Leirvollvegen 10

Tysvær
Prisantydning

2 390 000,-

Solgt
 • BRA55㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1974
 • Omkostninger76 900,-
 • Totalpris2 466 900,-

Hetland - Fritidsbolig i landlige omgivelser samtidig som en har nærhet til sjø. Mulighet til båtplass. Stor, lun og solrik tomt.

Detaljer

Pen og velholdt hytte med alt på ett plan. Inneholder entre/vindfang med garderobeplass. Bad/wc med dusjkabinett og toalett (tilknyttet offentlig vann og avløp). Kjøkken med pen innredning med god skap og benkeplass. Oppvaskmaskin. Lys under overskap. To gode soverom hvor det ene har plass til dobbeltseng og det andre med køyeseng med 3 soverplasser. Åpen stue - kjøkken løsning. Stuen har god plass for sofagruppe og spisestue. Flott peisovn. Mønt himling gir god volumfølelse. Doble dører ut mot terrassen gjør at en kan bringe naturen inn i hytten. En koselig plass, godt egnet til å skape ferieminner for neste generasjon. Det er flere utvendige boder og paviljong telt som er kledd med kledning.

Bygningsinformasjon

Hytten er trolig oppført med grunnmur av blokker. Bindingsverk veggkonstruksjon i tre. Tak tekket med shingel og aluminiumsplater. Se for øvrig vedlagte rapport fra takstmann.

Takstmann har gitt TG3 (store eller alvorlige avvik) på følgende: Bad - på grunn av alder. Brannteknisk: Pulverapparat må skiftes.

Primærrom

Primærrom 1. etasje: 43 kvm Bruksareal BRA-I 1. etasje: 43 kvm Bruksareal BRA-E 1. etasje: 12 kvm

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

I følge kommunen så er ikke overbygg, bod og påbygget paviljong omsøkt godkjent i kommunen.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidsbolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Peisovn i stuen. For øvrig elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Landlig beliggenhet på Hetland i hyttefeltet bak gamle Hetland skole. Kort kjøretur til Askdal og Bokn. Kort rusletur ned til sjøen hvor en kan leie båtplass slik at en får tilgang til Førlandsfjorden for bading, fisking og båtliv.

  Adkomst

  Følg E-39 sørover fra Aksdal. Like etter Haukås kommer gamle Hetland skole. Ta inn til venstre her og følg veien nedover. Leirvollvegen 10 kommer da som hytte nummer to på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til fritidsbebyggelse under reguleringsplan for Fløyte hyttefelt datert 19.06.2019.

  • kr 2 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • 2 390 000,00 (Prisantydning)
  • Omkostninger
  • 52 500,00 (Dokumentavgift)
  • 250,00 (Gebyr etingslysning)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr pantedokument kjøper)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr skjøte)
  • --------------------------------------------------------
  • 53 750,00 (Omkostninger totalt)
  • --------------------------------------------------------
  • 2 443 750,00 (Totalpris inkl. omkostninger)
  • --------------------------------------------------------
  • kr 76 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 466 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 18 242,- pr. 2024. Det er fire terminer pr år. I tillegg kommer fritidsrenovasjon fra HIM på kr. 2 047,- per år.

 • Diverse

  Leieavtale for båtplass sies opp av selger, men det ligger automatikk i at ny eier av hytten kan leie båtplass. Dette skjer ved å betale innskudd på kr. 50 000,- til utleier og så blir det avregnet årlig leie på kr. 2 700,- av dette beløp. Innskudd reduseres med kr. 1500,- pr. år i 15 år ved oppsigelse av båtplass.

  Det er mulig å kjøpe selgers båt for kr. 100 000,-. Dette er en Bella 485 skjærgårdsjeep med en 60 hk Mercury påhengsmotor. Årsmodell: 2016. Motor har gått 212 timer. Noe eldre båthenger.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.05.2024 og selgers Egenerklæring datert 22.04.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01240189
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.