Klæhaugvegen 14

Karmøy
Prisantydning

3 190 000,-

Solgt
 • BRA92㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1986
 • Omkostninger89 580,-
 • Totalpris3 279 580,-
 • Felles/mnd2 108,-

Svært lekker leilighet midt i sentrum av Åkrehamn - Garasjeplass - Heis - Kjekk terrasse!

Beskrivelse

Leiligheten holder gjennomgående bra standard og fremstår som lekkert innredet. Etter overtagelse av dagens eier er det utført flere oppgraderende tiltak. Blant annet lagt nye gulvoverflater av korkvinyl i de fleste rom, tapetsert de fleste vegger samt pusset opp baderom med fliser på gulv, plater på vegger samt nytt møblement.

Leiligheten har et romslig kjøkken med god skap- og benkeplass. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Stor og trivelig stue med utgang til en kjekk terrasse. Stuen plass til både spisegruppe, sofa-avdeling og øvrig møblement. Rommet har lyse overflater, og de store vindusflatene bidrar til godt med naturlig lysinnslipp. Utvendig solskjerming. Nåværende eier har også montert praktisk innredning i bod, slik at boden kan benyttes til grovkjøkken/ oppbevaring av utstyr.

Baderommet fremstår som tidløst og moderne pusset opp. Her er det grå fliser på gulv samt hvite baderomsplater på vegger. Badet er innredet med vegghengt toalett, dobbel vask i seksjon samt dusjkabinett. Det er montert ekstra høyskap i samme stil som seksjon for oppbevaring. På vaskerommet er det montert en praktisk innredning med utslagsvask og benkeplate. Gode muligheter for oppbevaring i skap.

Leiligheten har to soverom mot øst, og det er montert skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet. Det er også montert skyvedørsgarderobe med speilfront i gang.

Detaljer

Leiligheten inneholder: Gang, to soverom, bod, bad, vaskerom samt stue og kjøkken i åpen løsning.

Felles oppholdsrom og bad for beboerne i bygget.

Bygningsinformasjon

Etasjeskille av betong. Vinduer med karmer av tre, isolerglass. Vinduene mot øst er fornyet og vinduene mot vest skal fornyes. Terrasse med utgang fra stue/ kjøkken. Gulvet er tekket med sarnafilbelegg. Dekke med malte terrassebord. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av bygget datert 1986 og tegninger av fasadeendring datert 2014.

Følgende momenter har fått TG2 i tilstandsrapporten: TG2: - Vinduer: Noe slitasje på vinduene mot vest. - Bad: Det er ikke anordnet fall til sluken - Vaskerom: En må forvente noe slitasje på tapet (våtromstapet), det er påvist sprekker i fliser og det er ikke anordnet fall til sluken
-Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. -Det anbefales kontroll av elektrisk anlegg hvert 5. år

Primærrom

Leilighet Bruksareal 3. etasje: 92 kvm Primærrom 3. etasje: 87 kvm Gang, 2 soverom, bad, vaskerom, stue/kjøkken Sekundærrom 3. etasje: 5 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på seksjonering boligformål datert 1998. Det foreligger ferdigattest på fasadeendring datert 29.09.2015.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet med godkjenning av styret.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Varmekabler i gulv i stue, kjøkken, gang og bad.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger sentralt til i krossen, midt i hjertet av Åkrehamn. Her kan man nyte hverdagen med gåavstand til alt man skulle trenge, deriblant skole, barnehage, butikker, idrettsanlegg, flotte turomgivelser både i marka og åkrasanden, og resten av byens fasiliteter.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til sentrumsformål samt delareal kjørevei, felles parkeringsplass, bolig/ forretning/ kontor samt torg. Det er planlagt nytt torg i Åkrehamn, og området utenfor leiligheten vil dermed få seg et stort positivt løft. Se Karmøy kommune sin nettside for planene for Torget: https://www.karmoy.kommune.no/nye-planer-for-torget-i-akrehamn/

  • kr 3 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 89 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 279 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 108,- vask fellesareal, strøm fellesareal, felles bygningsforsikring, avsetning til vedlikehold, nedbetaling av fellesgjeld og drift. Kostnadene dekker også betjening av total fellesgjeld i sameiet på kr. 829.257,-. Det gjenstår 9 år av nedbetalingstiden.

  Kommunale utgifter

  kr 11 429,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 189 184,- for 2021 Formuesverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Tilfluktsrom i garasjeanlegg er inndelt i boder tilhørende beboerne. Dette er ikke omsøkt i kommunen og er utført på eget initiativ. Inndeling av bodene er avtalt i sameiet og megler har ikke dokumentasjon på dette.

  Det er planlagt å fornye vinduer mot vest.

  Det er lagt inn fiber fra Haugaland kraft (Altibox) i leiligheten.

  Gode muligheter for parkering i felles garasjeanlegg. Hver seksjonseier har rett til å benytte seg av parkeringsplassene. I følge seksjonert kart over parkeringsområdet har leiligheten rett på parkering nr. 13.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring på boligseksjon.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  24.01.23 og selgers Egenerklæring datert 30.01.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220029
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.