Kvalsvikvegen 24E

Haugesund
Prisantydning

6 250 000,-

 • BRA254㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1961
 • Omkostninger169 980,-
 • Totalpris6 419 980,-

Rålekker funkisbolig totalrenovert og påbygget i 2021/2022. Godkjent utleieenhet med 126K i skattefri årlig inntekt

Beskrivelse

Boligen har ila de 2 siste årene blitt totalrenovert og påbygget 2 etasje, garasje og enkle fasadetrekk. Fasaden og ombyggingen er tegnet av arkitekt. I tillegg til å ha fulgt gjeldende byggekrav (TEK 20), er det blitt brukt kvalitet i alle ledd. Aluminiumsbelagte vinduer, Royal impregnert kledning og cortenstål til fasadeplater, kostbare fliser, eksklusiv kjekkeninnredning og stilige løsninger som oljet OSB gulv i 2 etg. I oppussingen har selger hatt fokus på å ivareta deler av huset originale identitet. Eksempler på dette er tegsteinsmurer i begge etasjer samt enkelte flisevalg på bad.

Velkommen inn til en hall med god takhøyde og plassbygget garderobe. Rommet har kryssfiner på vegg og tak samt glassvegg mellom 2 etg og trapperom. Et smykke i huset. Stilige sementbasert klikkvinyl på gulv. Varmekabler.

Vaskerom med praktisk innredning. Lagring, utslagsvask og god benkeplass. God plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Sluk i gulv. Malte overflater på vegger og vinyl på gulv.

TV-stue i 2 etg. er stor og har 2 møbleringssoner. Enkelt å gjøre om den ene sonen til et soverom #4 om kjøper ønsker det. Mulighet for å sette inn vedfyringsovn. Selger har i dette rommet som mange andre rom klart å modernisere samtidig som han har tatt vare på teglsteinsmuren. Store vindusflater slipper inn rikelig med lys. Malte flater på vegger og tak. Listefritt. Teppe på gulv. Utgang fra utestuen til eiendommens uteområder. Terrasser på flere nivåer med sol fra morgen til kveld. Lune plasser og flott utsikt til sjø.

2 soverom med møbleringsmuligheter. Malte flater på vegger og i tak. Teppe på gulv.

Lekker baderom med stilige fliser på gulv + sokkel. Helfliset dusjsone. Wc, Baderomsseksjon, speilskap og dusjnisje med fossefallsdusj. Varmekabler.

3 etasje:

Man kommer opp i et stort og åpent rom med utsikt til havet fra alle vindu. Store vindusflater. Teglsteinsmur. Rommet er stue og kjøkken i åpen løsning med en utrolig varm og god romfølelse.

Kjøkkeninnredning i hvitlasert heltre eik samt en egen høyskapsvegg. Alle hvitevarer integrert. Kjøkkenleverandøren er EPOC. Benkeplate i stein.

Stue med flere møbleringssoner. Malte flater på vegger og i tak. Olje OSB plater som gulv. Dette ble en råstilig versjon som må oppleves for riktig inntrykk.

Hovedsoverom med Garderobesystem til både heng og skuffer. Rommet er stort. Malte flater på vegger og teppe på gulv.

Hovedbadet er et romslig rom med en stor dusjnisje i glass med fossefallsdusj. Rålekkert flisevalg i dusjsonen. Egendesignet baderomsseksjon med servant og lagring. Speil. Wc. Varmekabler.

Utleiedel:

Gjennomgående standard med Malte flater på vegg og i tak. Fliselaminat i gang, Laminat i stue og kjøkken. Teppe på soverom.

Romslig gang og entrè.

Stor hovedsoverom med garderobe.

Soverom 2 også av god størrelse.

Stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til uteområder.

Lekkert sort HTH kjøkken innredning med benkeplate i stein. Hvitevarer medfølger handelen.

Bod.

Garasje med elektrisk port og installert el-bil lader. Bod i bakkant.

Høydepunkter: Elbil-lader både til hoveddel og utleiedel. Varmt hus med enkel oppvarming Stor og god garasje med bod bakerst Gode leieinntekter fra utleiebolig (126.000,- skattefri inntekt årlig). Uteområde i flere soner og nivåer - med god plass. Lite vedlikehold kreves. Aluminiumsbelagte vinduer, Royal impregnert kledning og cortenstål til fasadeplater

Detaljer

2 etg: Gang/teknisk , Bad/vaskerom , Soverom , Soverom 2, Stue/kjøkken

3 etg: Hall m/trapp , Vaskerom , Bad , Soverom , Soverom 2, Stue(sov3)

1 etg: Stue/kjøkken , Bad , Soverom

Bygningsinformasjon

Eier har valgt å gjøre endringer på planløsning i boligen etter at tegnigner i kommunen er godkjent. Det som avviker fra godkejnte tegninger er at trapp er flyttet, kjøkken er flyttet opp i 3. etasje, men er opprinnelig godkjent i 2. etasje. 2. etasje er opprtinnelig godkjent med 1 soverom men har i dag 2. 3. etasje er godkjent med 2 soverom men har i dag 1. Alle rom er godkjent til rom for varig opphold.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert skjevheter i etasjeskille. Dette er på grunn av at deler av etasjeskille er fra det opprinnelige byggeåret. Det var andre krav til stivhet på tiden opprinnelig bolig ble oppført.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er manglende rekkverk på deler av forstøtningsmur. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav for rekkverkshøyder er 1 meter. Rekkverk på terrasse over garasje måles til 98cm. Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Kostnadsestimat: Under 10 000 Innvendig > Pipe og ildsted Det er avvik: Pipevanger er ikke synlige. Alle fire sider på pipen er ikke synlig. Det kan også påregnes utbedringer av pipeløp før denne tas i bruk og tilkobles ildsted. Det kan også påregnes arbeider i forhold til der det er tiltenkt at ildsted skal stå. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Rom Under Terreng Eier har ikke akseptert hulltaking i innforet trevegg i underetg/kjeller. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 109 kvm 2. etasje: 70 kvm 3. etasje: 75 kvm Primærrom 1. etasje: 68 kvm Gang/teknisk, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken. 2. etasje: 70 kvm Hall m/trapp, vaskerom, bad og 3 soverom. 3. etasje: 75 kvm Stue/kjøkken, bad og soverom. Sekundærrom 1. etasje: 41 kvm Garasje

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på ombygging av enebolig m/fasadeendring og endring av underetasje til selvstendig boenhet. Datert 26.05.2022 Endringsvedtak: Fasadeendring, utvidelse av garasjetilbygg, reduksjon av terrassestørrelse.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på alle bad, vaskerom og gang til begge enhetene.

 • Beliggenhet

  Huset ligger fint til i enden av endeveg. Vegen på nedsiden av huset er også blindveg og lite trafikkert. Rolig og koselig nabolag med veldig hyggelige naboer. Barnehage, fotballbane og lekeplass som nærmeste nabo. Barneskole 5-6 min gange på trygg skoleveg. få minutter gange til Kvala senter med butikker, fastfood restaurant og apotek. 5 minutter på sykkelen så er du midt i Haugesund sentrum. Fantastiske turområder bare få minutter unna. Kyststien strekker seg utover Kvalsvik i vakker og frodig natur. Sol fra morgen til kveld på eiendommens flotte og nyetablerte uteområder.

  Regulering

  Eiendommen ligger i området regulert for bolig.

  • kr 6 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 169 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 6 419 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 900,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovsjon til HIM på kr 6 260,- pr år (eiendommen er oppført med 2 boenheter)

  Ligningsverdi

  kr 736 576,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  14.03.2023 og selgers Egenerklæring datert 23.02.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230084
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.