Kirkegata 192

Haugesund
Prisantydning

2 290 000,-

 • BRA137㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1913
 • Omkostninger70 980,-
 • Totalpris2 360 980,-
 • Felles/mnd500,-

Sjelden toppleilighet over to plan i urbane omgivelser m/parkering

Beskrivelse

Boligen er bygget i tidlig på 1900-tallet og har normal slitasje ut fra alderen, normal utskiftning og vedlikehold må påregnes. Det er utført noe modernisering og utskiftning etter byggeår slik som maling av innvendige overflater og listverk, skiftet gulv på hovedsoverom, stue og kjøkken. Bad ble renovert i 2009 med nytt dusjhjørne og vegghengt toaletter og baderomsinnredning. Loftet ble også innredet i 2009 hvor også det elektriske ble skiftet ut. For øvrig vises til beskrivelser og tilstandsvurderinger for de enkelte rom og bygningsdeler.

Lydisolert mellom leilighetene og næringslokalet på grunnplan som er frisørsalong.

I forbindelse med godkjenning av fasadeendring i 1998 (revidert i 2012) ble det utført noe som for megler ser ut som brannprosjektering av bygget. Vedlagt salgsoppgaven.

Mulighet for fiber fra Haugaland Kraft.

Det er en del nyere vinduer i stue, takvinduer i gangen og på loftet og det ene soverommet i hovedetasjen. De øvrige vinduene er nymalte med karmer og lister. Ytterdøra til gata ble også skiftet i 2020.

Østlig vendt balkong med utgang fra bad i andre etasje.

D.A.R Bygg AS malte huset i 2020.

Alt elektroarbeid i forbindelse med renoveringen ble utført av Bjelland Elektro AS.

Alt rørarbeid i forbindelse med renovering av alle bad / kjøkken ble utført av Tindeland Rør AS.

Mestro Entreprenør AS hadde totalentreprisen på renovering av hele eiendommen i 2008/2009.

Byggeår er uvisst. Det er blitt opplyst 1913 ved tidligere salg.

Detaljer

Felles inngang fra Tuhauggata på bakkeplan. Trapp opp til gang med eikeparkett. Her er nyere strømskap og Altibox tilkobling.

Stort flislagt bad med varmekabler, vegghengt toalett, nyere varmtvannsbereder, rør-i-rør skap, dusjkabinett, servant med dobbelt underskap og to speilskap. Utgang til østlig luftebalkong.

To soverom med eikeparkett.

Stue/kjøkken med delvis åpen løsning. Fint buet hjørne mot nord/øst med mange vinduer som gir godt lys i leiligheten og god utsikt her fra toppetasjen. Varmepumpe. Kjøkkenet ble skiftet under oppgraderingen i 2008-2009 og er i hvit høyglans. Halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate med FiboTrespo plater mellom innredningene. Ny stekeovn og keramisk koketopp (2022), int. kjøleskap/frys der kjøleskaps-delen er ødelagt, mens fryseren virker. Det medfølger et nytt (2022) frittstående kjøleskap i tillegg. Medfølger også oppvaskmaskin.

Loft: Trapp m/nyere takvindu opp til gang med nyere takvindu, eikeparkett og malte gipsvegger. Gangen har åpen løsning inn til kontoravdeling hvor det er mulighet å ha to delvis separerte kontor.

Flislagtbad med varmekabler på gulv, vegghengt toalett, servant med underskap, speil med spotter over og dusj i hjørne.

To doble soverom med eikeparkett og malte vegger. Soverommene er ikke godkjente. Mangler bl.a. rømningsvei.

Bod: Utvendig bod rett ved parkeringsplassen. Gulv i betong, yttervegger og tak er også oppført med bindingsverk i betong med liggende trekledning som utvendig overflate.

Bygningsinformasjon

Oppført i bindingsverk av tre. Det er støpte vegger i kjeller. Det er liggende kledning som er utvendig overflate som er malt. Taket er tekket med grå takstein.

Innredning av soverom og bad på loft er ikke omsøkt eller godkjent i kommunen. På tegninger viser planløsningen på loftet, gang, wc, kott og disponible rom / boder. Etasjen mangler rømningsvei. Selger har tenkt på takvinduet i trappa som mulighet for å lage rømningsvei fra loftsetasjen for å eventuelt få godkjent rom for varig opphold på loftet. Brannstige er på de godkjente tegningene inntegnet fra balkongen.

I tilstandsrapport fra takstmann, som er vedlagt salgsoppgaven i sin helhet, fremkommer følgende TG3 avvik: - Balkonger med høyde over 2 meter skal ha rekkverk med en høyde på min. 90 cm. for tilstrekkelig sikring. Dette gjelder også rekkverk tilhørende innvendig trapp og rekkverk, se her tilleggsopplysninger på slutten av rapporten. Deler av rekkverket er målt til 68 cm. fra dekket på balkongen. Kostnadsestimat mellom kr. 0 - 10 000,-.

Av TG2 avvik som fremheves i vedlagt rapport nevnes: - Yttervegger: TG2 settes på bakgrunn i alder på ytterkledningen samt oppsprekking og tilstand på ytterkledningens utvendige overflater. - Vinduer og ytterdører: TG2 settes på bakgrunn av alder på de vinduer og ytterdører som er av eldre dato. - Bad 3. etasje vegger og himling: TG2 settes med bakgrunn i alder på badets himling og vegger samt med noe sprekker, risser og merker. Noe vedlikehold kan påregnes. - Bad 3. etasje Membran, tettesjiktet og sluk: TG2 settes på bakgrunn alder samt manglende samsvarserklæring og dokumentasjon på arbeid. - Bad loft Overflate gulv: TG2 settes på bakgrunn ikke tilfredsstillende høyde fra topp gulvsluk til topp membran ved dør, samt samsvarserklæring er ikke vist. - Bad loft Membran, tettesjiktet og sluk: TG2 settes på bakgrunn av alder på membran samt manglende samsvarserklæring og dokumentasjon på arbeid.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 2. etasje: 2 kvm Entrè. 3. etasje: 105 kvm Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. 4. etasje: 30 kvm Gang, bad og 2 soverom. Primærrom 2. etasje: 2 kvm Entrè. 3. etasje: 105 kvm Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. 4. etasje: 30 kvm Gang, bad og 2 soverom. Sekundærrom 1. etasje: 6 kvm Utvendig bod.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra byggeåret. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

21.11.2013 ble det utstedt ferdigattest for tilbygget bod og bruksendring til bolig for 2. og 3. etasje i bygget. Merk at loftsetasjen ikke ble bruksendret og ikke er godkjent til rom for varig opphold. I følge selger ble ikke dette gjort den gangen fordi loftet kunne ikke godkjennes før det var etablert sikker rømningsvei. Det mangler fortsatt. Kjøper overtar risiko ved dette, som kan blant annet være pålegg om tilbakeføring til godkjent bruk.

Det medfulgte krav i ferdigattesten om at bygningen skulle få skilt med husnummer - det ble utført. Det medfulgte krav om at det skulle installeres vannmåler - det ble utført.

Adgang til utleie

Kan fritt leies ut, eller ikke, helt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt vann og avløp i Kirkegata.

Oppvarming

Varmepumpe og elektrisk varmekabler og panelovner. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i sentrum i gangavstand til alle fasiliteter og servicetilbud.

  Adkomst

  Inngang til leiligheten i første etasje ligger mot Tuhauggata.

  Regulering

  Kommunedelplan RL1700 for Haugesund sentrum 2022. Eiendommen ligger innenfor område for hensynsone for bevaring kulturmiljø ihht sentrumsplanen som gjelder her. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.

  Tomta er regulert som område med Brann-/eksplosjonsfare (trolig pga veiene med tilhørende infrastruktur).

  • kr 2 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,
  • kr 70 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 360 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 500,- Forsikringer og vedlikeholdsfond.

  Kommunale utgifter

  kr 13 804,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I følge selger så er denne avgift for 2021 misvisende. Nåværende eier har betalt eiendomsskatt for sekundærbolig, og dersom ny eier ønsker leilighet benyttet til primærbolig vil denne skatt endres. Vannavgift fordeles , i følge selger, etter fordelingsnøkkel mellom de 3 seksjonene. Hvorav denne seksjon betaler 25%.

  Ligningsverdi

  kr 633 613,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Eierskifterapport fra takstmann datert 22.11.2022, egenerklæring fra selger datert 18.11.22, seksjoneringstegninger og godkjent byggetegninger.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 3. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220054
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.