Kvernaviksvegen 61

Fjelberg
Prisantydning

2 300 000,-

 • BRA161㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1960
 • Omkostninger71 230,-
 • Totalpris2 371 230,-

Oppgradert enebolig med garasje og båtplass - ingen boplikt - nydelig og vidstrakt utsikt

Beskrivelse
 • Båtplass i molo med uterigger. Opp til 20 fot. Båtplassen kan tinglyses på 221/3 i følge kjøpekontrakt (megler har kopi).
 • Garasjen bygget rundt 2018, men grunnmuren ble støpt rundt 2012.
 • I 2010 - 2012 fikk bolighuset ny kledning, nytt taktekke og nye takrenner.
 • Nesten alle vinduer i huset er skiftet. Men bl.a. ett stort vindu i stua var for bra til å skiftes den gang. Ny balkongdør på bolighuset.
 • I 2015 hadde eiendommen brønn og septiktank. Septiktanken ble fjernet. Boligen koblet seg da på anlegget til hytteforeningen som har felles privat vann- og kloakkanlegg. Dette betaler eiendommen kr. 5000 per år for.
 • Det betales kun kommunale gebyr for feiing og eiendomsskatt.
 • Bad fra ca 2012.
 • Fiber Internet. I følge selger tilkoblet Kvinnherad Bredbånd.
 • Varmepumpe i stue/kjøkken. 3 vedovner i huset.
 • Sikringsskap med eldre skrusikringer.
Detaljer

Bolig: Stor overbygget treterrasse foran huset med to tette sidevegger med vindu og mønt tak over hele. Skiferplatting rett foran døra.

Inngang til vindfang med laminatgulv og ny dør inn til gang.

Gangen har laminatgulv, trapp opp til loftsetasjen og trapperom ned til kjeller. Malt panel på vegger.

Fliselagt bad med varmekabler på gulv, vegghengt toalett, stor baderomsinnredning med to underskuffer, fire underskap, to speilskap, spotter over speil, høyt sideskap og dusjkabinett med regnvannsfall.

Kjøkken med laminatgulv, Trolla vedovn, komfyr med keramisk koketopp og stekeovn, oppvaskmaskin som medfølger kjøpet, kjøleskap som medfølger kjøpet, laminatbenkeplate med halvannen nedfelt vask og fliser mellom innredningene. Åpen løsning til stue.

Stue med laminatgulv, vedovn med fin pynteskifer som brannmur bak vedovnen og utgang via en ekstra bred dør til terrasse med rekkverk mot sør/vest og nord/vest. I enden av terrassen er det rampe ned til bakkeplan. Evt. rullestolbrukere kommer seg dermed lett inn i stua den veien.

Loft: Trapp opp til gang med laminatgulv og inspeksjonsluke til kaldloft.

Dobbelt soverom med laminatgulv, hvitmalt panel på vegger, innebygget skap og persienner i vindu.

Soverom2 med plass til to senger, innebygget skap og persienner i vindu.

WC med eikeparkett på gulv, servant og speil.

Dobbelt soverom med laminatgulv, to skyvedørsgarderobe, persienner i vindu og nydelig fjord og fjell utsikt.

Soverom med laminatgulv, plass til to senger og sovealkove i kott. Innebygget skap, persienner i vindu og nydelig fjord og fjell utsikt.

Kjeller: Trapperom ned til kjøkken med fliser og varmekabler på gulv, nyere kjøkkeninnredning i høyglans med ni underskuffer og underlimt vask i laminatbenkeplate. Fliser over benkeplata. Elektrisk vifte på vegg.

Bad med varmekabler på gulv, nyere vvb, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, dusjkabinett, spotter i tak, vegghengt toalett samt vask med underskap og fastmontert speil.

Kjellerstue med små vinduer (ikke godkjent som rom for varig opphold), laminatgulv og spotter i tak.

Kjellerrom med egen utgang, opplegg for fryseboks, fliser på gulv og en gammel kjøle som nå brukes som bod siden kjøla mangler motor.

Dobbel garasje: Dobbel garasje med port og portåpner, innlagt belysning, sidevindu for dagslys og sidedørsinngang med vindu. Det er isolert i vegger, men ikke i tak. Stikkontakter. Innvendig trapp opp til loft med ståhøyde. Loftet er ikke innredet, men det er lagt sponplater over hele gulvet.

Bygningsinformasjon

Bygget på ringmur i betong. Elementpipe. Oppført i tre med utvendig trekledning. Tak er tekket med betongtakstein.

Megler har mottatt bilder kalt "tegninger" fra kommunen av takoverbygget som er påbygget. Her viser terrassen. Men megler har ikke sett tegninger av terrassen som er et søknadspliktig tiltak. Det er heller ikke ferdigattest på hverken terrasse eller takoverbygg.

På godkjente tegninger av kjelleretasjen er det inntegnet vaskerom, gang, matbod, bod og hobbyrom. Innredning av rom til bad og kjellerstue er ikke godkjent. Wc på loft er ikke omsøkt og godkjent. På tegninger fra kommunen er det inntegnet 4 soverom, gang og kott. Balkongdøra til terrasse fra 1. etasje er flyttet fra kortveggen i sør/vest til langveggen mot sør øst. Flyttingen er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

Loftet på garasjen er godkjent med 1,47m takhøyde. Da megler befarte eiendommen virket takhøyden noe høyere enn det som er godkjent, men megler målte ikke takhøyden på loftet. Vinduer er godkjent mot sør/øst. Ellers er det ikke godkjent sidevinduer eller sidedør. Ellers stemmer de godkjente tegningene fra 2011 overens med det som er bygget.

Selger har innhentet tilstandsrapport fra takstmann og denne er vedlagt salgsoppgaven i sin helhet. I rapporten fremkommer følgende TG3 avvik: - Bad: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på badet fra 2012, men i følge takstmann er badet trolig bygget iht tek-10 forskrifter. Rommet er ikke ventilert. Mekanisk avtrekk og tilluft bør etableres. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-. - Elektrisk anlegg: Skrusikringer. Anlegget bør kontrolleres og det anbefales å oppgradere anlegget til automatsikringer. Kostnadsestimat mellom kr. 10 000 - 50 000,-. - Brannteknisk forhold: Anlegget er ikke tilkoblet strømnettet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Det er i rapporten ingen TG 2 avvik som er estimert til mer enn kr. 10 000 i utbedringskostnad så derfor listes ikke disse opp her, men det vises til rapporten for mer info om TG 2 avvik som er funnet.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 58 kvm Kjeller: Gang, kjellerstue, kjøkken, bad/vaskerom og bod. 1. etasje: 62 kvm 1. Etasje: Entrè, gang, stue/kjøkken, trapperom og bad. 2. etasje: 41 kvm Loft: Gang, wc og 4 soverom. Primærrom Kjeller: 54 kvm Kjeller: Gang, kjellerstue, kjøkken, bad/vaskerom. 1. etasje: 62 kvm 1. Etasje: Entrè, gang, stue/kjøkken, trapperom og bad. 2. etasje: 41 kvm Loft: Gang, wc og 4 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp med felles slamtank.

Oppvarming

Vedovn på kjøkken og i stue i hovedetasjen og en vedovn i kjeller. Varmepumpe fra 2017. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger solrikt til helt øverst og i ytterkant av et hyttefelt på sørsiden av Borgundøya. Med sin sentrale beliggenhet i Sunnhordlands bassenget når man det meste med en liten skjærgårdsjeep. Fra boligens stue og terrasse (m.m.) ser man Skåneviksstranda mot øst, Romsa øyene, Bjoa og Utbjoa, inn Ålfjorden, Tittelsnes og Stord.

  Det går ferje fra Utbjoa og Skjersholmane. Ferja er innom på Fjellberg en kort tur før den går rett videre til Borgundøy.

  Grunnkrets: Borgundøy. Valgkrets: Halsnøy. Kirkesogn: Fjelberg og Eid.

  Fjelbergøyene er populære, spesielt i sommerhalvåret med alle sine viker og strender. Hyttebygging pågår hele tiden og det yrer av liv rundt Fjelberg Landhandel i Sjøstova, der det finnes marina og alle servicetilbud du trenger.

  Adkomst

  Det går ferje fra Utbjoa flere ganger om dagen. Ferja er innom på Fjelberg en kort tur før den går rett videre til Borgundøy. Adkomst fra Sæbøvegen / Kvernaviksvegen.

  Regulering

  Både området nord vest for garasjen og sør øst for garasjen (øst for boligen) er regulert til friområde og kan ikke bebygges. Eiendommen er regulert til bolig, men området rundt er regulert til fritidsbolig eller LNF område.

  Arealdel til kommuneplan for Kvinnherad 2016 - 2026 gjelder. ID 20140002. Reguleringsplan 461 Kvednavik gjelder for kei, brygge og hytteområdet som grenser til eiendommen.

  • kr 2 300 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 71 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 371 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 2 833,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Kommunale avgifter her er eiendomskatt og feiing. Renovasjon og slamgebyr kr 3224. 2 terminer i året. Eit standardabonnement i Kvinnherad kommune består av: Grunngebyr, 140 l bio-, 140 l papir-, 140 l restavfallsdunk og 140 L glas/metall dunk og kostar kr. 2 974,- per år. Årleg gebyr for slamavskiljar hus kr. 900,-

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Byggetegninger, Kommuneplankart, Reguleringsplankart, Takstrapport datert 05.10.22 og selgers Egenerklæring datert 25.09.22 Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220026
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.