Krabbatveitvegen 160, 5570 TYSVÆR

Krabbatveitvegen 160

Tysvær
Prisantydning

1 290 000,-

 • BRA62㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1958
 • Omkostninger43 200,-
 • Totalpris1 333 200,-

Fin hytte på stor tomt med muligheter - fiskedam - hønsenetting/stort kaninbur - oppusset bad/kjøkken/vaskerom m.m.

Beskrivelse

Inngang til entrè med fliser på gulv.

Vaskerom med selvfliset gulv og delvis opp på vegger. Rommet har sluk og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder er plassert her og det er montert en benkeplate.

Bad med flislagt gulv med varmekabler, FiboTrespo plater på vegger. Stor baderomsinnredning med to store underskuffer, tre speilskap, vegghengt toalett og dusjhjørne med svingdører.

Gang med flislagt gulv og åpen løsning til stue.

Soverom1 er i dag brukt som kontor og oppbevaringsrom, men er egentlig et soverom. Det er furugulv og panelte vegger.

Et dobbelt soverom med furugulv, to doble garderobeskap, inspeksjonsluke til loft, panelovn, veggfeste til tv (festet blir stående igjen), spotter i tak.

Kjøkken med nyere innredning med nedfelt vask i heltre benkeplate, benkeplate og skap på begge sider av rommet, fliser på gulv, spotter i tak og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue med nyere vedovn med glassfront, furugulv, panelovn, spotter i tak, fastmontert TV benk som medfølger, veggfestet til TV vil stå igjen på veggen, men TV blir fjernet før overtagelse. Utgang via skyvedør til hage og terrasse på 15 kvm. bygget i 2020 på terreng.

Utvendig bod. Krypkjeller. Det er ikke luke til krypkjeller derfor ikke tilgang under hytten, det er kun ventiler i grunnmur/ringmur.

Fiskedam Det er avløpsrør ut til bekken som man tapper vann ut via. Selger leder vann til dammen fra bekken ved bruk av rør, når man trenger å fylle på med mer vann. Det må kobles til hver gang man bruker det, men gjøres på enkel måte.

Hønsenetting/kaninbur: Det er også en tett hønsenetting som kan passe for både høns og kaniner.

Hundehus: Frittstående hundehus medfølger kjøpet.

 • Enkel og grei hytte på ett plan som er vesentlig oppgradert etter byggeår. Kjøkken (2020), bad (rundt 2015) og vaskerom (2021) er oppgradert.
 • Rør-i-rør.
 • Automatsikringer.
 • Ca. halvparten av vinduene er skiftet i nyere tid og disse fremstår i god stand.
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann via privat stikkledning som ligger delvis oppå bakken, men har varmekabel i seg for å unngå frost. Denne ligger over naboeiendom. Se forøvrig egenerklæring om naboens planer som kan medføre at man kanskje må flytte denne.
 • Privat renseanlegg for kloakk. Renseanlegget er av nyere dato (forrige eier).
Detaljer
 • Stor tomt på ca 1 mål som er opparbeidet med stor plen og hage og stor singlet parkeringsplass med snuplass og romslig innkjørsel.
 • Hytta inneholder entrè, vaskerom, bad, gang, to soverom, stue/kjøkken og bod.
 • Stor fiskedam. Det er også en tett hønsenetting som kan passe for både høns og kaniner. Hundehus.
 • Enkel og grei hytte på ett plan som er vesentlig oppgradert etter byggeår. Kjøkken (2020), bad (2015) og vaskerom (2021) er oppgradert.
 • Rør-i-rør. Automatsikringer.
 • Ca. halvparten av vinduene er skiftet i nyere tid og disse fremstår i god stand.
 • Privat renseanlegg for kloakk. Renseanlegget er av nyere dato (forrige eier). Kommunalt vann.
 • Eiendommen ligger nær Fuglavannet mellom Aksdal og Førland. Den gamle veien fra Aksdal til Førland går langs vestsiden av Fuglavannet. Veien er skiltet med gjennomkjøring forbudt fra Aksdal, men en kan kjøre frem til eiendommen fra Førland. Eiendommen ligger på vestsiden av Krabbatveitvegen.
Bruksareal per etasje
 1. etasje: 62 kvm.
Bygningsinformasjon

Bygget på ringmur i betong. Oppført i tre. Utvendig trekledning. Tegl pipe. Stålplater på tak.

Mottatte bygningstegninger fra avviker slik hytten fremstår i dag.

Primærrom
 1. etasje: Gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue og 2 soverom.
Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest på etablering av minirenseanlegg type Clean 1 fra Uponor, datert 12.12.2016.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann via privat stikkledning som ligger delvis oppå bakken, men har varmekabel i seg for å unngå frost. Denne ligger over naboeiendom. Se forøvrig egenerklæring om naboens planer som kan medføre at man kanskje må flytte denne.

Privat renseanlegg for kloakk. Renseanlegget er av nyere dato (forrige eier ca. 2016).

Oppvarming

Vedovn i stue av nyere dato og elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger nær Fuglavannet mellom Aksdal og Førland. Den gamle veien fra Aksdal til Førland går langs vestsiden av Fuglavannet. Veien er skiltet med gjennomkjøring forbudt fra Aksdal, men en kan kjøre frem til eiendommen fra Førland. Eiendommen ligger på vestsiden av Krabbatveitvegen.

  Adkomst

  Kjør mot Førland og ta av til venstre inn Krabbatveitvegen rett ved rundkjøringen til bussen ved Eikelund boligfelt. Følg veien langs vannet og ta til venstre ved skilt for husnummer like før man kommer til en kraftig høyresving.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 1 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 525,-
  • Tinglysning skjøte 525,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 32 250,-
  • kr 43 200,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 333 200,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 5 680,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Slamtømming blir administrert og fakturert direkte fra Haugaland Interkommunale Miljøverk IKS (HIM).

  Renovasjon

  kr 1 704,- pr. år. Dette forutsetter fritids abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 127 736,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger i handelen, resten av hvitevarer medfølger ikke ihandelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 22.09.21 og selgers Egenerklæring datert 22.09.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 11. okt. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00290
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.