Lauvneset 18B

Sveio
Prisantydning

2 400 000,-

Solgt
 • BRA125㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår2008
 • Omkostninger69 830,-
 • Totalpris2 469 830,-

1/2 part av vertikal delt 2-mannsbolig med fantastisk utsikt + stor garasje

Beskrivelse
 • Boligen er oppført i tre - bindingsverk, shingel på tak, støpt såle, isolert.
 • Stue og kjøkken har askeparkett på gulv. I entre er det laminat med flisemønster og på hovedsoverom er det teppe. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater.
 • Begge soverom har tapet på vegg, bad har fliser, ellers malte overflater.
 • Baderom har fliser på gulv og varmekabler.
 • Hvit IKEA kjøkkeninnredning med integrert kjøl/frys, oppvaskemaskin og komfyr.
 • Heltre Scanflex dører.
 • Skråhimling i stue.
 • Downlights i stue og på kjøkken.
 • Varmepumpe i underetasje.
 • Elko brytere. Sensor på lys i vindfang. Fjernkontroll fra Moeller X-comfort sentralstyring på lys.
 • To store terrasser, hvorav den ene med inngangspartiet og den andre på fremsiden.
 • Lys moderne bolig med utrolig flott utsikt.
 • Altibox
Detaljer

Har foresten sitt ett par ting når eg leste litt nøyere men eg ringe i morgen, det står bl.a varmekabler gang 1 etasje, det e bare bad så har varmekabler.

P-rom hovedplan: Pen stue med utgang terrasse, åpen kjøkkenløsning og vindfang med garderobe.

P-rom underetasje: Flott bad med varmekabler, baderomsseksjon, dusjkabinett, veggfast wc og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, dobbelt soverom med skyvedørsgarderobe, soverom, og gang.

S-rom: God bod.

Garasje: Garasje i flukt med bolig, m/automatisk åpner og Hørmann vedlikeholdsfri port.

Bygningsinformasjon

Trolig støpt plate mot grunn. Bjelkelag i tre. Liggende bordkledning i tre. Takkonstruksjonen har sperretakkonstruksjon. Taket er tekket med pvc-duk. Takrenner og nedløp i aluminium.

På tegningen mottatt fra Sveio kommune står det inntegnet en carport som står frittstående fra boligbygningen. Det er i stedet bygget en garasje i flukt med boligbygningen. Dette er ikke omsøkt godkjent i kommunen. Videre er terrassen ført rundt baksiden av garasjen. Terrassen fremkommer ikke på tegninger fra kommunen og er heller ikke omsøkt godkjent i kommunen.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Røykvarsler mangler og brannslukker er eldre enn 10 år. Iflg boligmappa er bygget oppført med brannskille mot nabo. Det anbefales el-kontroll på alle anlegg som ikke har dokumentasjon fremlagt. Dette er iht føre var prinsipp. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Bygningen har betonggrunnmur. Vurdering av avvik: Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren. Det er registrert noe mindre utsig av masser i bakkant av garasjen. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Det bør etableres fundamentering i bakkant av garasjen. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Utvendig > takkonstruksjon / loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er ikke mulig å kontrollere konstruksjonen. (Det er ikke kryploft og lign). - Tomteforhold > Forstøtningsmur: Eiendommen har i utgangspunktet ikke støttemurer, men dette burde vært vurdert da det vil kunne gi en bedre utnyttelse av eiendommen.

Av TG 2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Nedløp og beslag: Takrenner ledes direkte ned i terreng. Dette anses som en uheldig løsning og det bør være overgang for enklere kontroll. Det er ikke kjent om takvann ledes til drenering. - Veggkonstruksjon: Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. Kledning/reisverk går tett i terreng i garasjen. Det er høy fukt registrert i kledningen. Det er registrert at noe bunnsvill er skiftet, men bedre løsning bør etableres. Det er noe svak lufting i underkant på kledning i enkelte områder. - Innvendige overflater: Parkett i stue er noe slitt og moden for sliping/ utskiftning. Det er registrert mindre riss i himling over kjøkken. Det er registrert enkelte merker i soverom tak mm, men relativt naturlig iht alder. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Bad 1. etg. > Sanitærutstyr og innredning: Servant heller noe ut i topp, men det er ikke mulig å presse det mot vegg. Det er derfor noe usikkert om det er montert slik eller om det løsnet. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er ikke funnet avløp som gir stakemulighet. - El-anlegg: Det anbefales el-kontroll på alle anlegg som ikke har dokumentasjon fremlagt. Dette er iht føre var prinsipp. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tg pga naturlig elde. Det er registrert et søkk i plenen, men ukjent årsak.

Av TG 2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: - Utvendige dører, Etasjeskille/gulv mot grunn, Radon, Bad > Overflater > Gulv og Sluk, membran og tettesjikt samt Utvendige vann- og avløpsledninger.

Primærrom

Bolig Bruksareal 1. etasje: 47 kvm Gang, bad, 2 soverom og bod. 2. etasje: 78 kvm Entrè/gang, stue/kjøkken og garasje. Primærrom 1. etasje: 42 kvm Gang, bad og 2 soverom. 2. etasje: 50 kvm Entrè/gang og stue/kjøkken.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert foreligger med følgende anmerkninger: - Diverse malerarbeid og listing - utført i følge selger. Frist for utbedring utløp:  15.01.2008.

Det skulle kreves ferdigattest når dette var gjort, men det er ikke blitt utført.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet helt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Veien Lauvneset er privat. Veien Solheimslio er kommunal.

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Oppvarming

Varmepumpe i underetasje. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Nesten i enden av veien Lauvneset ved Solheimslio finner en Lauvneset 18 B som ligger rolig til i gate uten gjennomgangstrafikk. Eiendommen troner høyt i terrenget med herlig, panoramautsikt utover sjøen, fjorden og ikke minst naturen. En ser helt til Bømlo og fjelltoppen på Siggjo. Med omgivelsene rundt vil det hver dag lages ett flott bilde like utenfor boligen.

  Beliggenheten høyt i terrenget gjør att en som nevnt, bor med herlig sjøutsikt til Førdespollen, men også at en har lite innsyn på uteområde sitt. Med fasade vendt mot nord/vest skal det heller ikke stå på solforhold. En har sol fra tidlig dag til den går ned i havet på kveldstid.

  Nye opplevelser like utenfor dørstokken med 140 m i luftlinje fra boligen og ned til sjøen. Ønsker en mer aktivitet kan en bedrive vannaktiviteter, ta en tur langs denne flotte kysten vår eller prøve fiskelykken.

  Rolig og trivelig felt med gangavstand inn til Førde sentrum med butikk, barneskole og søndagsåpen spiseplass på kaien. Rett nedenfor på feltet finner en rhododendronparken Rex Garden med flere tusen rhododendron, andre planter, lekeplass og flott strandpromenade. En fin plass og legge turen med familien for litt frisk luft eller spenne joggeskoene for en treningstur.

  Avstander: Fra Haugesund til Lauvneset 23: Ca. 30 min. Fra Stord til Lauvneset 23: Ca. 30 min. Fra Bergen til Lauvneset 23: Ca. 2 timer. Fra Stavanger til Lauvneset 23: Ca. 1 time og 40 min.

  Adkomst

  Fra Haugesund følg Fylkesvei 47 nordover og passer Sveio sentrum. Følg veien og ta til venstre utpå E134 og passer Haukås og inn i 80-sone. Følg veien et stykke til en kommer til ny 60-sone, en nærmer seg da Førde. Passer skilting ned til venstre til Førde og ta første veil til høyre. Følg veien rett frem og gjennom krapp venstre sving. Fortsetter deretter rett frem forbi kirke og kjør i tunnel under hovedveien. Følg veien videre oppover og over toppen. passer to veier til høyre, veien vil da begynne å gå nedover. Lauvneset 18 B vil da ligge på venstre side av veien.

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningsskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din start-destinasjon til boligen.

  Regulering

  Det foreligger reguleringsplan. Id 2004005. Navn Lauvnes bustadfelt - gnr. 119. Plantype Eldre reguleringsplan. Status Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelse 21.06.2004.

  I kommnuneplanen er eiendommen avsatt til boligområde.

  • kr 2 400 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 69 830,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 469 830,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 550,- pr. 2022. Avløp 4 574,00 kr. Renovasjon 3 558,00 kr. Vann 4 418,00 kr. Avgifter varierer etter forbruk.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 05.12.23 og selgers Egenerklæring datert 30.11.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230407
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.