Langgata 8, 5523 HAUGESUND

Langgata 8

Haugesund
Prisantydning

1 130 000,-

 • BRA73㎡
 • EierformAksje
 • Soverom1
 • Byggeår1948
 • Omkostninger11 453,-
 • Totalpris1 249 899,-
 • Felles/mnd2 000,-

Hasseløy (Bakarøy) - Leilighet med stort potensialet - Renovering/ oppussingsobjekt!

Beskrivelse

Boligen er innredet over to plan og inneholder: 1. etasje - Gang, bad, soverom, kjøkken og stue. Loft - Hobbyrom/gjesterom og bod.

Det er i tillegg felles kjeller med bod og vaskerom.

Velkommen til Langgata 8, en lys og fin leilighet med stort potensialet.

I entrè/gang er det belegg i gulv og tapet på vegg. Det er oppheng til yttertøy.

På badet er det flislagt gulv og baderomsplater montert på vegg. Dusjkabinett, vask i seksjon, vegghengt toalett, opplegg til vaskemaskin og varmelampe montert på vegg.

Stor og lys stue med store vindusflater som sørger for mye lysinnslipp. Terrassedør ut til balkong og felles hage. Det er en liten vedovn i stuen som sørger for god oppvarming. Parkett i gulv, tak-ess i tak og tapet på vegg.

Kjøkkenet er i god størrelse, med masse skap- og lagringsplass i innredning og plassbygde skaper. Det er lagt fliser over benkeplaten. Belegg i gulv, tak-ess i tak og tapet på vegg.

Stort soverom med garderobeskap.

På loftet finner man et disponibelt rom, tidligere brukt som pikeværelse. Rommet er renovert i 2020 med belegg i gulv, tak-ess plater i taket og MDF vegg-panel. Vinduer fra 2000. Plassbygd garderobeskap. Det er i tillegg en stor bod med masse lagringsrom.

I kjelleren er det en vaskekjeller som deles med en av naboene. Man har privat vaskemaskin og selger har satt inn ny VVS 200L fra 2016. Det er også en bod med godt med lagringsplass.

Sikringsskap med automatsikringer.

Oppsummering takst rapport: Lys og fin leilighet som holder noe varierende alder og kvalitet. Alder og tilstand tilsier generelt at noe vedlikehold/oppgradering må forventes. Det er ikke registrert unaturlig fukt på befaring. Utført arbeid holder noe varierende kvalitet.

Bruksareal per etasje
 1. etasje - 64 kvm. Loft - 9 kvm.
Bygningsinformasjon

Boligen er oppført på støpt grunnmur. Betonggulv, yttervegger og etasjeskiller. Saltak i trekonstruksjon som utvendig er tekket med skifer. Taket er av borettslaget utbedret i 2019. Nedløpsrør i aluminium.

Primærrom
 1. etasje - Gang, bad, soverom, kjøkken og stue. Loft - Hobbyrom/gjesterom.*
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.07.1948.

Adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten godkjenning fra styret, overlate bruken av boligen til andre, jf. borettslagslovens §§ 5-3 flg. Overlating av bruken reduserer ikke andelseiers plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Hasseløy (Bakarøy) er den nordligste av byens to sentrumsøyer og ligger like utenfor Haugesund sentrum. Kort gangavstand til alle fasilitetene i sentrum, høyskole og stadion. I tillegg ligger det en lekeparken rett utenfor.

  Adkomst

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen.

  Eiendommen ligger i hensynssone Hasseløy. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.

  • kr 1 130 000,- (Prisantydning)
  • 108 446,- andel fellesgjeld pr. dato 7. aug. 2020
  • 1 238 446,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 6 900,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett 3 593,-
  • kr 11 453,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 249 899,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 000,- Kommunale avgifter, renter og avdrag for andel fellesgjeld.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Kjøper er gjort kjent med at eiendommen selges på vegne av dødsbo og at selger er arvinger. Kjøper er dermed innforstått med at selger har begrenset kunnskap om eiendommen generelt.

  Kjøper bærer ansvar for godkjenning av ny eier i aksjelaget. Konferer megler ang. Regler for dyrehold. Aksjelaget har 1. Prioritets pant (utinglyst) for forfalt felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i aksjelaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Salg av aksjeleilighet reguleres av kjøpsloven og ikke avhendingsloven ettersom det som kjøpes er en aksje og ikke en bolig. Det er imidlertid vanlig å bruke avhendingsloven analogisk ved tvister tilknyttet kjøpet i de tilfellene kjøpsloven ikke regulerer tvisteforholdet godt nok.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 14.07.2020 og selgers Egenerklæring datert 06.08.2020. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 21. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-20-00252
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse