Løyning, 5763 Ullensvang

Løyning

Ullensvang
Prisantydning

3 350 000,-

 • BRA73㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2004
 • Omkostninger95 070,-
 • Totalpris3 445 070,-

Beskrivelse

Treterrasse ved inngangsparti mot sør, på østsiden og stor treterrasse i front av hytta med brei tretrapp ned mot vannet og montert utebelysning.

Det er to innganger inn i hytta. En hovedinngang til vindfang med naturstein og varmekabler på gulv samt rundtømmerpanel på vegger. Grovinngang med flislagt gulv med varmekabler, panelte vegger, fastmonterte hyller, fastmontert skotørker, rør-i-rør skap og sikringsskap. Bad med naturstein og varmekabler på gulv, dusjkabinett, wc, Cinderella biodo, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, baderomsseksjon med nedfelt vask i plate av helstein, speil, underskuffer og underskap samt panelt tak med spotter.

Soverom1 med halvannen køyseng, heltre gulv og ekstra skap. Dobbelt soverom2 med dobbeltseng, flere fastmonterte skaper, spotter i tak og heltre gulv. Soverom3 med halvannen fasmontert køyseng, sideskap og spotter i tak. Gang.

Stue/kjøkken med åpen løsning. Rommet har rundtømmerpanel på vegger. Kjøkkenet har int. kjøleskap, int. stekeovn og koketopp (gass), halvannen nedfelt vask i benkeplate, fin oljet heltre kjøkkeninnredning, spotter i tak. Stue og spisestue i sammen med fantastisk utsikt og utgang til delvis overbygget treterrasse mot vannet. Stua har spotter i tak og en flott peis med innsats m/glass i front og på siden.

Hems: Innvendig trapp opp til hems med lav takhøyde (inngår ikke i oppgitte arealer). Lagt opp til TV med sofakrok her. Det er heltre gulv, kott i knevegger på begge sider. Rom som ikke tilfredstiller krav til soverom pga. lav takhøyde, men det er to fastmonterte senger her med skuffer under og heltre gulv også her.

 • Hytta holder bra standard.
 • Vedlagt rapport fra takstmann er datert tilbake i 2016 og er kun vedlagt for utfyllende informasjon for kjøper. Da rapporten er gammel anbefales grundig sjekk på visning på generelt grunnlag.
 • Eiendommen har innlagt privat vann, men ikke kloakk (biodo). Vannet er innlagt fra Løyningsvannet og til bad og til kjøkken. Under hytta er det trykkpumpe og trykktank. Rensekumme (2 kummer) er nedgravd på nedsiden av hytta/ ved grensa mot bnr 461.
 • Det er lagt ny kommunal vannledning rett forbi tomta som man kan knytte seg til om ønskelig. Kommunen opplyser til megler at eiendommen må knytte seg til kommunal kloakk. Dette for at utslippet fra det innlagte vannet skal være lovlig. Selger tilbyr kjøper å dekke 50% av tilknytningsavgiften som er beregnet til kr. 200 389.

Det vil da påløpe tilknytningsavgift til kommunen. I følge selger har kommunen lagt to stikk, ett stikk for hver av tomtene som selges.

Detaljer
 • Veldig flott hytte med god standard. 2 innganger med naturstein og varmekabler på gulv, gang, 3 soverom, bad med naturstein og varmekabler på gulv, dusjkabinett og biodo, 3 soverom med senger/køysenger, stue/kjøkken med fin kjøkkeninnredning med int. hvitevarer, peis, spiseplass, nydelig utsikt og utgang til delvis overbygget (i front) treterrasse på ca 110 kvm + stor tretrapp ned mot vannet.
 • Hems med sofakrok for TV og rom med fastmontert senger (ikke med i arealer).
 • Ekstra tomt utgjør 2619 kvm av tomtearealet og medfølger.
 • Selges fullt møblert og utstyrt.
 • Rask overtagelse er mulig. Nye nøkler må lages til hytta.
 • Kommunal tilknytning av vann er mulig da det nylig er etablert og går rett forbi hytta. Eiendommen må knytte seg til kommunal kloakk som også går rett ved eiendommen. Stikk er klart til begge deler og alt ligger til rette i følge kommunen. Selger tilbyr å dekke 50% av tilknytningsavgiften til kjøper.
Bruksareal per etasje
 1. etg.: 77 kvm. Hems: 0 kvm.
Bygningsinformasjon

Hytta har yttervegger i trekonstruksjon kledd med beiset villmarkspanel. Saltak i tre tekket med torv. Hytta er bygget på betongblokker og ligger ca. 1 meter over terreng. Pipeløp i element blokker som er utvendig pusset. Mangler utslippsløyve - dvs at eiendommen bare har godkjent vann til hyttevegg frem til avløpet er tilknyttet kommunalt anlegg (se standard).

Primærrom
 1. etg.: Vindfang, grovinngang, kjøkken/stue/gang, bad og 3 soverom. Hems: Ingen (rom med senger og tv-stue er ikke p.rom pga for lav takhøyde).
Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen har innlagt privat vann, men ikke kloakk (biodo). Vannet er innlagt fra Løyningsvannet og til bad og til kjøkken. Under hytta er det trykkpumpe og trykktank. Rensekumme (2 kummer) er nedgravd på nedsiden av hytta/ ved grensa mot bnr 461. Mangler utslippsløyve - dvs at eiendommen bare har godkjent vann til hyttevegg frem til avløpet er tilknyttet kommunalt anlegg.

Kommunal tilknytning av vann er mulig da det nylig er etablert og går rett forbi hytta.

Eiendommen må knytte seg til kommunal kloakk som også går rett ved eiendommen. Stikk er klart til begge deler og alt ligger til rette i følge kommunen. Selger tilbyr å dekke 50% av tilknytningsavgiften for kloakk til kjøper. Man trenger kun å koble seg til kommunal kloakk. Det er valgfritt om man vil knytte seg til kommunalt vann også. Det må i så fall kjøper dekke selv.

Oppvarming

Peis i stua. Panelovn i soverom1, soverom2 og i soverom3. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Hytta ligger meget fint til inntil Løyningsvannet på Løyning ved Seljestad i Odda Kommune. Nær hyttefeltet ligger Solfann Family Restort med oppvarmet innendørs svømmebasseng. Mange turmuligheter i nærheten bla. topptur til Kyrkjenuten, fottur til Rukleknuten eller Simlebu, familietur rundt Oddavarden eller Storevarden som den egentlig heter, skitur fra Røldal mot Seljestadjuvet. Lontjørn skistadion mot vest. Her finner man lysløyper med preparerte skispor og en egen skiskytterstadion. Mot øst er det preparerte løyper til Korlevoll skistadion, opp til høyfjellet og i området rundt hyttefeltet. Fint for familier og mosjonister. Kort kjøretur til alpinsenter i Røldal med to stolheiser. Røldal skisenter finnes kun ca 15 km fra hyttefeltet. Med sine store snømengder og to stolheiser er skisenteret blitt et populært vintersportsted for folk i alle aldre. Røldal Skisenter kan tilby noe for enhver smak, enten du trives best i de grønne løypene, søker utfordringer i bratthengene eller foretrekker løssnøkjøring. Stolheisen transporterer alle opp i anlegget. Her er nybegynnerheisen med varmestue like ved et fint utgangspunkt for barnefamilier og nybegynnere. For de mer erfarne er det fire skitrekk til. Anlegget har til sammen seks heiser. De øverste skitrekkene ender på 1284 m.o. Kommunesenteret Odda finnes 20km fra hyttefeltet. Her finnes et bredt utvalg av butikker og andre kulturelle tilbud. Herfra er det kort tur til Tyssedal som er startpunktet for fjelltur til Trolltunga – en nypopulær turistmagnet med muligheter for helt unike bilder. Nærmeste dagligvarehandel er Joker i Skare som ligger ca. 5 minutter fra hyttefeltet.

  Adkomst

  Fra vest følg E134 østover forbi avkjørsel ned til Odda. Når en har passert veistasjonen til Statens Vegvesen deretter avkjørsel mot Solfonn Family Resort på høyre side tar en første vei til venstre. Følg veien innover over bro til en ankommer en stor parkeringsplass på høyre side med oppmerkede parkeringsplasser linket mot gårds- og bruksnummer. Parker på plass 31/235. Følg sti mot øst fra parkeringsplassen. over hengebro og videre innover ca. 400m og bøy av til venstre ned mot vannet. Hytta er merket med "Til Salgs" skilt. Det tar under 10 minutter å gå til hytta. Det kan være lurt å printe ut et kart over området fra fonnakart.no før en drar inn.

  Regulering

  Både hytteeiendommen og den ubebygde tomta ligger i område regulert til fritidsformål.

  • kr 3 350 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 83 750,-
  • kr 95 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 445 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Avgifter er under innhenting

  Renovasjon

  kr 1 704,- pr. år. Dette forutsetter fritids abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Møbler og hvitevarer medfølger i handel. Inventar medfølger som hytta står på visningen, ikke som på bilder nødvendigvis. Det kan ha blitt fjernet noen få personlige ting med affeksjonsverdi etter fotografering. Hytta er vasket ut før visning. Hytta vil ikke bli ytterliggere vasket ut mellom visning og overtagelse.

  Selger informerer at to dører i hytten trenger litt justering, samt to nedløp ute er sprukket.

  Innredning av hytta avviker fra tegninger mottatt fra Odda kommune ved at innredning av hems er ikke omsøkt og godkjent.

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Selger har i egenerklæringen krysset av for at han ville ha boligselgerforsikring. Det ble likevel ikke kjøpt forsikring da det er et krav om ny tilstandsrapport med nyere dato. Det opplyses om at boligsalgsrapporten har en gyldighet på 6 mnd og at denne rapporten således kun er å regne som et "hjelpedokument" for mulig interessante opplysninger om eiendommen slik tilstanden var da rapporten ble utarbeidet.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Reguleringskart, Reguleringsbestemmelser, Tomtekart, Egenerklæring, datert 19.03.21og Takstrapport, datert 24.05.2016. Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler. Takstrapporten er vedlagt for arealer og beskrivelse av byggemåte primært. Tilstandsgrad kan ha forandret seg, siden rapporten er gammel, så tilstandsgrader bør ikke vektlegges. Det oppfordres til grundige undersøkelser på visning, på generelt grunnlag.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mar. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00106
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.