Kirkegata 212, 5525 HAUGESUND

Kirkegata 212

Haugesund
Prisantydning

2 990 000,-

 • BRA77㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår2008
 • Omkostninger84 670,-
 • Totalpris3 074 670,-
 • Felles/mnd3 148,-

Visning 24.01 - Toppleilighet i Byparken terrasse med flott utsikt mot havet i vest – Heis – Parkering i garasjeanlegg!

Beskrivelse

Leiligheten er innredet over 1 etasje og inneholder gang, stue, kjøkken, bad, soverom og vaskerom.

I tillegg kommer det bod ved parkeringsplass i lukket garasje. Boden er på ca. 6kvm.

Denne leiligheten har det meste du ønsker deg i en sentrumsleilighet. Her er det adkomst via heis og parkering i lukket anlegg i underetasjen av bygget. Leiligheten holder en god standard fra byggeår 2008 og er innredet i lyse og tidsriktige farger og har parkett i gulv.

Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong som er fliselagt og som har god plass til sittegruppe. Her har en god oversikt over sentrum, tretoppene i byparken og havet.

I stuen er det god plass til større sittegruppe. Store vindusflater mot vest gir gode lysforhold og flott utsyn fra hele stuen. God standard med parkett i oppholdsrom.

Flott Schmidt kjøkken, godt med skap- og benkeplass. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap medfølger handelen. Her har en god plass til spisebord.

Helfliset bad med nye fliser og varmekabler i gulv. Vegghengt toalett, dusjnisje og vask i hvit innredning.

Leiligheten har separat vaskerom med fliser på gulv, VVS og opplegg til vaskemaskin. Rør-i-rør fordelerskap. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger handelen.

Leiligheten har et stort soverom med godt med skapplass.

Oppsummering tilstandsrapport: TG3 - Branntekniske forhold: Leiligheten fremstår i normal stand byggteknisk. Det er sprinkel anlegg i alle rom, men det mangler røykvarsler på befaring. Det ble i 2010 krav til at røykvarslere skal være tilkoblet strømnett og ha batteri. Det er derfor TG3 på de fleste bygg.

Bruksareal per etasje

77

Bygningsinformasjon

Leilighetskompleks trolig oppført i betong med flat takkonstruksjon. Doble vinduer.

Primærrom

Gang, stue, kjøkken, bad, soverom og vaskerom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.02.2010 vedr. nytt bygg - leiligheter i 5 etg.

Det foreligger også ferdigattest datert 26.09.2012 vedr. rampe på fortau.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentrumskjernen av Haugesund - meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt sentrum har å by på.

  Her ligger alt til rette for en urban tilværelse i sentrum med tilgang til alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen.

  • kr 2 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 8 500,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 74 750,-
  • kr 84 670,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 074 670,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 148,- Opplyste månedlige felleskostnader fordeler seg på; Fellesutgifter (kommunale avgifter, forsikring mm.): kr.1.476,- Sparing fremtidig vedlikehold kr.1.144, Trappevask kr.149,-, Kabel-TV kr.379,-Kollektivt tilknyttet Haugaland Kraft med Altibox TV, PVR tjeneste og internett. Sameie har vedlikeholdssystemet "HAUBO VLP" Sameiet har HMS-løsningen "HAUBO HMS".Det ble i årsmøte 21.04.21 vedtatt låneopptak kr 670.000,- til rehabilitering av 4. etasje og felles ganger. Låneopptaket vil skje når faktura for utført arbeid foreligger. Det er ikke bestemt om felleskostnadene vil øke som følge av låneopptaket pr. dags dato.

  Kommunale utgifter

  kr 6 522,- pr. 2020. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann/avløp og eiendomsskatt.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 509 754,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Alle hvitevarer medfølger salget. Det gis av selger ingen garanti.

  Kjøper er gjort kjent med at eiendommen selges på vegne av dødsbo og at selger er arvinger. Kjøper er dermed innforstått med at selger har begrenset kunnskap om eiendommen generelt.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 01.12.2021 og selgers Egenerklæring datert 17.11.2021. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. jan. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-21-00214
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.