Kvithaugvegen 24

Tysvær
Prisantydning

2 250 000,-

Solgt
 • BRA145㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1965
 • Omkostninger69 980,-
 • Totalpris2 319 980,-

Grinde - Sjarmerende enebolig med garasje med landlig og skjermet beliggenhet - Pent opparbeidet tomt

Beskrivelse

Sjarmerende og kjekk enebolig med 3 soverom. Boligen holder gjennomgående god standard og holder et normalt godt vedlikehold, med tanke på boligens alder. Det ble utført en del oppgraderinger av boligen i 2017/2018.

Vindfang med plass til å henge fra seg sko og yttertøy.

Lys og romslig hall med plassbygd garderobe og luke til loft.

Innbydende og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lysinnslipp og utgang til uteområde. Flott og landlig utsikt fra stuevinduet. God plass til sofagruppe og spisebord. Flott hvit kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn, mikro, kjøl og fryseskap.

Baderom hvor det er fliser med varme i gulv og baderomstapet på vegger. Nyere servant med innredning, speilskap, dusjkabinett og toalett. Ellers opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedsoverom med pax garderobe og utgang til balkong.

To barnesoverom.

Detaljer

Boligen er innredet med hovedetasje og grovkjeller som inneholder:

Hovedetasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom. Kjeller: Boder, teknisk rom og kott. Garasje.

Bygningsinformasjon

Eneboligen er oppført med kjeller i betongkonstruksjoner, delvis under terreng. Hovedetasje i bindingsverk av tre, kledd med liggende kledning, samt saltakskonstruksjon av sperrer, tekket med betongtakstein.

Det foreligger ikke originale bygningstegninger. Det foreligger bygningstegninger fra påbygg datert 22.01.1988. Ominnredning fra bygningstegninger fra 1988: Kjøkken er ominnredet til soverom og kjøkken er ominnredet til soverom. Stuen er utvidet og veggen mellom kjøkken og stue er fjernet. I fasade mot øst og vest er det satt inn et lite vindu på loft. Fasade mot vest er det satt inn et mindre vindu på bad.

Det foreligger bygningstegninger på garasje datert 15.06.1976.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

TG 3 - Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det ble registrert synlig fukt og saltutslag i krypkjeller. Det er registrert fuktskader i panelvegger/utforede vegger.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 48 kvm Boder, teknisk rom og kott. 1. etasje: 97 kvm Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom Primærrom 1. etasje: 97 kvm Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom Sekundærrom Kjeller: 48 kvm Boder, teknisk rom og kott.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på bolig, tilbygg eller garasje. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Privat avløp med septiktank. Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l.

Tilkomst fra privat vei. Veien er delt mellom naboer og kostnader til felles vedlikehold innbetales jevnlig.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har fin og landlig beliggenhet i rolige og naturskjønne omgivelser på Garhaug i Grinde. Kort avstand til skole og barnehage samt Skjold IL sitt idrettsanlegg med kunst- og gressbane, ballbinge, stor flerbrukshall og klubbhus. Grinde er kjent for å ha et aktivt miljø på fritiden for barn og unge. Ved Stemnestaden er det bademuligheter og samlingsplass for familien.

  Ca. 3,5 km unna er Aksdal kjøpesenter med stor dagligvarebutikk, flere andre butikker og dagligbank. Her er også Tysværtunet med kino, bibliotek, svømmehall, klatrevegg og flere kulturtilbud.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNRF-område (LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak

  • kr 2 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 69 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 319 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 239,- pr. 2023. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Ligningsverdi

  kr 560 164,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Trollhasseltreet i hagen vil bli fjernet før visning.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 26.06.2023 og selgers Egenerklæring datert 23.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230167
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.