Kongsveien 95, 4200 SAUDA

Kongsveien 95

Sauda
Prisantydning

820 000,-

 • BRA137㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1950
 • Omkostninger31 820,-
 • Totalpris851 820,-

Åbøbyen / Sauda - Halvpart av tomannsbolig - 3 soverom - garasje - hage

Beskrivelse

Innholdsrik og praktisk halvpart av tomannsbolig. Inneholder entre/gang med garderobeplass. Kjøkken med hvit innredning, god skap og benkeplass. Romslig stue med god plass for sofagruppe og spisestue. Flott peisovn. 2. etasje består av 3 gode soverom og bad/wc med dusjkabinett. Innredet rom på loft. I kjeller er det hobbyrom, toalett, vaskerom og bi-inngang.

Det er i tillegg garasje med plass til en bil.

Bruksareal per etasje

Bra kjeller: 39 kvm Bra 1. etasje: 42 kvm Bra 2. etasje: 41 kvm Bra loft: 15 kvm.

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført med grunnmur og betong, bindingverk veggkonstruksjon i tre. Tak tekket med skifer. Se for øvrig vedlagte takstrapport. Megler har ikke klart å finne nøyaktig byggeår, men byggemetode er tidstypisk for svenskehusene som ble oppført over hele Norge under krigen og frem til begynnelsen av 1950 tallet.

Det er på eiendommen registrert et SEFRAK-minne(Sekreteriatet for registrering av faste kulturminner) med ID: 113530331.

Megler har ikke mottatt originale bygningstegninger fra kommunen og har derfor ikke anledning til å sjekke hva som er godkjent innredet opp mot de faktiske forhold i boligen.

Primærrom

P-rom utgjør gang, vaskerom, toalett og hobbyrom i kjeller. Gang, stue og kjøkken i 1. etasje. Gang, bad og 3 soverom i 2. etasje.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Attraktivt beliggende i Åbøbyen med gangavstand til alle fasiliteter i Sauda sentrum. Beliggende i stille og rolig del, godt tilbaketrukket. Beliggenheten gjør at dette også egner seg godt som fritidsbolig. Kort biltur til Slettedalen med flotte langrennsløyper og kort vei til Sauda Skisenter.

  Adkomst

  Fra Sauda sentrum kjører du mot Breiborg. Rett over broen ved smelteverket tar du inn til venstre, Haakonsgaten. Følg denne veien ca 500 meter og ta til høyre inn i Kongsveien, følg denne ca 125 meter. Boligen ligger da på høyre side av veien.

  Regulering

  Regulert til boligformål. Området er regulert til spesialområde med historisk, antikvarisk og annen kulturell verdi. Bebyggelsen, beplantning, gatemiljø og parkanlegg skal i hovedtrekkene søkes bevart, og området særpregede miljø og karakter videreføres.

  • kr 820 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Tinglysingsgebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 20 500,-
  • kr 31 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 851 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 130,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges i henhold til bestemmelsene i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring. At eiendommen tvangsselges innebærer at det er tingretten, og ikke eier av eiendommen, som tar beslutningene i salgsprosessen. Bestemmelsene om gjennomføring av tvangssalg av fast eiendom og andeler i borettslag finnes i kapittel 11 og 12 i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring av 26. juni 1992. Det vises til "Informasjonsskriv om tvangssalg" som følger vedlagt denne salgsoppgave. Alle interessenter oppfordres til å besiktige boligen grundig, gjerne sammen med bygningskyndig person. Boligen selges slik den står med de mur- og nagelfaste innretninger som i dag befinner seg i boligen. Kjøper er kjent med å ha begrenset adgang til å påberope seg feil og mangler ved et tvangssalg. (Avhendingslova gjelder ikke). Det gjøres spesielt oppmerksom på at kjøpetilbud ikke kan trekkes tilbake innen akseptfristen fra det tidspunkt selger/megler er gjort kjent med budet. Se vedlagt informasjon om budgivning.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 24.04.2021. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. aug. 2021

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 2-20-00212
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.