for dyrehold. Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 12137794371, Dnb Nor Bank ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 15.12.2020: 1.7% pa. Antall terminer til innfrielse: 133 Saldo per 15.12.2020: 19 380 002 Andel av saldo: 330 135 Første termin/første avdrag: 01.07.2019 ( siste termin 01.01.2054 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 18.12.2020 og selgers Egenerklæring datert 04.01.2021, samt vedtekter og ordensregler. Megler har fra borettslaget innhentet innkalling og protokoll fra generalforsamling, årsregnskap og -melding, info om sikringsordning mv. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med informasjonen. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 20. jan. 2021

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 1-20-00414
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.