Landmarksvegen 4, 5440 Bømlo

Landmarksvegen 4

Bømlo
Prisantydning

1 190 000,-

 • BRA139㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1945
 • Omkostninger43 570,-
 • Totalpris1 233 570,-

VISNINGSPÅMELDING TIRSDAG 26.04 KL 1600-1700 Enebolig i naturskjønne omgivelser og svært barnevennlig tomt

Beskrivelse
 1. etasje: Støpt trapp opp til inngangsparti med tak over inngangsdøra. Gang med laminatgulv, panelplater på vegger, varmepumpe, trapp opp til loftsetasjen og adkomst til trapperom ned til kjeller.

Soverom1 med laminatgulv, fint tapetsert og nytt vindu.

Glassdør til stue med kirsebærfarget eikeparkett, vedovn med glassfront, nyere vinduer og utgang via balkongdør til stor terrasse (68 kvm.) med rekkverk og trapp ned til hage. Under terrassen er det fin lagringsplass til plenklipper, hageredskaper, trillebår etc.

Kjøkkenet trenger oppussing, men er brukende og fungerer. Dobbel nedfelt vask i metallbenkeplate, skap både over og under samt fliser mellom innredningene. På motsatt side er det laminatbenkeplate med underskap og det er også en liten laminatbenkeplate med skuffer og skap ved komfyr. Dør fra kjøkken og ut til gangen er blendet igjen.

Loft: Man kommer opp til gang med laminatgulv, kott og inspeksjonsluke til loft i tak.

Soverom/kontor med heltre gulv og nyere vindu.

Dobbelt soverom med belegg på gulv og malte vegger.

Dobbelt soverom med heltre gulv og nyere vindu.

Bad med belegg på gulv, nyere servant med dobbel underskuff, speilskap, wc og nytt dusjkabinett.

Kjeller: Trapperom ned til stort kjellerrom med belegg på gulv og nyere vindu.

Flott nyoppusset dobbelt soverom (antas ikke godkjent) med nytt laminatgulv, nye panelplater på vegger og nye vinduer.

Vaskerom med betonggulv, metallbenkeplate med vask, en ekstra utslagsvask og en tredje vask, gammel kjøkkeninnredning og fastmontert skap.

Gang med vvb og betongggulv.

Wc med servant. Toalettet mangler.

Vindfang med utgang.

Nytt sikringsskap med automatsikringer. - Innlagt Altibox - Nytt strøminntak til huset. - Varmepumpe og vedovn. - Tak av stålplater av nyere dato. Ble skiftet av forrige eier etter lekkasje rundt år 2011. - Isolert mellom kjeller og hovedetasje. - Skiftet ut noen avløpsrør. - Ny trekledning i gavl på taket. - Nyere rør i pipa. - Septiktank plassert rett utenfor tomtegrensa, på eiendommen der denne tomta ble utskilt fra. - Huset er påstartet renovering, men det meste gjenstår. Huset anses derfor i all hovedsak som et renoveringsobjekt som må fullføres innvendig og utvendig. En del oppussing er utført. - Gammel drenering, bør utbedres. - Takrenner tilkoblet dreneringsrør. Takrenner og nedløp av aluminium. - Huset er påbygget. Ukjent når det ble gjort. - I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer det følgende mangler med TG3 avvik: Fukt på vaskerom og bad.

Detaljer
 • Bolighuset har 4 soverom (ett antas ikke godkjent) + kontor/sov, fin stue med utgang til stor terrasse og hage, kjøkken som bør renoveres, men fungerer, bad, vaskerom med betonggulv m.m.
 • Det er flott utsikt fra stua, kjøkken, soverom og terrasse til flotte beiteområder for hest og sau.
 • Det er utført en del arbeider som nytt strøminntak, nyere tak og renner, innlagt altibox, nyere rør i pipe m.m. Noen rom er ferdig oppusset.
 • Anvendelig, stor og flat tomt som passer fint for barnefamilier med stor hage og plen. Inngjerdet tomt.
 • Eiendommen har fin beliggenhet på Grindheim på Moster med stor tomt i idyllisk område med spredt boligbebyggelse. Kort vei til Mosterhamn med dagligvarebutikk, blomster/gave/post i butikk og bensinstasjon. Gang og sykkelavstand til skole og barnehage.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 46 kvm. 1. etasje: 58 kvm. Loft: 35 kvm.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av tegl mur som er pusset. Tegl pipe med nyere keramisk rør innvendig. Kledningsbord og listverk i tre på øvre del. Resten av huset er i mur. Ståltak av nyere dato (usikkert årstall).

Kommunen har ikke bygningstegninger på denne bolig. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt/godkjent innredet opp mot de faktiske forhold i boligen. Megler antar at innredningen av rom for varig opphold i kjelleren ikke er omsøkt og godkjent. Derfor telles ikke dette arealet med.

Primærrom

Kjeller: 1. etasje: Gang, soverom, stue og kjøkken. Loft: Gang, bad, 2 soverom og kontor.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik. Vatn og avløp: Bømlo vatn og avløpsselskap AS Kr 4308,- Årlig det er 12 terminer

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmepumpe i gang. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har fin beliggenhet på Grindheim på Moster med stor tomt i idyllisk område med spredt boligbebyggelse. Kort vei til Mosterhamn med dagligvarebutikk, blomster/gave/post i butikk og bensinstasjon. Gang og sykkelavstand til skole og barnehage. Ca 15 min. kjøring til Handlebyen Heiane.

  Adkomst

  Fra Mostravegen tar man inn Grindheimsvegen og følger den ca 1,3 km til avkjørsel til venstre inn i Landmarksvegen. Man får da eiendommen på venstre hånd.

  Regulering

  Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til boligformål.

  • kr 1 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 29 750,-
  • kr 43 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 233 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 881,- pr. 2019. Det er to terminer pr år.

  Renovasjon

  kr 3 725,- pr. år. Gjelder renovasjon og slam.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 23.02.22 og selgers Egenerklæring datert 16.09.20 . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. apr. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00133
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.