Kirkegata 201

Haugesund
Prisantydning

890 000,-

 • BRA61㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår2020
 • Omkostninger6 960,-
 • Totalpris2 713 460,-
 • Felles/mnd7 330,-

Haugesund - Nyere (2020) og flott 2-roms leilighet -Kan omgjøres til en 3-roms - Ingen dok.avgift!

Beskrivelse

Det første som møter oss, er leilighetens romslige entré. Her er det god plass til oppbevaring av sko og yttertøy.

Innvendig er alle overflater malte. Parkett på gulv og eikelister. Hvitmalt listverk på dører, vinduer er listefrie.

Stue og kjøkken er utformet i en åpen løsning. Flott hvit kjøkkeninnredning med downlights under overskap. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap.

Stuen er i god størrelse og her er det god plass til både dagligstue og tv-stue. Overflater er malt i moderne farger. Varmepumpe sørger for god oppvarming. Det skal være mulig å sette opp en lettvegg for å få etablert soverom nr.2. Terrassedør ut til balkong. Det er også montert porttelefon for en sømløs mottakelse av gjester.

Helfliset bad med varmekabler i gulv. Vegghengt toalett, dusjnisje, vask i seksjon, opplegg til vaskemaskin (40cm versjon) og downlights i taket.

Soverom i god størrelse med direkte tilkomst til bad. To stk garderobeskap.

Teknisk rom/bod med VVs, villavent system, rør-i-rør fordeler skap og sikringsskap. Det er i tillegg en bod i kjelleren.

Detaljer

Leiligheten er innredet over 1 etasje og inneholder gang, bad, soverom, stue/kjøkken og vaskerom.

Det er i tillegg tilhørende bod på ca.5kvm.

Leiligheten er originalt inntegnet med to soverom og kan også i dag fint omgjøres til en 3-roms.

Bygningsinformasjon

Bygaarden består av to leilighetsbygg med 28 boenheter. Bygget er oppført i betong konstruksjon med fasade er reisverk med fasade i murpuss og tre kledning. Balkong har oljet terrassebord.

Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport:

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Innvendig - Overflater: Overflater er generelt i normal god stand, men det er registrert mindre skade i karm på soverom. Det er en del skruer mm etter innbo, men dette anses som naturlig.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Dokumentasjon er ikke fremlagt. Sluk er nærmere vegg enn 30cm.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Våtrom - Overflater gulv - bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. TG pga gulv på bad er generelt flatt (Kun fall i dusjen og dette er litt svakt).

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.06.2020. Se pkt "Bygningsinformasjon" for utfyllende informasjon vedr ferdigattest.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler eller se vedlagte vedtekter.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Bygaarden legger til rette for at du kan utnytte alt byen har å by på til det fulle. Med en leilighet midt i Haugesund sentrum er det enkelt å ta beina fatt når du skal ut på restaurant, Edda Kino, biblioteket eller Byparken for en spasertur. Nærområdet oppleves som rolig og stille med lite trafikk og frisk sjøluft.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen på Flotmyr, ta Tuhauggata 200 meter vestover og du har Bygaarden på høyre side. Med bil tar du neste gate - Skåregata - til høyre, så høyre og høyre igjen så står du rett utenfor.

  Regulering

  Ligger i område regulert til boligformål iht RL1768. Plan og bestemmelser kan fås hos megler.

  • kr 890 000,- (Prisantydning)
  • 1 816 500,- andel fellesgjeld pr. dato 17. mar. 2023
  • 2 706 500,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 6 960,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 713 460,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 7 330,- Inkluderer husforsikring, renter av andel fellesgjeld, forretningsførsel, løpende drift/vedlikehold av bygg og utearealer, renovasjon. Kollektivt tilknyttet Altibox. Kommunale avgifter, foruten vann og avløp som sendes ut til den enkelte beboer hvert kvartal, og må ved salg avregnes mellom selger og kjøper.Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 12.12.2028 utgjøre en økning i felleskostnader på ca. kr. 5.077,- per måned for denne boligen.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Den Norske Stats Husbank Annuitetslån Saldo pr. 17.03.2023: 55.695.500,- Andel av saldo: kr. 1.816.500,- Neste avdrag: 12.12.2028 Siste termin 12.04.2050 Avdragsfritt til 12.12.28. Det finnes IN-ordning i borettslaget.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 28.03.2023 og selgers Egenerklæring datert 13.03.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230112
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.