Langgata 53

Haugesund
Prisantydning

2 290 000,-

Solgt
 • BRA110㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1919
 • Omkostninger69 080,-
 • Totalpris2 359 080,-

Hasseløy - Innholdsrik og tiltalende vertikaldelt tomannsbolig - Nytt tak 12.2019 - Attraktiv beliggenhet!

Beskrivelse

Langgata 53 har flott og solrik beliggenhet i rolig gate på Hasseløy. Innholdsrikt med 3 soverom, 2 bad, kjøkken, kjellerstue og stue.

Renovert i 2004 og påkostet i ettertid. Denne delen av tomannsboligen holder god standard. Lyst innredet, god takhøyde, store vindusflater sammen med en kjekk planløsning gir en god og luftig romfølelse.

I hovedetasjen har en entre, stue og kjøkken. Glassdør fra entre inn til stor stue med herlig takhøyde på 2,8 m. Plass til både stor sitte- og spisegruppe. Åpent mot tidsriktig kjøkken med hvite fronter. Mulighet for å etablere vedfyr i stuen.

Loftsetasje med tre soverom og bad. Fantastiske trapperom opp til luftig andre etasje. Også i denne etasjen er det høyt under taket og med vindu over alle dører. Særpreg med flott tregulv i alle rom.

Lyst og romslig fliselagt bad med varmekabler. Flott baderomsinnredning med stor servant og dusjkabinett. Downlights i taket.

Trapp ned til underetasjen med egen bi-inngang. Rommer bad og stor kjellerstue. Flott helfliset bad med dusjkabinett, baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Kjellerstue er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen for varig opphold, konferer megler for mer informasjon.

Romslig bod og hage og stor solrik terrasse utenfor inngangsdøren.

Bygningsinformasjon

Kjellerstue er, i følge tegninger overlevert av kommunen, ikke omsøkt og godkjent for varig opphold. Soverom 3 på loft er også merket som arbeidsrom på mottatte tegninger. Konferer megler for mer informasjon.

Oppsummering fra takstmanns tilstandsrapport: Sentrum eiendom med flott eldre byvilla. Boligen fremstår som vedlikeholdt ved behov, men arbeidet bærer preg av u-fagmessig utførelse. En del av løsningene medfører en naturlig risiko for at fukt kan oppstå. Under befaring er det registrert fukt i kjeller og her bør tiltak snarlig utføres for å forhindre sopp vekst.

Boligen har for øvrig tg 2 og tg 3 anmerkninger. Det anbefales at kjøper gjør seg ekstra kjent med følgende punkter og leser tilstandsrapport vedlagt i denne salgsoppgave. Store eller alvorlige avvik - TG3: Utvendig - Veggkonstruksjon Utvendig - Vinduer Innvendig - Rom under terreng Våtrom - Kjeller - Bad - Overflater vegger og himling Våtrom - Loft - Bad - Overflater gulv Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tomteforhold - Drenering Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Dører Utvendig - Utvendige trapper Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig - Radon Våtrom - Kjeller - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Våtrom - Kjeller - Bad - Tilliggende konstruksjoner våtrom Våtrom - Loft - Bad - Sluk, membran og tettesjikt Kjøkken - 1 etasje - Stue/kjøkken - Overflater og innredning Tekniske installasjoner - Avløpsrør Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg Tomteforhold - Terrengforhold

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Nedløp og beslag Innvendig - Overflater Innvendig - Innvendige trapper Innvendig - Innvendige dører Våtrom - Kjeller - Bad - Overflater gulv Våtrom - Kjeller - Bad - Sanitærutstyr og innredning Våtrom - Kjeller - Bad - Ventilasjon Våtrom - loft - Bad - Overflater vegger og himling Våtrom - loft - Bad - Sanitærutstyr og innredning Tekniske installasjoner - Vannledninger Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 32 kvm Kjellerstue, bad og kott. 2. etasje: 38 kvm Gang, stue/kjøkken. 3. etasje: 40 kvm Gang, 3 soverom og bad. Primærrom 1. etasje: 31 kvm Kjellerstue og bad. 2. etasje: 38 kvm Gang og stue/kjøkken. 3. etasje: 40 kvm Gang, 3 soverom og bad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. ombygging av tomannsbolig fra horisontal- til vertikaldelt samt nytt bodbygg, datert 09.02.2004.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe 2017. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen, hvorav det er varmekabler på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Boligen har mursteinspipe, denne har naturlig elde og det er ukjent hvilken tilstand den har. Ingen ovner er i dag tilkoblet.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har sentral beliggenhet på Hasseløy. En solrik tomt med sol fra morgen til kveld. Dette er et meget populært og sentrumsnært boligområde på den nordligste av byens to sentrumsøyer. Herfra er det kort gåavstand inn til Haugesund sentrum med sitt utvalg av butikker, restauranter, treningssentre m.m. Ikke langt unna boligen ligger Pitters Kafè som er et populært samlingspunkt på Hasseløy, arrangerer forskjellige arrangementer som bl.a. konserter, quiz og live musikk.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område avsatt til boligformål i kommuneplanen. Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen.

  • kr 2 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 69 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 359 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 708,- pr. 2022. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, samt eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Forbruk har her vært lavt, og det må påregnes høyere årlige kommunale avgifter.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det foreligger forkjøpsrett for eier av seksjon nr.2. Denne må benyttes innen 5 virkedager etter budaksept og innen 12:00 den femte dagen. Hvis forkjøpsretten brukes, trer seksjonseier inn i stående bud uten forbehold. Konferer megler for mer informasjon.

  Hver seksjonseier har i dag egen villaforsikring, på tross av at det er vedtektsfestet at denne skal tegnes sammen under ett.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 05.12.2023 og selgers Egenerklæring datert 11.12.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 20. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230628
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.